Retete de prajituri / Torturi

Tort de vanilie cu crema de mascarpone

Reteta Tort de vanilie cu crema de mascarpone

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Crema de mascarpone:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • Pentru insiropat:
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri Nesquik
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • piscoturi
loading...

Am facut acest tort de vanilie cu crema de mascarpone pentru ziua unui prieten drag noua, de aceea nu voi avea poza cu sectiunea. Am avut mana libera la prepararea acestui tort, asa ca am ales sa fac un tort usor si nu foarte dulce, cu blat pufos de pandispan si crema fina si pufoasa cu mascarpone.

Mod de preparare Tort de vanilie cu crema de mascarpone:

Blat de tort:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Cum se face crema de mascarpone:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se amesteca usor. Punem compozitia pe baie de aburi sau pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa, fara a da in clocot. Dam deoparte si lasam la racit.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa.

In crema de oua racita adaugam mascarponele si esenta de vanilie, mixam energic, sa se omogenizeze foarte bine compozitia. La sfasit punem si frisca batuta si mixam pana obtinem o crema ferma si pufoasa.

  • Daca vi se pare ca e prea moale crema puteti adauga un intaritor de frisca

cum se face crema de mascarpone

Asamblare tort de vanilie cu crema de mascarpone:

Tortul il vom asambla in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara. Blatul racit se taie pe orizontala in 3 felii. Fiecare parte de blat se insiropeaza cu laptele in care am dizolvat cacaoa Nesquik. Impartim crema in doua parti egale si o repartizam intre cele 3 blaturi. Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

cum se face tort de vanilie cu crema de mascarpone

A doua zi, tortul se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinta cu frisca batuta si piscoturi. La sfarsit se presara putina cacao.

Pofta buna! 😉

tort de vanilie cu crema de mascarpone

Va astept si pe pagina de Facebook pentru mai multe recomandari de torturi si prajituri (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulada Diplomat

Rulada Diplomat

Pentru ca ne-a placut tortul Diplomat, cu crema fina si blat pufos de pandispan, m-am gandit la o reeditare, de aceasta data sub forma de rulada Diplomat. Acelasi blat pufos de pandispan, crema delicioasa si fructe exotice din compot. Mod de preparare Rulada Diplomat: Crema Diplomat: Gelatina se pune la […]

Prajitura de post cu fructe

Prajitura de post cu fructe

Azi v-am adus o prajitura de post cu fructe, o prajitura simpla si foarte rapid de preparat. N-as putea sa va spun ca are un gust fabulos 😀 dar este gustoasa si perfecta pentru servit prietenii la cafea 😉 Mod de preparare Prajitura de post cu fructe: Intr-un castron amestecam […]

Tort Diplomat cu piersici

Tort Diplomat cu piersici

Desi imi place ciocolata, o felie de tort Diplomat cu piersici ori cu orice alte fructe nu refuz niciodata 🙂 E bun si racoros si merge de minune dupa o masa copioasa. Si cum eu, pentru o vreme va trebui sa uit de ciocolata, cred ca reteta de tort Diplomat […]

Gofre belgiene cu vanilie

Gofre belgiene cu vanilie

Aceste Gofre belgiene sunt ideale pentru micul dejun sau ca o gustare pentru cei mici. Se fac rapid si usor si au devenit preferatele noastre! Ne plac si pentru ca pot fi servite cu diverse toppinguri, in functie de preferinta fiecarui membru al familie, sau simple. Sunt grozave oricum! Mod […]