Aperitive / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Cartofi Hasselback (2)

Zilele trecute a refacut reteta de cartofi Hasselback pe care o facusem cu ceva vreme in urma. De aceasta data am folosit cartofi noi, iar pentru untul aromat am folosit alte condimente. Desigur ca se pot folosi orice condimente sau ierburi va plac.

Cartofi acordeon

Ingrediente

loading...

Mod de preparare Cartofi Hasselback:

De aceasta data, pentru untul aromat am folosit usturoi, cimbru, busuioc si chilli iute.

Cartofii se spala foarte bine sub jet de apa. Apoi cu un cutit bine ascutit se taie felii foarte subtiri pe latime, dar nu pana jos.  Pentru asta punem cartoful intr-o lingura, marginile lingurii vor opri cutitul sa ajunga pana la baza. 😉

In fiecare taietura se pune cate putin unt si se presara cu sare si piper. Asezam cartofii individual in folii de aluminiu si ii impachetam bine. Dam la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 1 ora. Se verifica daca sunt gata cu o furculita. Dupa ce s-au inmuiat se desface folia (atentie la aburi!) si se mai lasa 10 minute, sa se rumeneasca usor.

Cartofi la cuptor

  • Pentru cine chiar nu agreeaza folia de aluminiu, se pot face si in tava. 

Se servesc calzi ca garnitura la o friptura sau simpli, alaturi de o salata.

Cartofi acordeon la cuptor

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Anonymous says:

    Arata foarte bine! Neaparat o sa incerc! In capul meu chestia asta merge de minune cu un ratatouille langa 🙂

    Flory

  2. super, poate fac si eu curind….na! ca am venit si eu la tine 😛

  3. arata excelent; mi s-a facut o pofta… (eu sunt fan cartofi:))

  4. Cred ca sunt foarte gustosi!…Arata f. bine! Pupici!

  5. super!eu n-am probleme cu folia de aluminiu.tin sa iti multumesc pentru ideea cu lingura.foarte util sfat.pupici

  6. yummmmmmyy, mi-ai facut o pofta mama draga… sunt cartofar la suflet :))

  7. Anonymous says:

    Reteta originala mai are si pezmet deasupra cartofiilor care se adauga cam dupa 25 min, si apoi se mai lasa inca ca 20 min la cuptor. Si se fac fara folie 😉

  8. excelenta idea, cartofii arata minunat, sigur o sa incerc si eu!

  9. Anonymous says:

    arata super! merg cu tocanita taraneasca de porc.azi fac ! :)) mmmmm

  10. Sa papati sanatosi! :*

    Multumesc!

  11. irina says:

    in tava se pune ulei sau ceva?

    • Nu se pune ulei in tava. Cartofii se impacheteaza individual in folie de aluminiu si se pun intr-o tava doar ca sa-i poti pune si scoate mai usor din cuptor. Daca doresti ii poti pune direct pe gratarul cuptorului, fara tava. 🙂

  12. Gabriela40 says:

    Dupa ce s-au inmuiat se desface folia se rade putin cascaval (sau cateva feliute de sunca si cascaval ras) si se mai lasa 10 minute, sa se rumeneasca usor. 🙂
    Nu cred ca ar fi rau la gust 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]