Retete de prajituri / Torturi

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Tort cu crema de ciocolata alba

Reteta Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Tort cu crema de ciocolata alba

Ingrediente

  • Blat de tort:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema de ciocolata alba:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 cutie crema de branza cu vanilie Sweetello
  • Pentru insiropat:
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar (sau dupa gust)
  • esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 cutie crema de branza cu vanilie Sweetello
  • In plus:
  • 12 piscoturi
loading...

Pe 8 noiembrie, de Sf. Mihail si Gavril, am dat startul celui mai mare maraton al torturilor pe care l-am parcurs vreodata 🙂 L-am incheiat cu brio pe 7 ianuarie, de Sf Ioan. Pentru fiecare am muncit cu drag si am pus un strop de dragoste pentru fiecare, pentru ca toti au si vor avea un loc special in inima mea. Nu, nu voi face un maraton al torturilor pe blog, pentru ca nu am apucat sa pozez chiar tot. Azi v-am adus un tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba pentru care am primit un mare repros… ca a fost prea putin :))

Mod de preparare Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba:

Blat de tort:

Pentru blat am folosit reteta de blat simplu de tort, reteta ce o folosesc de obicei la torturi si prajituri si cu care nu dau gres.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

In continuare vom proceda astfel:

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit. 

Crema de ciocolata alba:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic (sau pe baie de aburi) impreuna cu smantana pentru frisca. Fara a da in clocot si amestecand continuu, tinem pe foc pana avem o compozitie omogena. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si dam la frigider pentru cateva ore sau la congelator pentru cca o ora, pana crema de ciocolata se raceste foarte bine.

Crema de ciocolata bine racita se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Asamblare Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba:

Crema de ciocolata alba se imparte in doua parti egale. Blatul obtinut se taie pe orizontala in 2 felii si se insiropeaza. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem primul blat, jumatate din crema de ciocolata alba, piscoturile insiropate, restul de crema si cel de-al doilea blat. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Pentru ornat:

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul pudra si crema de branza si mixam pana obtinem o crema ferma si pufoasa.

Rasturnam tortul pe un platou si ornam dupa preferinta cu crema de mai sus.

Pofta buna! 😉

tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 4,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. olivia says:

    Buna ziua.Cu ce alta crema de branza s-ar putea inlocui crema Sweetello?Multumesc anticipat.

  2. Nico says:

    Se poate imbraca si in fondant? Sau din cauza moussului de ciocolata va fi cam dificil?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulada Diplomat

Rulada Diplomat

Pentru ca ne-a placut tortul Diplomat, cu crema fina si blat pufos de pandispan, m-am gandit la o reeditare, de aceasta data sub forma de rulada Diplomat. Acelasi blat pufos de pandispan, crema delicioasa si fructe exotice din compot. Mod de preparare Rulada Diplomat: Crema Diplomat: Gelatina se pune la […]

Prajitura de post cu fructe

Prajitura de post cu fructe

Azi v-am adus o prajitura de post cu fructe, o prajitura simpla si foarte rapid de preparat. N-as putea sa va spun ca are un gust fabulos 😀 dar este gustoasa si perfecta pentru servit prietenii la cafea 😉 Mod de preparare Prajitura de post cu fructe: Intr-un castron amestecam […]

Tort Diplomat cu piersici

Tort Diplomat cu piersici

Desi imi place ciocolata, o felie de tort Diplomat cu piersici ori cu orice alte fructe nu refuz niciodata 🙂 E bun si racoros si merge de minune dupa o masa copioasa. Si cum eu, pentru o vreme va trebui sa uit de ciocolata, cred ca reteta de tort Diplomat […]

Gofre belgiene cu vanilie

Gofre belgiene cu vanilie

Aceste Gofre belgiene sunt ideale pentru micul dejun sau ca o gustare pentru cei mici. Se fac rapid si usor si au devenit preferatele noastre! Ne plac si pentru ca pot fi servite cu diverse toppinguri, in functie de preferinta fiecarui membru al familie, sau simple. Sunt grozave oricum! Mod […]