Negresa pufoasa cu ciocolata

de Miha
190118 vizualizări
Negresa pufoasa cu ciocolata

Reteta Negresa pufoasa cu ciocolata

Chiar n-am mai facut demult o prajitura de casa cu ciocolata. Si cum as fi putut simti gustul sau decat intr-o negresa? O negresa pufoasa cu ciocolata, cu gust intens de ciocolata, o negresa ce mi-a ramas intiparita pe retina de cum am vazut-o la Gabi 😉

Negresa pufoasa cu ciocolata

Negresa pufoasa cu ciocolata

Chiar n-am mai facut demult o prajitura de casa cu ciocolata. Si cum as fi putut simti gustul sau decat intr-o negresa?… Prajituri negresa, prajitura negresa European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.8/5
( 48 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g unt
  • 150 g ciocolata (54% cacao)
  • 150 g faina
  • 150 g zahar (pudra)
  • 50 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 10 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • lapte, atat cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita

Mod de preparare Negresa pufoasa cu ciocolata:

Am pus 100 g ciocolata la congelator pentru cateva minute, cat sa se intareasca foarte bine, apoi am pus-o in vasul robotului si am mixat-o pudra. Restul de ciocolata se toaca grosier cu cutitul.

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, pana devine spumos si zaharul se topeste.

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se adauga, unul cate unul, peste crema de unt si se mixeaza bine dupa fiecare. In crema obtinuta se adauga faina amestecata cu cacaua, pudra de ciocolata si praful de copt. Acum e momentul sa adaugati si laptele.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, pana devin spuma tare. Se incorporeaza in amestec in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. La ultima transa adaugati si ciocolata tocata.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, punem compozitia in strat uniform si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca  30 de minute.Blatul va fi moale, dar ferm la atingere si va trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt. Dupa ce se raceste se portioneaza.

Pentru glazura se topeste ciocolata pe baie de aburi, apoi se adauga lapte putin cate putin, pana ajunge la consistenta dorita. Se toarna cu lingura peste fiecare bucata de prajitura.

Pofta buna! 😉

Negresa pufoasa cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de Negresa puteti vedea AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

Elena 30 decembrie 2018 - 16:50

De-abia astept s-o gust mâine.
Sigur, pare cea mai tare reteta de negresa.

Răspuns
Nicoleta 4 decembrie 2019 - 17:01

Cele 100 de grame de ciocolată se topesc înainte de a fi băgată la congelator?

Răspuns
Miha 4 decembrie 2019 - 17:19

Nu, se pune intreaga. Apoi se mixeaza la robot pana se face pudra

Răspuns
Nicoleta 5 decembrie 2019 - 13:26

Mulțumesc frumos, chiar acum este în cuptor. 😉
Abia aștept să văd rezultatul. 😊😘

Răspuns
Roxana 16 februarie 2022 - 14:01

Buna! Acum am ciocolata la congelator. Am niste emotii in ceea ce priveste mixatul ciocolatei reci. Pur si simplu o las in mixer si se va face ea pudra?

Răspuns
Miha 16 februarie 2022 - 14:57

Buna,
Se va face pudra cu bucati mici de ciocolata prin ea 🙂

Răspuns
Slavita 4 iunie 2022 - 22:12

Foarte buna! De 2 ori am facut prajitura ii super făină! Mulțumim de reteta.

Răspuns
Miha 5 iunie 2022 - 11:31

Cu drag
Si eu multumesc de aprecieri 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns