Aluat dulce / Retete de prajituri

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu scortisoara

Reteta rulouri cu unt si scortisoara. Cum se fac rulouri cu scortisoara – reteta pas cu pas. Melci cu scortisoara

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 525 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 250-300 ml lapte
  • 75 g unt
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de portocale Finesse
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • ~100 g unt
  • ~50 g zahar
  • 1-2 linguri scortisoara
loading...

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si pufos si se poate folosi si la alte genuri de copturi cu aluat dulce (mai multe retete aici)

Mod de preparare Rulouri cu unt si scortisoara:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele si uleiul. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
  • Aluatul se poate „imbogati” cu 2-3 oua, dar va trebuie crescuta putin si cantitatea de faina

Aluatul se intinde sub forma de foaie, groasa de cca 0,5 cm. Se unge bine cu untul moale, lasat la temperatura camerei. Se presara zaharul pe toata suprafata, iar scortisoara se cerne.

  • Cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta voastra de dulce

Aluatul se ruleaza strans, apoi se taie rulouri de cca 3 cm grosime.

  • Pentru a taia aluatul eu folosesc intotdeauna o bucata de ata de bucatarie, dar treaba merge bine si cu un cutit foarte bine ascutit

Rulourile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa putin la crescut, la temperatura camerei, cca 20 de minute. Rulourile cu unt si scortisoara se coc la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana sunt frumos rumenite.

N-am cuvinte sa va spun cum miroase-n casa, e musai sa incercati si voi reteta de rulouri cu unt si scortioara, pentru a va da seama ce spun 🙂

Pofta buna! 😉

Rulouri cu unt si scortisoara

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si Rulourile cu scortisoara insiropate (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Abia astept sa o incerc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

As putea sa le spun croissants, asa cum le-a spus si Carmen, dar pentru ca le-am taiat mai mici si n-am obtinut forma aceea specifica croissant-ului o sa le spun simplu… cornuri pufoase. Acuma, lasand forma la o parte, gustul e fabulos si nu se compara cu nimic din ceea […]