Dulciuri / Retete de prajituri

Desert cu crema mascarpone

desert cu crema mascarpone

desert cu crema mascarpone

Ingrediente

  • Pentru „piscoturi”:
  • 125 g faina
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 oua mari
  • Pentru crema mascarpone:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingura lapte
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
loading...

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile ­čÖé Pana la urma, pornind de la cele doua am ajuns la acest desert cu crema mascarpone, care a fost savurat la maxim de toti cei prezenti la masa.

Mod de preparare Desert cu crema mascarpone:

„Piscoturi”:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza sub forma de „piscoturi” de cca 4-5 cm lungime, in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mare pentru cca 10 minute, apoi inca vreo 10 minute la foc mediu.

Crema mascarpone:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam laptele si punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai simt cristalele de zahar. Dam deoparte si lasam la racit.

In crema de galbenusuri punem mascarponele si mixam pana la omogenizare.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana capata consistenta. Nu este necesar sa fie ferma, ci doar sa fie pufoasa si sa aiba putina consistenta. Se incorporeaza apoi in crema de mascarpone mixand bine pana la omogenizare. Crema este pufoasa si moale, dar nu curge.

Asamblare Desert cu crema mascarpone:

  • Pentru asamblare eu am folosit un vas inalt de sticla, dar puteti folosi orice vas aveti la dispozitie.

Punem in vas cate un strat de „piscoturi” si cate un strat de crema. Alternam pana terminam atat crema cat si „piscoturile”. Ultimul strat va fi de crema. Dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte. In momentul servirii se pudreaza din abundenta cu cacao.

Pofta buna! ­čśë

desert cu crema mascarpone si aluat de eclere

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Mi-a iesit foarte bine, multumesc <3

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]