Aluat dulce / Retete de prajituri

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu scortisoara

Rulouri cu scortisoara

Reteta rulouri cu unt si scortisoara. Cum se fac rulouri cu scortisoara – reteta pas cu pas. Melci cu scortisoara

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 525 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 250-300 ml lapte
  • 75 g unt
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de portocale Finesse
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • ~100 g unt
  • ~50 g zahar
  • 1-2 linguri scortisoara
loading...

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! ­čÖé Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si pufos si se poate folosi si la alte genuri de copturi cu aluat dulce (mai multe retete aici)

Mod de preparare Rulouri cu unt si scortisoara:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele si uleiul. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
  • Aluatul se poate „imbogati” cu 2-3 oua, dar va trebuie crescuta putin si cantitatea de faina

Aluatul se intinde sub forma de foaie, groasa de cca 0,5 cm. Se unge bine cu untul moale, lasat la temperatura camerei. Se presara zaharul pe toata suprafata, iar scortisoara se cerne.

  • Cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta voastra de dulce

Aluatul se ruleaza strans, apoi se taie rulouri de cca 3 cm grosime.

  • Pentru a taia aluatul eu folosesc intotdeauna o bucata de ata de bucatarie, dar treaba merge bine si cu un cutit foarte bine ascutit

Rulourile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa putin la crescut, la temperatura camerei, cca 20 de minute. Rulourile cu unt si scortisoara se coc la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana sunt frumos rumenite.

N-am cuvinte sa va spun cum miroase-n casa, e musai sa incercati si voi reteta de rulouri cu unt si scortioara, pentru a va da seama ce spun ­čÖé

Pofta buna! ­čśë

Rulouri cu unt si scortisoara

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si Rulourile cu scortisoara insiropate (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Abia astept sa o incerc

  2. Foarte bine mi-a iesit, cu mai multa chinuiala dar a meritat!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” ­čśÇ Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]

Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Stiti voi vreun omulet caruia sa nu-i placa gogosile? ­čÖé Care sa nu serveasca macar una, asa „de pofta”? Mie imi plac, cu toate ca am alte deserturi printre preferinte, dar copiii mei le devoreaza de-a dreptul. Nu le fac eu prea des gogosi, asa cum si-ar dori ei, iar […]

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Bine v-am gasit, dragilor! Astazi v-am adus o reteta de pasca cu branza dulce. In primul rand pentru ca incet-incet trebuie sa ne facem listele cu retete de Pasti si in al doilea rand, ati ghicit! avem un nou concurs ­čśë Tema acestuia este „reteta de pasca” POTI CASTIGA UN […]

Politica de confiden╚Ťialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?