Aperitive / Retete culinare

Branza feta marinata

branza feta marinata

Va povesteam la reteta de salata de sfecla cu seminte de aceasta branza marinata. Mi-a placut mult, ba chiar mult de tot! 😀 Pe langa faptul ca prin marinare branza capata o aroma deosebita, am descoperit ca asa o pot pastra mai multa vreme in frigider, fara riscul de a prinde miros.

Branza feta marinata este perfecta de servit cu o felie de paine prajita, cu o salata de sfecla sau pur si simplu adaugata intr-o salata de rosii 😉

branza feta marinata

Ingrediente

  • 200 g branza feta
  • 2 catei usturoi
  • piper boabe (negru si rosu)
  • fulgi de ardei iute
  • busuioc uscat
  • rozmarin uscat
  • ulei de masline

Mod de preparare Branza feta marinata:

Branza feta se taie cubulete, apoi se aseaza in straturi intr-un borcan. Printre straturi punem cateii de usturoi si restul condimentelor. La sfarsit umplem borcanul cu ulei de masline. Punem capacul, apoi agitam usor borcanul si dam la frigider. Dupa vreo 2 zile este buna de servit.

  • Eu am folosit ierburi aromate uscate, de astea am avut la dispozitie, dar puteti folosi si ierburi proaspete.
  • Uleiul de masline devine mat la rece, se va „limpezi” daca o sa tineti borcanul la temperatura camerei inainte de servire

branza feta marinata

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. da, da, da! branza sa fie. cu salatele amintite, mi-ai facut o poftaaaa

  2. Imi place feta la nebunie dar nu am marinat-o nici o data in casa. De incercat cu siguranta in curand.!!!Multumesc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]