Dulciuri / Retete de prajituri

Popcorn cu caramel

loading...

Buna dimineata dragilor! Ce v-ati propus pentru astazi? Sunt sigura ca n-aveti planuri de stat in bucatarie, dar inainte de a pleca la gratar, la iarba verde sau oriunde mai aveti voi de gand, rupeti cel mult jumatate de ora sa faceti aceasta reteta simpla, dar delicioasa.

O rontaiala dulce, numai buna de luat in bagaj. Doar sa aveti pregatite la indemana si cateva servetele umede. :))


boabe de porumb pentru popcorn

100 g zahar
50 ml smantana pentru frisca
1 bucatica de unt

Popcornul se poate prepara si la microunde daca aveti pachetele din alea speciale.

Intr-o cratita mai inalta sau intr-un ceaun se pune putin ulei de floarea soarelui, se lasa sa se incinga putin, se pun 2-3 linguri cu graunte si se acopera cu capac. Lasam la foc moderat pana nu se mai aud pocnituri sub capac. Rasturnam intr-un castron incapator si presaram putina sare de mare.

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid turnam cu atentie smantana pentru frisca si omogenizam. Tinem pe foc, amestecand continuu, pana se topeste caramelul si compozitia se ingroasa putin. La sfarsit punem si o bucatica de unt si omogenizam. Lasam sa se racoreasca.

Dupa ce caramelul s-a racorit, turnam in castron peste popcorn, apoi cu ajutorul a 2 linguri amestecam usor, pana popcornul este uniform acoperit de caramel.

Pofta buna!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. nu se poate inlocui smantana cu altceva?

  2. Miha, tie iti arde de iesit la iarba verde pe vremea asta? 😛
    Din pacate aici la noi e o vreme f urata, buna doar de stat in casa si de mancat rontaieli ca ale tale 🙂
    Cand ai timp, te invit sa treci si pe la mine pe blog…azi i-am deschis portile 😛 Pupici!

  3. Stefana, poti renunta la smantana si pui putin mai mult unt. Ideea e ca trebuie sa „inmuiem” caramelul, altfel cand se va raci va deveni crocant.

  4. Poliana, multumesc de invitatie. Indata voi veni. :*

  5. Cristina says:

    Ce idee grozava! Si-asa imi place sa fac popcorn Star la microunde! Voi incerca sa le „prepar” dupa reteta ta 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Politica de confidențialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?