Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Reteta Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 5 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • ~520 g faina
  • Pentru crema:
  • 1 kg smantana fermentata (24 % grasime)
  • 100 g zahar
  • ~200 g nuca macinata
  • esenta de vanilie
loading...

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a parut rau deloc pana la urma, pentru ca a iesit o prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca absolut delicioasa ­čÖé

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca:

Foi:

Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam uleiul cate putin, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si laptele. In compozitia obtinuta adaugam faina. Daca mai e nevoie mai adaugam faina. Trebuie sa iasa un aluat elastic si nelipicios.

Impartim aluatul in 4 parti, pe care le intindem foarte subtire pe dosul tavii ( 40/28 cm). Coacem in cuptorul incins la 180 de grade, in jur de 10 minute, pana marginile devin usor maronii.

Crema:

Pentru crema am folosit smantana cu 24% grasimi, dar e si mai buna daca folositi smantana mai grasa de 32% ­čśë

Smantana rece se bate cu mixerul cateva minute, apoi se pune zaharul, de preferat pudra. Cand smantana incepe sa capete consistenta se adauga nuca macinata si esenta de vanilie. Se omogenizeaza amestecand usor cu o lingura.

In functie de preferinta voastra se poate pune mai multa nuca si alte arome.

Asamblam prajitura in tava in care am copt foile, tapetata cu folie alimentara. Cantitatea de crema se imparte in 3. Fiecare foaie se unge cu crema, suprapunadu-se. Se inveleste bine in folie si se da la rece pentru minim 2 ore, de preferat peste noapte, pana foile se inmoaie si crema se intareste.

Se portioneaza in bucati potrivite ca marime.

Pofta buna! ­čśë

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Pentru aceeasi crema puteti face si foi cu miere (reteta AICI)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. olivia says:

    E minunata si spornica.Multumesc.

  2. ada says:

    merita facuta,este un dulce perfect.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cheesecake cu visine fara coacere

Cheesecake cu visine fara coacere

Branza de vaci proaspata nu prea imi lipseste din frigider. Ne place si o mancam sub orice forma, dulce sau sarata. Mai mult dulce, trebuie sa recunosc ­čśÇ Fie ca e placinta cu branza sau papanasi, clatite cu branza ori prajitura turnata toate sunt apreciate si savurate. Dar vine o […]

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

De cateva zile ideea de a face o prajitura cu morcovi nu-mi dadea pace. Am mai facut candva o reteta de prajitura cu morcovi, dar de aceasta data imi doream o varianta imbunatatita, mai bogata si mai aromata. Impulsul mi l-a dat prietena mea care a ridicat uimita din sprancene […]

Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

In ultima vreme, in afara unor torturi aniversare facute pentru prieteni dragi cu toata dragostea, n-am prea avut pornire catre prajituri sofisticate, ci mai degraba catre unele foarte rapide si simple. Unele chiar au fost foarte bune, incat nu pot sa nu vi le arat si voua si sa va […]

Prajitura cu foi si crema de branza

Prajitura cu foi si crema de branza

Azi am pentru voi o reteta de prajitura cu foi si crema de branza, o reteta super simpla si rapida, perfecta pentru atunci cand ti se anunta musafiri si vrei sa-i servesti cu ceva bun. Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de branza: Foi: Albusurile se bat spuma […]