Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

Reteta Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 250 g iaurt
  • 150 g crema de branza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 5 g gelatina
  • Pentru jeleul de afine:
  • 450 g afine (congelate)
  • 200 g zahar
  • 10 g gelatina
  • In plus:
  • 16 piscoturi
  • pudra de karob pentru pudrat (sau cacao)
  • Pentru insiropat:
  • ~100 ml lapte
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
loading...

In ultima vreme, in afara unor torturi aniversare facute pentru prieteni dragi cu toata dragostea, n-am prea avut pornire catre prajituri sofisticate, ci mai degraba catre unele foarte rapide si simple. Unele chiar au fost foarte bune, incat nu pot sa nu vi le arat si voua si sa va indemn sa le incercati. Zilele trecute v-am adus prajitura cu foi si crema de branza, azi prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine. Promit ca o sa va placa! ­čśë

Mod de preparare Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine:

Jeleu de afine:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Intr-o cratita punem afinele si zaharul. Punem cratita pe foc mic si amestecand din cand in cand fierbem pana afinele se inmoaie si isi lasa zeama. Mixam totul cu blenderul vertical si adaugam gelatina. Omogenizam si lasam la racit.

Crema de iaurt:

Gelatina o punem la inmuiat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Intr-un castron mixam iaurtul cu crema de branza si zaharul pudra. Separat mixam smantana pentru frisca pana capata consistenta, apoi o incorporam in crema de iaurt. Topim gelatina la baine-marie si o amestecam in crema, mixand bine in timp ce o turnam in fir subtire.

Pregatim o tava de chec si o tapetam cu folie alimentara. Punem un strat de piscoturi insiropate cu lapte indulcit.

  • piscoturile se trec prin lapte, pentru cateva secunde, pe o singura parte

Turnam jumatate din crema, apoi jeleul de afine bine racit.

Turnam restul de crema si acoperim cu un alt strat de piscoturi insiropate. Invelim bine in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste.

Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu karob sau cacao.

Pofta buna! ­čśë

prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. olivia says:

    Sincere felicitari pentru minunile pe care ni le prezentati.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cheesecake cu capsuni – reteta fara coacere

Cheesecake cu capsuni – reteta fara coacere

Voua vi se intampla sa va ramana capsuni in frigider, sa uitati de ele si sa le descoperiti cand sunt cam… obosite? ­čÖé Desi primul impuls a fost acela de a le arunca, m-am gandit imediat ca un gem de capsuni ar fi taaare potrivit. Si cand a inceput sa […]

Cheesecake cu visine fara coacere

Cheesecake cu visine fara coacere

Branza de vaci proaspata nu prea imi lipseste din frigider. Ne place si o mancam sub orice forma, dulce sau sarata. Mai mult dulce, trebuie sa recunosc ­čśÇ Fie ca e placinta cu branza sau papanasi, clatite cu branza ori prajitura turnata toate sunt apreciate si savurate. Dar vine o […]

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

De cateva zile ideea de a face o prajitura cu morcovi nu-mi dadea pace. Am mai facut candva o reteta de prajitura cu morcovi, dar de aceasta data imi doream o varianta imbunatatita, mai bogata si mai aromata. Impulsul mi l-a dat prietena mea care a ridicat uimita din sprancene […]

Prajitura cu foi si crema de branza

Prajitura cu foi si crema de branza

Azi am pentru voi o reteta de prajitura cu foi si crema de branza, o reteta super simpla si rapida, perfecta pentru atunci cand ti se anunta musafiri si vrei sa-i servesti cu ceva bun. Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de branza: Foi: Albusurile se bat spuma […]

Politica de confiden╚Ťialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?