Aperitive / Retete culinare

Branza feta marinata

Va povesteam la reteta de salata de sfecla cu seminte de aceasta branza marinata. Mi-a placut mult, ba chiar mult de tot! ­čśÇ Pe langa faptul ca prin marinare branza capata o aroma deosebita, am descoperit ca asa o pot pastra mai multa vreme in frigider, fara riscul de a prinde miros.

Branza feta marinata este perfecta de servit cu o felie de paine prajita, cu o salata de sfecla sau pur si simplu adaugata intr-o salata de rosii ­čśë

branza feta marinata

Ingrediente

  • 200 g branza feta
  • 2 catei usturoi
  • piper boabe (negru si rosu)
  • fulgi de ardei iute
  • busuioc uscat
  • rozmarin uscat
  • ulei de masline
loading...

Mod de preparare Branza feta marinata:

Branza feta se taie cubulete, apoi se aseaza in straturi intr-un borcan. Printre straturi punem cateii de usturoi si restul condimentelor. La sfarsit umplem borcanul cu ulei de masline. Punem capacul, apoi agitam usor borcanul si dam la frigider. Dupa vreo 2 zile este buna de servit.

  • Eu am folosit ierburi aromate uscate, de astea am avut la dispozitie, dar puteti folosi si ierburi proaspete.
  • Uleiul de masline devine mat la rece, se va „limpezi” daca o sa tineti borcanul la temperatura camerei inainte de servire

branza feta marinata

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. da, da, da! branza sa fie. cu salatele amintite, mi-ai facut o poftaaaa

  2. Imi place feta la nebunie dar nu am marinat-o nici o data in casa. De incercat cu siguranta in curand.!!!Multumesc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]