Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema de portocale

Tare mult mi-a placut reteta Laurei, de cum am vazut-o am stiut ce voi face cu crema de branza cu 0% (zero!!!) grasimi ce-o aveam in frigider. Nu, n-am intrat la dieta si nici barbata-miu nu mi-a batut vreun apropo cand a cumparat-o :)))) a fost doar neatentie ­čśë

Nu stiu cum o fi la voi dar la noi se aduna dupa sarbatori, fie Pasti, fie Craciun, multe figurine de ciocolata. Unele le dam, unele isi gasesc deliciosul sfarsit in cate un blat de tort sau prajitura, cum s-a si intamplat deja.

Tortul a fost bun, a fost, s-a terminat si se cere repetat. Nu stiu cat de curand, dar crema asta o voi avea in vedere si cu alte ocazii ­čśë

Tort cu portocale si blat cu ciocolata

Tort simplu cu crema de portocale si blat cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar (pudra)
  • 3 oua
  • 225 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar (pudra)
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 portocala de marime medie
loading...

Mod de preparare Tort cu crema de portocale:

Blat:

Ciocolata rupta bucatele si untul se pun intr-un vas si se topesc la foc mic. Omogenizam si lasam sa se raceasca. Adaugam zaharul si mixam bine pana nu se mai simt cristale de zahar in crema de ciocolata. Adaugam apoi cate un ou, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit cernem peste compozitie faina si praful de copt si amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 45 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca.

Crema:

Portocala o spalam foarte bine cu apa calda. Se pune intr-o craticioara cu apa si se fierbe timp de 15 minute. Se scurge apa, se inlocuieste cu alta si se pune din nou la fiert pentru alte 15 minute. Se repeta procedeul de 3-4 ori, astfel dispare amareala din coaja portocalei. Dupa ultima fierbere portocala se lasa la racit, apoi se taie bucatele, se curata de samburi si se paseaza cu mixerul vertical.

Portocala pentru crema

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita. Crema de branza se mixeaza cu zaharul. Separat se mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Se amesteca cele doua compozitii.

Gelatina se topeste pe baie de aburi, se pune deasupra o parte mica (cateva linguri) din crema de branza si se mixeaza energic. Amestecam apoi cu restul de crema. La sfarsit incorporam piureul de portocala.

Blatul racit il taiem in trei parti, crema de asemenea o impartim in trei parti. Asamblam tortul in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara.

Tort cu crema de portocale

Crema ramasa (cea de-a treia parte) o vom folosi la ornat. Se da la rece pentru cateva ore.

  • Fiind un tort simplu, pentru cei de-ai casei, nu l-am ornat in nici un fel, doar l-am imbracat in crema, voi va folositi imaginatia si-l ornati dupa plac ­čśë

Tort cu ciocolata si crema de portocale

Pofta buna! ­čśë

Tort simplu cu crema de portocale

Felie de tort cu crema de portocale

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

33 Comentarii

  1. tout simplement divin ce gâteau, un grand bravo!
    bisous

  2. Frumos tort si elegant prezentat, felicitari! ­čÖé

  3. Cristina says:

    Miha, felicitari, ador retetele tale ­čÖé
    La crema de portocale se poate exclude gelatina? Mersi mult si la cat mai multe retete minunate ­čÖé

    • Multumesc Cristina!
      Cred ca depinde foarte mult de frisca si crema de branza folosite, de cat de ferma va fi crema la final. Poti incerca si fara gelatina, Laura n-a folosit in reteta ei (reteta de unde m-am inspirat pentru aceasta crema)

  4. Alina says:

    Buna Miha,
    As vrea sa fac acest tort, dar intr-o forna cu diamentru de 24 cm. Care ar trebui sa fie cantitatile in acest caz?
    Multumesc frumos.

    Alina

  5. Elisa says:

    buna ­čÖé ce crema de branza ai folosit?

  6. Georgiana says:

    Caut de ceva vreme o crema de portocale cu branza. Multumesc! ­čÖé
    P.S. Asta e tort neornat? :)) E simplu, foarte elegant si arata minunat!

  7. roxana says:

    ce fel de branza pot folosi?

  8. roxana says:

    portocala se pune cu tot cu coaja?

  9. maria says:

    Bun─â!Am ├«ncercat…blatul a cam cr─âpat la suprafa╚Ťa oare de ce ???ce oi fi gre╚Öit?crema e delicioas─â !!!

  10. roxana says:

    mascarpone nu se poate pune?

  11. roxana says:

    blatul se poate insiropa?

  12. roxana says:

    cu ce altceva ar merge imbracat?inafara de crema lui

  13. roxana says:

    toata compozitia pentru blat o facem la mixer?

  14. roxana says:

    tava mea este de 26 cm.trebe sa dublez cantitatiile pt blat?

  15. Adriana says:

    Buna! As vrea sa fac acest tort intr-o tava de 30/35 credeti ca daca dublez cantitatile, este ok!

  16. Raluca says:

    Buna ziua.mie mi a iesit foarte tare blatul. L am întins cu mana in tava ..asa trebuie sa fie?

    • Buna, Raluca
      Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai groase. NU-mi dau seama de ce la tine a iesit atat de tare incat sa-l intinzi cu mana. ­čÖü

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cheesecake cu capsuni – reteta fara coacere

Cheesecake cu capsuni – reteta fara coacere

Voua vi se intampla sa va ramana capsuni in frigider, sa uitati de ele si sa le descoperiti cand sunt cam… obosite? ­čÖé Desi primul impuls a fost acela de a le arunca, m-am gandit imediat ca un gem de capsuni ar fi taaare potrivit. Si cand a inceput sa […]

Cheesecake cu visine fara coacere

Cheesecake cu visine fara coacere

Branza de vaci proaspata nu prea imi lipseste din frigider. Ne place si o mancam sub orice forma, dulce sau sarata. Mai mult dulce, trebuie sa recunosc ­čśÇ Fie ca e placinta cu branza sau papanasi, clatite cu branza ori prajitura turnata toate sunt apreciate si savurate. Dar vine o […]

Chec cu visine si crema mascarpone

Chec cu visine si crema mascarpone

Ma gandisem initial sa fac prajitura Valurile Dunarii, pana la urma mi-a iesit doar un chec cu visine si crema mascarpone ­čÖé Desigur, prajitura Valurile Dunarii ramane acolo pe lista de asteptare, astazi avem doar o versiune ultra-simplificata si adaptata ­čÖé Mod de preparare Chec cu visine si crema mascarpone: […]

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

De cateva zile ideea de a face o prajitura cu morcovi nu-mi dadea pace. Am mai facut candva o reteta de prajitura cu morcovi, dar de aceasta data imi doream o varianta imbunatatita, mai bogata si mai aromata. Impulsul mi l-a dat prietena mea care a ridicat uimita din sprancene […]

Politica de confiden╚Ťialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?