Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cu jeleu de mango caramelizat

Zilele astea cautand niste retete de prajituri prin arhiva am realizat ca in ultima vreme, exceptand ziua Amirei, a cam lipsit ciocolata din postarile mele. Voua nu vi se pare? :)) Nu, nu ne-am certat 😀 doar ca am simtit cumva ca e cazul si de…altceva. Stiu, prietenii imi vor spune ca „m-am stricat” la cap :)) dar stiu eu ca urmatoarea mea intalnire cu ciocolata va fi una cu nabadai :))))

Pana atunci insa, eu va propun un cheesecake cu jeleu de mango caramelizat, o prajitura usoara si fina, plina de arome incantatoare, usor picante si imbietoare.

Cheesecake cu mango

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 120 g biscuiti
  • 60 g unt
  • 2 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru jeleul de mango:
  • 1 mango
  • 2-3 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 10 g gelatina
  • ghimbir uscat si macinat
  • nucsoara
loading...

Mod de preparare Cheesecake cu jeleu de mango caramelizat:

Blat:

Punem biscuitii si cacaoa in vasul robotului de bucatarie si se mixeaza pana se obtine un pesmet fin. Adaugam untul topit si mixam din nou pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava detasabila (20 cm diametru)  si tasam bine cu fundul unui pahar, astfel incat sa obtinem un blat compact. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.

Smantana pentru frisca o mixam la viteza mica pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam zaharul vanilat si mixam pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie ferma.

Mascarponele il mixam intr-un castron impreuna cu laptele condensat. Adaugam frisca batuta, amestecand usor.

Gelatina o topim la baine-marie. Atentie, nu se infierbanta. Punem peste gelatina cateva linguri din compozitia de mascarpone (pentru a aduce cele 2 compozitii la aceeasi temperatura) si omogenizam. Amestecam apoi cele 2 compozitii si omogenizam, amestecand usor.

Turnam compozitia peste blatul de biscuiti si dam la frigider pana pregatim jeleul de mango caramelizat:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Mango se taie de-o parte si de alta a samburelui. Taiem felii si scoatem coaja.

Intr-o tigaie caramelizam zaharul. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului punem untul cu atentie si omogenizam. Adaugam feliile de mango si intorcandu-le pe toate partile, fierbem pana sosul format scade si mango se inmoaie.

Mango caramelizat

Lasam sa se racoreasca putin, apoi mixam fructele cu tot cu caramel cu ajutorul blenderului vertical, pana obtinem un piure fin.

Gelatina o topim la baine-marie, apoi o adaugam la piureul de mango. Mixam bine si la sfarsit aromam dupa gust cu putin ghimbir macinat si un praf de nucsoara. Lasam sa se raceasca apoi turnam incet peste crema de mascarpone.

Dam tava la rece pentru cateva ore, pana prajitura se intareste si poate fi portionata.

Pofta buna! 😉

Cheesecake cu mango caramelizat

aCheesecake cu jeleu de mango

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. tutunaru daniela says:

    buna Miha. felicitari pt minunatele prajituri pe care le pregatesti, si pe aceasta o sa o pregatesc si eu cu urmatoarea ocazie

  2. Nikole Gierling says:

    Super, cred ca si gustul e nemaipomenit!Am o intrebare, nu stiam ca ghimbir se foloseste si la torturi sau prajituri, credeam ca doar in mincaruri!nam folosit niciodata acest ghimbir ce aroma are?

    • Nikole, ghimbirul este picant. Daca il folosesti sub forma de pulbere e mai putin iute decat cel proaspat. E o combinatie interesanta cu mangi, mie imi place foarte mult. Poti incerca sa aromezi o parte mai mica din jeleul de mango, sa vezi daca-ti place 😉

  3. rafaelaskitchen says:

    Delicios!

  4. mmmmmmm, yummmmm..excelenta, apetisanta, cremoasa si savuroasa, un deliciu perfect si apetisant de delicios 😀

  5. gabriela says:

    Buna Miha , eu aai am facut aceasta reteta mi-a iesit nemaipomenit la fel ca in poza desi nu credeam ca o sa imi iese ,Multumesc frumos pentru reteta ! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]