Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta cu branza

Reteta Placinta cu branza

Placinta cu branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • ~550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 75 g unt
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de portocale Finesse
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • ~300 g branza de vaci
  • 1 ou
  • zahar, dupa gust
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocale Finesse
loading...

Buna, dragilor! Am facut placinta cu branza si e musai sa va spun si voua ca la mine in bucatarie miroase tare bine. Poate asa va fac pofta si faceti si voi reteta de placinta cu branza.

M-am pus pe framantat in ideea ca voi face niste cornuri cu ciocolata, dar copiii mi-au schimbat planurile: „mai bine faci o placinta cu branza, sa poti manca si tu”. Cum sa nu-i iubesti?

Mod de preparare Placinta cu branza:

Aluat:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele si uleiul. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
  • Se poate folosi si drojdie proaspata, cca 25 g, pe care o dizolvati in laptele caldut

Pentru umplutura amestecam branza cu restul ingredientelor si amestecam bine pana la omogenizare.

  • in cazul in care branza este prea uscata se mai poate adauga un ou sau o lingura cu smantana
  • puteti adauga si stafide, daca aveti si daca va plac

Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in bucati de cca 75-80 grame. Fiecare bucata de aluat se intinde cu mana, sub forma de cerc. Se pune in mijloc cate o lingura de umplutura, apoi se aduna marginile, formand o bila. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu „inchizatura” in jos.

Se mai lasa 15-20 de minute la crescut, apoi se da tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Cat sunt inca fierbinti le ungem cu miere (1 lingura) dizolvata in putina apa calda. Pudram apoi cu zahar vanilat.

Pofta buna! ­čśë

Placinta cu branza

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de placinta cu branza gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Gogosi pufoase la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor este reteta ideala atunci cand ai niste pofticiosi ce insista sa le tot faci gogosi o data la 2 zile ­čÖé Nu sunt ele ca si cele prajite in ulei, dar cu siguranta sunt usurele si mai sanatoase. Mod de preparare Gogosi pufoase la cuptor: Intr-o […]

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! ­čÖé Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]