Retete de prajituri / Torturi

Tort Victoria – reteta adaptata

Reteta Tort Victoria

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g unt 
  • 150g zahar (pudra)
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Gem de zmeura:
  • 500 g zmeura congelata
  • 200 g zahar
loading...

Aceasta reteta de tort Victoria este, asa cum am scris si in titlu, o reteta adaptata. In principiu, tortul Victoria este un tort simplu, cu 2 blaturi, frisca si capsuni sau zmeura. Eu am preferat 3 blaturi mai subtiri, frisca batuta cu crema de branza (asa cum imi place mie ­čśë ) si gem de zmeura, facut pe loc cu fructe congelate.

Mod de preparare Tort Victoria:

Gem de zmeura:

Zmeura, peste care am presarat zaharul, se pune la fiert la foc foarte mic. Amestecam usor, din cand in cand, cu o lingura de lemn sa nu se prinda de fundul cratitei. Fierbem gemul pana obtinem consistenta dorita. Lasam la racit.

  • pentru a ne da seama de consistenta scoatem din cand in cand cate putin pe o farfurie, pentru ca atunci cand se raceste se ingroasa destul de mult.
  • cat gemul era cald l-am trecut printr-o sita, sa elimin o buna parte din seminte. Acest pas nu este absolut necesar

Blat:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. Adaugam aromele, apoi ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem, pe rand, 3 blaturi subtiri, cu diametrul de 20 cm. Le vom coace timp de cca 10-15 minute, la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie), pana se rumenesc usor. Se scot pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.

Intre timp pregatim si umplutura:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra, esenta de vanilie si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Finisare Tort Victoria:

Impartim gemul de zmeura in 3 parti egale si ungem fiecare blat. Punem primul blat pe un platou si spritam frisca pe toata suprafata. Continuam cu celelalte blaturi.

  • am folosit un dui cu cap rotund, dar se poate pune si strat simplu, nivelat
  • pentru un desert rapid puteti folosi gem de zmeura sau gem de capsuni din comert

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! ­čśë

tort victoria

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de torturi gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cheesecake cu visine fara coacere

Cheesecake cu visine fara coacere

Branza de vaci proaspata nu prea imi lipseste din frigider. Ne place si o mancam sub orice forma, dulce sau sarata. Mai mult dulce, trebuie sa recunosc ­čśÇ Fie ca e placinta cu branza sau papanasi, clatite cu branza ori prajitura turnata toate sunt apreciate si savurate. Dar vine o […]

Chec cu visine si crema mascarpone

Chec cu visine si crema mascarpone

Ma gandisem initial sa fac prajitura Valurile Dunarii, pana la urma mi-a iesit doar un chec cu visine si crema mascarpone ­čÖé Desigur, prajitura Valurile Dunarii ramane acolo pe lista de asteptare, astazi avem doar o versiune ultra-simplificata si adaptata ­čÖé Mod de preparare Chec cu visine si crema mascarpone: […]

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

De cateva zile ideea de a face o prajitura cu morcovi nu-mi dadea pace. Am mai facut candva o reteta de prajitura cu morcovi, dar de aceasta data imi doream o varianta imbunatatita, mai bogata si mai aromata. Impulsul mi l-a dat prietena mea care a ridicat uimita din sprancene […]

Chec pufos cu visine

Chec pufos cu visine

Am tot facut de-a lungul vremii diverse retete de chec, dar astazi am vrut neaparat sa incerc acest chec pufos cu visine. Se face usor si rapid si nu ai nevoie pentru el de prea multe ingrediente. In plus, se poate face cu orice fructe, proaspete sau conservate. Pana apar […]

Politica de confiden╚Ťialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?