Aluat dulce / Retete de prajituri

Pasca cu branza dulce

Reteta Pasca cu branza dulce

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 7 g drojdie uscata Dr Oetker
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 75 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pliculet coaja de lamaie Finesse
  • Pentru umplutura:
  • ~1500 g branza
  • 450 g zahar (sau mai mult, in functie de cat de dulce va place)
  • 4 oua
  • esenta de portocale
  • semintele de la o pastaie de vanilie Dr Oetker
  • In plus:
  • 2 linguri cacao Dr Oetker
  • 4 pliculete zahar vanilat Bourbon Dr Oetker

loading...

Bine v-am gasit, dragilor! Astazi v-am adus o reteta de pasca cu branza dulce. In primul rand pentru ca incet-incet trebuie sa ne facem listele cu retete de Pasti si in al doilea rand, ati ghicit! avem un nou concurs 😉 Tema acestuia este „reteta de pasca”

POTI CASTIGA UN SLOW COOKER CROCK POT

In cadrul campaniei „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker va provoc si pe voi sa preparati o reteta de pasca, apoi sa va inscrieti la concurs. Pasii sunt simpli:

  1. pregatiti si voi o reteta de pasca,  faceti o fotografie in care sa apara si ingredientele Dr. Oetker folosite
  2. postati poza in comentarii la postarea concursului de pe pagina de Facebook
  3. dati like si share public postarii concursului de pe pagina de Facebook, adaugand si hastagurile #impartecevabun #pascadulciurifeldefel
  4. castigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti la data de 31 martie

Mod de preparare Pasca cu branza dulce:

  • din ingredientele date am facut doua pasti, una de 22 cm diametru si una mai mica, de 18 cm

Aluat:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul

  • aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • in functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos

Umplutura:

Intr-un castron amestecam branza cu restul ingredientelor.

  • pentru a obtine o crema de branza fina folosim blenderul vertical
  • daca branza este prea uscata adaugam 1-2 linguri smantana
  • daca branza nu este foarte bine scursa adaugam 1 lingura gris
  • gustati si adaugati zahar in functie de preferinta voastra de dulce
  • daca va place, puteti adauga si cateva stafide
  • nu aruncati pastaia de vanilie. Puneti-o in recipientul in care tineti zaharul, acesta va capata o aroma grozava 😉 Eu asa imi fac zahar vanilat acasa 😉

Montare Pasca cu branza dulce:

Aluatul dospit se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in 2 parti aproximativ egale. Fiecare parte de aluat o intindem in foaie subtire de cca 0.5 cm grosime. Presaram cu cacao si zahar vanilat Bourbon. Rulam foaia cat mai strans posibil. Rulada obtinuta o taiem in felii de cca 2 cm, pe care le asezam pe o bucata de hartie de copt. Acoperim cu o alta bucata de hartie de copt si intindem din nou in foaie subtire de cca 0.5 cm grosime.

Decupam un cerc de marimea tavii si asezam pe fundul tavii in care vom coace pasca cu branza dulce. Turnam un pic mai mult de jumatate din cantitatea de branza. Aluatul ramas se modeleaza sub forma de snur, apoi se rasuceste. Se aseaza de jur imprejurul tavii. Din 2 suluri egale vom forma crucea.

Pasca se lasa la crescut, cca jumatate de ora, apoi se pune la copt la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 50 de minute, pana este frumos rumenita. Cand o scoatem din cuptor o ungem cu miere, „desfacuta” cu putina apa.

  • pasca se poate unge, inainte de a o baga in cuptor, cu galbenus de ou amestecat cu 2-3 linguri lapte

Pasca cu branza se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate cu grija pe un platou.

Pofta buna! 😉

Pasca cu branza dulce

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” 😀 Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]

Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Stiti voi vreun omulet caruia sa nu-i placa gogosile? 🙂 Care sa nu serveasca macar una, asa „de pofta”? Mie imi plac, cu toate ca am alte deserturi printre preferinte, dar copiii mei le devoreaza de-a dreptul. Nu le fac eu prea des gogosi, asa cum si-ar dori ei, iar […]

Bascute cu branza

Bascute cu branza

Alor mei le plac deserturile cu branza. Pe langa fel de fel de prajituri de casa cu branza, unde prajitura turnata cu branza este favorita, le fac des si placinta cu branza. De data asta am vrut sa fac tot niste placinte cu branza, dar pana la urma am ajuns […]