Fursecuri / Retete de prajituri

Bastonase cu ciocolata

Aceste bastonase cu ciocolata sunt niste biscuiti absolut deliciosi ce pot fi serviti si fara a fi ornati cu ciocolata. Ideali pentru un mic dejun sau de-o rontaiala la cafea. :))

Cu siguranta o sa-i facem si pentru Craciun, alaturi de alte fursecuri delicioase

Fursecuri cu ciocolata

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 120 g zahar
  • 225 g faina
  • 1 galbenus
  • 50 g migdale macinate
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 30 g cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
loading...

Mod de preparare Bastonase cu ciocolata:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine pana la incorporare.

Separat amestecam faina cu migdalele macinate, cacaoa, praful de copt si ciocolata rasa, apoi incorporam in crema de unt. Amestecam bine cu mana sau cu o lingura, pana compozitia se leaga si devine un aluat omogen. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin 1 ora.

Rupem bucati de aluat pe care le modelam sub forma de snururi, de grosimea unui deget. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute.  Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Se servesc ca atare sau ornati cu ciocolata.

Fursecuri de casa

Fursecuri cu ciocolata

Sursa de inspiratie

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Ce bine arata!!!

  2. Frumos, imi place! Felicitari si multa bafta incontinuare!:):)

  3. Ce buni trebuie sa fie, dar eu i-as fi facut cu ciucalata alba deasupra, asa-mi plac mie, mai sexy sau mai colorati…

  4. Ce ispita….

  5. excelente si foarte de efect! :* sigur le incerc si eu de Craciun 🙂 daca nu chiar mai devreme :*

  6. Miha, esti o artista 🙂 Imi plac mult bastonasele tale!

  7. Uau, cum sa refuz asa ceva???Delicioase la maxim:)Pup!

  8. Un deliciu ciocolatos ! Fix pe placut meu!

  9. nici eu nu refuz 😉 , deja imi imaginez cum inmoi bastonasu in cescuta :):) ….un deliciu !!!

  10. Diana says:

    Grozaveee !

  11. vreau si eu 1-2 bastonase…:)))

  12. Fataa, daca le puneai o felie de migdala la un capat si ceva sirop de zmeura, ieseau degete de vrajitoare…hi,hi…asa-s degete pline de ciocolata ;-)))

  13. madicuisine says:

    Miha…..ce frumoase bastonase ai facut.Sunt delicioase. Si noua ne-au placut foarte mult.

  14. au reusit foarte frumoase

  15. Miha…am venit cu cafeaua…ce nu dai drumu la usa? hmmmmm

  16. Am „furat” reteta.

  17. Ma apuc si eu de o tura.Sigur sunt delicioase.

  18. Sa ai spor Miha! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]