Aluat dulce / Retete de prajituri

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Reteta Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Ingrediente

  • Aluat:
  • ~530 g faina
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata Dr Oetker
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • coaja de lamaie Finesse Dr Oetker
  • esenta de vanilie Dr Oetker
  • Umplutura de nuca:
  • 400 g nuca macinata
  • 3 linguri cacao Dr Oetker
  • 200 g zahar
  • putina scortisoara
  • esenta de portocale Dr Oetker
  • lapte, atat cat compozitia sa se lege
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
loading...

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada din aluat de cozonac cu nuca.

Mod de preparare Rulada din aluat de cozonac cu nuca:

Aluat de cozonac:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie, esenta de vanilie si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul, oul si galbenusurile. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • in functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos

Umplutura:

Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul, cacaoa si scortisoara. Turnam lapte fierbinte, putin cate putin, pana compozitia se leaga. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de portocale.

Scoatem aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 3. Fiecare parte o intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara subtire, lunga cat tava in care vom coace rulada. Eu am folosit o tava de 25/12 cm

Repartizam compozitia de nuca pe fiecare bucata de aluat si rulam cat mai strans posibil.

Punem rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, lasam la crescut la loc caldut pentru vreo 20 de minute. Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, se scot pe un gratar. Se taie dupa ce s-au racit complet.

Pofta buna! 😉

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari te astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Foarte buna este, multumim

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” 😀 Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]

Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Stiti voi vreun omulet caruia sa nu-i placa gogosile? 🙂 Care sa nu serveasca macar una, asa „de pofta”? Mie imi plac, cu toate ca am alte deserturi printre preferinte, dar copiii mei le devoreaza de-a dreptul. Nu le fac eu prea des gogosi, asa cum si-ar dori ei, iar […]

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Bine v-am gasit, dragilor! Astazi v-am adus o reteta de pasca cu branza dulce. In primul rand pentru ca incet-incet trebuie sa ne facem listele cu retete de Pasti si in al doilea rand, ati ghicit! avem un nou concurs 😉 Tema acestuia este „reteta de pasca” POTI CASTIGA UN […]

Bascute cu branza

Bascute cu branza

Alor mei le plac deserturile cu branza. Pe langa fel de fel de prajituri de casa cu branza, unde prajitura turnata cu branza este favorita, le fac des si placinta cu branza. De data asta am vrut sa fac tot niste placinte cu branza, dar pana la urma am ajuns […]