Dulceata/Gem / Dulciuri

Gem de caise

Gem de caise

Daca tot am intrat in febra gemurilor si dulceturilor, nu puteam sa ratez sa prepar si acest minunat gem de caise. Cu gustul sau usor acrisor e ideal pentru micul dejun sau pentru prepararea unor prajituri de casa sau tarte delicioase.

Eu una abia astept sa fac o reeditare la prajitura Televizor. 😉

Gem de caise

Gem de caise

 

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 500 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie
loading...

Mod de preparare Gem de caise:

Caisele se spala, se rup in jumatate si se scot samburii. Se pun intr-o cratita, in straturi, alternand cu zaharul. Se pune cratita la frigider pentru cateva ore, timp in care fructele isi vor lasa zeama. Daca fructele nu sunt acoperite de zeama se mai adauga putina apa si zeama de lamaie.

  • Zeama de lamaie se dauga doar daca fructele sunt foarte dulci sau in functie de cum va place gemul, mai dulce sau mai acrisor

Se pune cratita pe foc mic si se fierbe gemul pana ajunge la consistenta dorita. Se verifica punand putin gem pe o farfurioara rece.

  • Se amesteca destul de des sa nu se prinda de fund si pentru a evita astfel afumarea gemului.

Se toarna fierbinte in borcane, se capseaza, se rastoarna borcanele cu capul in jos si se lasa la racit acoperite cu un prosop.

Cum se face gemul de caise

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

21 Comentarii

  1. arata delicios !
    Si gustul e si mai delicios :)))))

  2. Miha, de ce nu vrei sa ne spui de unde iei recipientele astea asa dragute? Te intrebasem si de de popsticles alea de unde le putem procura si nu mi-ai raspuns la intrebare.

  3. Un gem grozav, Regele gemurilor, preferatul meu!
    O zi placuta!

  4. Minoki, eu cred doar ca n-ai fost tu pe faza. :p

  5. Oana, multumesc! :*

  6. Foarte bun si aromat. Pupici!

  7. Vreau gem de caise… anul asta copacul meu a facut nik, adica nimic macar sa gust… iar de cumparat nu ma indur, la ce mari sint preturile… Dau la schimb ce vrei, doar trimitemi un borcanel…

  8. Ahhh, deja salivez, Miha, :)) ce bun tre’ sa fie gemul asta!

  9. foarte bun si frumos colorat gemul tau.te invidiez.la mine sunt in plin sezon caisele si piersicile dar asa rau ma chinuie lenea zilele astea,ceva de groaza.poate-mi trece lenea ca ar fi pacat sa ratez un asa gem.pupicei

  10. Ah, de cand n-am mai mancat un gem de caise, e atat de bun si aromat! Poate imi fac curaj sa-l pregatesc si eu zilele astea 🙂

  11. Ce bine arata !!!!

  12. Gemul de caise este preferatul meu.Arata bine si frumos colorat.Sa-l papati sanatosi.Pup.

  13. Imi aminteste de gemul mamei 🙂 ce bun si aromat! si frumos prezentat!

  14. Imi place tare mult cum arata,are o culoare minunata iar gustul tre sa fie pe masura!pupici !

  15. Gemul de caise e delicios!E singurul pe care am reusit sa-l fac anul asta,pentru ca nu am putut renunta la el…

  16. Caisele au o aroma deosebita! Gemul cred ca merge de minune la niste clatiteee:)

  17. yumy yummy !!! parca simt gustul caiselor pe varful limbii 😀

  18. Arata minunat, iar vasutele sunt superbe!

  19. seamana cu gemul de caise pe care-l face mama 🙂 si e bun bun, iar culoarea naturala

  20. alina.mirela says:

    arata de-a dreptul superb .!!!!!!!!!!!!!
    si nici nu mai stiu din ce secol n-am mai mancat…..

  21. este gemul meu preferat …. ce culoare frumoasa are !!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Mod de preparare Dulceata de ardei iute: Ardeii se taie pe lungime si se curata de nervuri si seminte. Pentru aceasta operatiune folositi manusi chirurgicale, altfel s-ar putea sa va cam usture mainile Se pun apoi in vasul robotului de bucatarie si se toaca marunt. Zaharul si otetul se pun […]

Gem de piersici

Gem de piersici

Mod de preparare Gem de piersici: Se aleg piersici moi, bine coapte. Se spala si se curata de coaja. Se taie bucati astfel incat sa se poata elimina samburele. Se pun intr-o cratita, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu zahar. Se da la frigider pentru cateva […]

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Mod de preparare Dulceata de zmeura: Zmeura bine spalata si curatata se pune la fiert la foc foarte mic. Pana isi lasa zeama amestecam foarte putin. Cand zeama lasata de fructe a scazut cam la jumatate adaugam zaharul si amestecam usor cu o lingura de lemn. Din cand in cand […]

Dulceata de cirese amare

Dulceata de cirese amare

Mod de preparare Dulceata de cirese amare: La fel ca si la dulceata de cirese nu am folosit mult zahar, una pentru ca am facut-o pentru consum imediat si a doua mi se pare ca iese extrem de dulce. Punem ciresele fara samburi intr-o cratita cu fundul gros, apoi le […]