Dulciuri / Retete de prajituri

Papanasi

Aveam niste branza de vaci in frigider ce se cerea imediat folosita. In prima faza am fost tentata sa fac niste papanasi asa cum se mananca prin alte parti, adica aia ce seamana mai mult cu gogosile. :)) Pana la urma i-am facut asa cum stiam ca sunt foarte buni, asa ca in Moldova. 🙂

Foarte usor de facut si deliciosi, se pot servi cu miere, cu dulceata sau cu smantana indulcita. Un deliciu! Si doar ce au mancat stiu ce vreau sa spun!

Ingrediente

500 g branza de vaci bine scursa
2 oua
2 linguri zahar
1 lingura zahar aromat cu lamaie
75 g faina
1 praf de sare
1/4 lingurita praf de copt

loading...

Mod de preparare:

Punem branza intr-un castron, adaugam restul ingredientelor si amestecam bine cu o furculita, pana se omogenizeaza compozitia. Trebuie sa obtinem o compozitie legata, ce se dezlipeste de castron. Daca mai este necesar se mai adauga putina faina.

Pe masa bine infainata se formeaza papanasii. Se ia cu lingura din compozitie, se tavaleste prin faina formandu-se o bila, pe care mai apoi o aplatizam usor.

Se prajesc pe ambele parti in ulei bine incins. Nu i-am prajit in baie de ulei, ci am pus atat cat sa fie o pelicula subtire pe fundul tigaii.

Se scot pe hartie absorbanta si se servesc calzi.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Miha imi plac mult cum i-ai facut! La 500 g branza, 75 g faina, parca le si simt gustul! Deliciosi!

  2. Astia sigur nu-s gogosi ;). Eu fac des papanasi fierti, dar cred ca ar trebui sa incerc si varianta moldoveneasca, ca prea bine arata. Pupici!

  3. Si eu am niste branza in frigider, mi-ai dat o idee….ca de obicei. Multumesc!

  4. Hmmmm, deliciosi…mie-mi plac cu smantana si dulceata 🙂
    Pupici

  5. De multi ani nu am facut papanasi asa ca la noi in Moldova, dar stiu sunt de apetisanti!

  6. Da,ma! Astia-s papanasi! :))))
    >;d

  7. Va admiram foarte mult munca si produsele.Totul arata delicios.Felicitarile noastre

  8. ce apetisanti sunt!

  9. irina says:

    gata i-am facut 😀 super buni !

  10. Silvi says:

    Multumesc mult Miha!
    Incerc sa i fac,poate. Mi reusesc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]