Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Tarta cu pui si smantana

loading...

Acest gen de tarta este printre preferatele mele in materie de retete culinare potrivite pentru masa de pranz. Este usor de facut, nu necesita prea multa munca, iar copiii mananca cu placere. Se poate servi calda, dar si rece.


Pentru aluat:

250 g branza de vaci
6 linguri lapte
6 linguri ulei
1 lingurita sare
300 g faina
1 praf de copt

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul si sarea. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt in pasta de branza si se framanta putin, atat cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

Impartim aluatul in 3 parti, o parte o punem deoparte, iar cele 2 parti le intindem intr-o tava detasabila (20/20 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Aluatul se va ridica putin si pe marginile tavii, formand o bordura.

Pentru umplutura:

2 pulpe intregi de pui
200 g smantana
2 oua
100 g cascaval
4 catei usturoi
sare si piper
marar deshidratat
coriandru boabe
piper verde boabe
ienibahar boabe

Pulpele le punem la fiert in apa cu putina sare si condimentele boabe: coriandru, ienibahar si piper verde. Dupa ce au fiert bine se scot pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se dezoseaza si carnea se rupe bucati cu mana.

Intr-un castron amestecam  smantana cu ouale si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se adauga usturoiul pisat, sare, piper si marar dupa gust. Punem si bucatile de carne si omogenizam.

Turnam compozitia peste aluatul din tava. Aluatul ce ne-a ramas il intindem cu sucitorul si taiem fasii ce le vom pune deasupra tartei. Pentru varietate putem face si niste floricele. 🙂

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa sa se racoreasca apoi se portioneaza.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Diana mea o papa cu mare placere.Pupici!

  2. Hummmm… j’adore les tartes saler est celle ci a un aspect fantastique!

    Bisous

  3. O metoda excelenta pentru a’l face pe asta mic sa manance paine. Multumesc frumos de reteta!

  4. Mama ce bunatate!!Imi place la maxim! La multi ani mamico!!

  5. Mmm, tare apetisanta!!!Pup!

  6. Nu pot decit sa ghicesc ca este gustos dar pot sa spun ca pozele sint fantastice.

  7. camelia says:

    Branza este dulce sau sarata?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]