Aperitive / Mancaruri cu carne de porc / Mancaruri cu carne de vita / Retete culinare

Chiftelute la cuptor

Trecand peste faptul ca preparate in acest mod sunt mai sanatoase stiti de ce imi plac cel mai mult? Ca nu trebuie sa mai spal aragazul dupa ce termin de prajit chiftelute :)))))

E adevarat, orice reteta de chiftelute la cuptor ati incerca nu vor fi la fel ca cele prajite, dar acompaniate de un ou posat, niste cartofi aromati si o salata… vor fi delicioase! Pe cuvant! 😉

Chiftelute la cuptor

Ingrediente

  • ~500 g carne tocata (pulpa de porc si vita, in cantitati egale)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 1 cartof
  • 1 ou
  • patrunjel si/sau marar verde
  • sare si piper
  • Pentru garnitura de cartofi:
  • cartofi
  • ulei
  • usturoi
  • sare si piper
  • rozmarin
loading...

Mod de preparare Chiftelute la cuptor:

Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉

Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine.

Cu mainile umezite formeaza bile din compozitia de carne, apoi le aplatizezi. Pune-le in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si da tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, depinde de cuptor. Cu vreo 10-15 minute inainte de a fi gata scoate tava din cuptor si intoarce chiftelutele pe partea cealalta.

Pentru garnitura de cartofi la cuptor nu am cantitati, fiecare pune cat si cum crede de cuviinta

Curata si spala cartofii, apoi ii tai cuburi potrivite ca marime. Pune-i intr-un bol si pune peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat (cu cat mai mult cu atat mai bun 😉 ) si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. Rastoarna-i in tava si da tava la cuptor pentru cca jumatate de ora, pana se inmoaie si se rumenesc usor.

Intre timp prepara o salata cu salata verde, spanac si ceapa verde. Nu uita de oua posate 😉

Pofta buna! 😉

Chiftelute la cuptor cu garnitura de cartofi

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Cat de fain arata… De mult vreau sa fac si eu..

  2. Nagy Elisabeta says:

    Cred ca maine voi face si eu, sunt ft. apetisante…Yammmiiii!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]