Prajituri / Retete de prajituri

Croquembouche

croquembouche

Reteta Croquembouche

croquembouche

Ingrediente

  • * Pentru gogosele:
  • * 250 g faina
  • * 200 ml ulei
  • * 500 ml apa
  • * 1 lingurita de sare
  • * 1 lingurita zahar
  • * 6 oua
  • * Pentru crema:
  • * 1 plic Crem Ole de ciocolata
  • * 1 plic Crem Ole de vanilie
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 550 ml lapte
  • * Pentru caramel:
  • * 200 g zahar
loading...

Mod de preparare Croquembouche:

Choux-uri:
Punem apa la fiert impreuna cu uleiul, sarea si zaharul. Cand da in clocot punem faina, toata deodata si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Aluat eclere

Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Coji pentru eclere

Crema:

Frisca se amesteca intr-un vas cu laptele rece. Se imparte in jumatate. Jumatate o vom mixa cu praful de vanilie, jumatate cu praful de ciocolata. Se pastreaza la rece.

Caramel:

Zaharul se amesteca cu 2-3 linguri apa rece, apoi se pune vasul la foc mic. Cand incepe sa se maroneasca, se amesteca incontinuu, pana devine lichid, avand grija sa nu se arda.

Se umplu gogoselele cu crema. Apoi fiecare in parte se inmoaie in caramel si se monteaza pe o farfurie rotunda. Se continua cu inca un strat, de data aceasta mai mic decat primul si tot asa pana se termina gogoselele, formand un con.

Din restul de caramel se fac fire de caramel pe care le vom folosi la ornat.

croquembouche

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. trebuie sa fie bune ca de aratat arata foarte bine. seamana cu eclerele numai ca au alt gust?

  2. Que interesante receta. Fantastica.

  3. Bune de tot si arata super ornate asa!

  4. ce bunatate trebuie sa fie gogoselele astea,iar prezentarea spectaculoasa.

  5. Ma scuzati, o intrebare va rog: gogoselele se umplu o parte cu crema alba si cealalta cu crema de ciocolata sau punem din fiecare crema in fiecare gogoasa?
    Multumesc.

  6. Sandita, sunt exact ca si eclerele. Au acelasi gust minunat! 🙂
    Multumesc!

  7. Multumesc Jose Manuel! 🙂

  8. Mari, multumesc!

  9. Pansy, multumesc!
    Gogosele alea sunt minunate, iar combinatia cu caramel e dementiala. Prezentarea a fost inventata de francezi. :))

  10. Cesant, se umplu separat. Jumatate cu crema de vanilie, jumatate cu crema de ciocolata. Sau, se pot umple numai cu vanilie sau numai cu ciocolata. Fiecare cum doreste.

  11. Bune,bune am facut si eu gogosele de acestea si stiu ca sant gustoase rau,ornamentul arata suuper!

  12. Ce bine arata! Imi ploua in gura cand imi imaginez ce bune trebuie sa fie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cheesecake cu capsuni – reteta fara coacere

Cheesecake cu capsuni – reteta fara coacere

Voua vi se intampla sa va ramana capsuni in frigider, sa uitati de ele si sa le descoperiti cand sunt cam… obosite? 🙂 Desi primul impuls a fost acela de a le arunca, m-am gandit imediat ca un gem de capsuni ar fi taaare potrivit. Si cand a inceput sa […]

Cheesecake cu visine fara coacere

Cheesecake cu visine fara coacere

Branza de vaci proaspata nu prea imi lipseste din frigider. Ne place si o mancam sub orice forma, dulce sau sarata. Mai mult dulce, trebuie sa recunosc 😀 Fie ca e placinta cu branza sau papanasi, clatite cu branza ori prajitura turnata toate sunt apreciate si savurate. Dar vine o […]

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

De cateva zile ideea de a face o prajitura cu morcovi nu-mi dadea pace. Am mai facut candva o reteta de prajitura cu morcovi, dar de aceasta data imi doream o varianta imbunatatita, mai bogata si mai aromata. Impulsul mi l-a dat prietena mea care a ridicat uimita din sprancene […]

Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

In ultima vreme, in afara unor torturi aniversare facute pentru prieteni dragi cu toata dragostea, n-am prea avut pornire catre prajituri sofisticate, ci mai degraba catre unele foarte rapide si simple. Unele chiar au fost foarte bune, incat nu pot sa nu vi le arat si voua si sa va […]

Politica de confidențialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?