Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Am facut o crema de vanilie pentru a umple niste eclere. Albusurile mi-au ramas… ce sa fac cu ele? De obicei, prima optiune e cea de congelare. Le pun frumusel intr-o caserola si le folosesc cand am nevoie. Dar acum, nu stiu cum si de ce am simtit nevoia sa fac ceva cu ele. Ceva simplu, bun si pufos, exact ca aceste briose cu nuca de cocos si ciocolata ­čśë

Muffins cu nuca de cocos si ciocolata

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • picaturi de ciocolata (sau ciocolata tocata)
  • miez de nuca

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca de cocos si cernem faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. La sfarsit incorporam si picaturile de ciocolata.

Compozitia o repartizam in formele de briose, presaram cu bucatele de miez de nuca si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pana briosele se rumenesc usor.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! ­čśë

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie.┬áAmesteca pana se incorporeaza toata faina. […]

Briose cu nasturei de ciocolata

Briose cu nasturei de ciocolata

Mod de preparare Briose cu nasturei de ciocolata: Ouale se mixeaza intr-un castron cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se […]