Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema dubla de ciocolata

Tort cu 2 creme de ciocolata

Reteta Tort cu crema dubla de ciocolata

Tort cu 2 creme de ciocolata

Tort cu 2 creme de ciocolata si frisca

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 5 oua
  • * 5 linguri zahar
  • * 3 linguri ulei
  • * 5 linguri faina
  • * 1 praf de copt
  • * 3 linguri bilute de ciocolata
  • * esenta de vanilie
  • * Crema:
  • * 250 g mascarpone
  • * 300 ml frisca lichida
  • * 100 g ciocolata amaruie + 50 ml frisca lichida
  • * 100 g ciocolata lapte + 50 ml frisca lichida
  • * Decor:
  • * 300 ml frisca lichida
  • * bilute de ciocolata
loading...

Mod de preparare Tort cu crema dubla de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se adauga in bezea. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie. La sfarsit, adaugam bilutele de ciocolata.

Compozitia se coace la foc mediu intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata amaruie se topeste la foc mic impreuna cu 50 ml frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Se procedeaza intocmai si cu ciocolata cu lapte.

Frisca rece se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga o lingura zahara ( pudra) si se omogenizeaza, mixand usor. Mascarponele se mixeaza, apoi se amesteca cu frisca batuta. Compozitia se imparte in 2. In una din ele vom pune ciocolata amaruie, in cealalta ciocolata cu lapte.

Blatul copt si racit se taie in 3. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara punem un prim blat, o parte de crema, al doilea blat si cealalta crema. Acoperim cu cel de-al treilea blat si dam la rece pentru cateva ore.

Cum se face tortul cu ciocolata

Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si bilute cu ciocolata.

Tort cu ciocolata si frisca

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Cat de frumos este…………nu m-as da in laturi de la acea sectiune…..hihihi.
    O zi frumoasa!

  2. Miha, arata super! Iar pentru ca ai pus si mascarpone…m-ai nimerit la fix, ador mascarpone si l-as pune in toate cremele posibile 🙂
    Legat de reteta, de care frisca ai folosit? Din smantana sau vegetala? Puup si sar’na de reteta ! 🙂

  3. Pffuiiii, ce bine arata. Crema de mascarpone in crema de cioco e divina, am incercat si eu un tort asa (de fapt mai multe), e mult mai buna decat cu unt. Miam, miam. Mi-e o pofta…..

  4. ce sectiune divina,mi-ai facut pofta de tort…

  5. Haces unas tartas tan ricas, esta se ve increible. Saludos

  6. Superb tortul…

  7. Multumesc Maria!
    Cu drag te-as servi cu o felia daca n-ai fi asa departe. :))

  8. Multumesc Bianca! 🙂

  9. Petit Foury,multumesc mult!
    Pentru crema am folosit frisca (smantana)lichida de la Milli, iar pentru ornat vegetala de la Meggle.

  10. Laura, ne potrivim la gusturi. :)) Si mie imi place mascarpone tare mult.

  11. Craita, multumesc!
    Ai facut tort? :)) Sau a fost numai pofta?

  12. Jose Manuel, multumesc. Esti tare dragut! 🙂

  13. Multumesc Felis, draga mea! Te pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Pe 8 noiembrie, de Sf. Mihail si Gavril, am dat startul celui mai mare maraton al torturilor pe care l-am parcurs vreodata 🙂 L-am incheiat cu brio pe 7 ianuarie, de Sf Ioan. Pentru fiecare am muncit cu drag si am pus un strop de dragoste pentru fiecare, pentru ca […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]