Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cu jeleu de mango caramelizat

Cheesecake cu mango caramelizat

Zilele astea cautand niste retete de prajituri prin arhiva am realizat ca in ultima vreme, exceptand ziua Amirei, a cam lipsit ciocolata din postarile mele. Voua nu vi se pare? :)) Nu, nu ne-am certat 😀 doar ca am simtit cumva ca e cazul si de…altceva. Stiu, prietenii imi vor spune ca „m-am stricat” la cap :)) dar stiu eu ca urmatoarea mea intalnire cu ciocolata va fi una cu nabadai :))))

Pana atunci insa, eu va propun un cheesecake cu jeleu de mango caramelizat, o prajitura usoara si fina, plina de arome incantatoare, usor picante si imbietoare.

Cheesecake cu mango

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 120 g biscuiti
  • 60 g unt
  • 2 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru jeleul de mango:
  • 1 mango
  • 2-3 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 10 g gelatina
  • ghimbir uscat si macinat
  • nucsoara
loading...

Mod de preparare Cheesecake cu jeleu de mango caramelizat:

Blat:

Punem biscuitii si cacaoa in vasul robotului de bucatarie si se mixeaza pana se obtine un pesmet fin. Adaugam untul topit si mixam din nou pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava detasabila (20 cm diametru)  si tasam bine cu fundul unui pahar, astfel incat sa obtinem un blat compact. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.

Smantana pentru frisca o mixam la viteza mica pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam zaharul vanilat si mixam pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie ferma.

Mascarponele il mixam intr-un castron impreuna cu laptele condensat. Adaugam frisca batuta, amestecand usor.

Gelatina o topim la baine-marie. Atentie, nu se infierbanta. Punem peste gelatina cateva linguri din compozitia de mascarpone (pentru a aduce cele 2 compozitii la aceeasi temperatura) si omogenizam. Amestecam apoi cele 2 compozitii si omogenizam, amestecand usor.

Turnam compozitia peste blatul de biscuiti si dam la frigider pana pregatim jeleul de mango caramelizat:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Mango se taie de-o parte si de alta a samburelui. Taiem felii si scoatem coaja.

Intr-o tigaie caramelizam zaharul. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului punem untul cu atentie si omogenizam. Adaugam feliile de mango si intorcandu-le pe toate partile, fierbem pana sosul format scade si mango se inmoaie.

Mango caramelizat

Lasam sa se racoreasca putin, apoi mixam fructele cu tot cu caramel cu ajutorul blenderului vertical, pana obtinem un piure fin.

Gelatina o topim la baine-marie, apoi o adaugam la piureul de mango. Mixam bine si la sfarsit aromam dupa gust cu putin ghimbir macinat si un praf de nucsoara. Lasam sa se raceasca apoi turnam incet peste crema de mascarpone.

Dam tava la rece pentru cateva ore, pana prajitura se intareste si poate fi portionata.

Pofta buna! 😉

Cheesecake cu mango caramelizat

aCheesecake cu jeleu de mango

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. tutunaru daniela says:

    buna Miha. felicitari pt minunatele prajituri pe care le pregatesti, si pe aceasta o sa o pregatesc si eu cu urmatoarea ocazie

  2. Nikole Gierling says:

    Super, cred ca si gustul e nemaipomenit!Am o intrebare, nu stiam ca ghimbir se foloseste si la torturi sau prajituri, credeam ca doar in mincaruri!nam folosit niciodata acest ghimbir ce aroma are?

    • Nikole, ghimbirul este picant. Daca il folosesti sub forma de pulbere e mai putin iute decat cel proaspat. E o combinatie interesanta cu mangi, mie imi place foarte mult. Poti incerca sa aromezi o parte mai mica din jeleul de mango, sa vezi daca-ti place 😉

  3. rafaelaskitchen says:

    Delicios!

  4. mmmmmmm, yummmmm..excelenta, apetisanta, cremoasa si savuroasa, un deliciu perfect si apetisant de delicios 😀

  5. gabriela says:

    Buna Miha , eu aai am facut aceasta reteta mi-a iesit nemaipomenit la fel ca in poza desi nu credeam ca o sa imi iese ,Multumesc frumos pentru reteta ! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulada Diplomat

Rulada Diplomat

Pentru ca ne-a placut tortul Diplomat, cu crema fina si blat pufos de pandispan, m-am gandit la o reeditare, de aceasta data sub forma de rulada Diplomat. Acelasi blat pufos de pandispan, crema delicioasa si fructe exotice din compot. Mod de preparare Rulada Diplomat: Crema Diplomat: Gelatina se pune la […]

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Anul 2018 nu l-am inceput in cea mai buna forma, ceva probleme de sanatate tinandu-ma departe de ceea ce-mi place mie cel mai mult, sa fac torturi si prajituri de casa. Am mai facut cate ceva pe ici pe colo pentru cei dragi, dar nimic elaborat. Asa ca, atunci cand […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]