Dulciuri / Retete de prajituri

Crema de ciocolata Raffaello

Buna dimineata tuturor.

Crema de ciocolata de astazi nu e tocmai in specificul zilei, adica nu e bu-hu-hu :))) dar e delicioasa si numai buna de inceput o saptamana noua. Sper sa fie plina cu toate bune si la voi si la noi. :))

Intocmai ca si surata ei mulatra :)) este destul de consistenta si nu o poti manca pe toata o data, asa ca sigur mai ramane si pentru vreo prajitura. 😉

Crema de ciocolata alba cu nuca de cocos

Ingrediente

  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • 1 cutie lapte condensat indulcit (380 g)
  • 70 g nuca de cocos
loading...

Mod de preparare Crema de ciocolata Raffaello:

Punem untul intr-un vas si-l topim la foc mic. Adaugam ciocolata alba rupta bucatele si omogenizam. Adaugam laptele condensat si amestecam bine bine. Dam deoparte, adaugam nuca de cocos si omogenizam.

Lasam sa se raceasca, punem in borcane si dam la frigider.

Compozitia este destul de moale, dar pana a doua zi, cand devine si mai buna, se intareste simtitor.

Crema de ciocolata alba

Sursa

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

26 Comentarii

  1. Miha, maine vin! Sigur. Ai grija cat pastrezi si pentru mine!

  2. oh, m-ai lovit fix in cel mai dulce loc :)) trebuie musai sa testez reteta caci arata formidabil
    o saptamana frumoasa :*

  3. Miha, esti sigura ca nu se poate manca toata o data?!?!?La cat de buna trebuie sa fie, iti fac eu rost de niste „termite”care rod tot ce este papa bun si dulce!

  4. As manca direct din borcan! 😉

  5. Deci nu poate fi mancata toata o data…e de bine atunci ,mai apuc sa fac si prajiturica cu ea…pup, o saptamana linistita iti doresc!!!

  6. Ce de bunatati ciocolatoase faci,le-ncerc eu pe toate :)!!!pupici

  7. Delicioasa!!!O sa o fur pentru o prajiturica:)Pup!

  8. Nu o mancati pe toata ca vreau si euuuuu!!!!! 🙂
    Arata delicios!!!!

  9. eu as papa tot ce e in borcan , e delicioasa !!!!

  10. delicioasa trebuie sa fie !

  11. Multumesc tare mult fetelor de aprecieri! Va pupacesc cu drag pe toate. :*

  12. woaaaaaaaaaaa, Miha, m-ai dat gata cu crema asta, ciocolata alba, cocos si lapte condensat! nu mai am cuvinte, decat ca o voi face cu siguranta :))

  13. Sigur ca e delicioasa! Dar unde mai gasesc in Romania Lapte condensat?

  14. Lina, am inteles ca este in Carrefour (in Bucuresti). Sau in magazinele cu specific rusesc sau arabesc, tot in Bucuresti. Sau poti comanda de pe site-ul delatte.ro Sau il poti face acasa. 🙂

  15. Anonymous says:

    O minunatie de crema. Am facut si am pus intre niste faguri,iar restul ce sa mai spun… a fost odata ca niciodata! Multumesc pentru toate bunatatile pe care le impartasesti cu noi! ANKA din Iasi

  16. Anka, ce idee buna cu fagurii. Cred ca au fost dementiali.

    Multumesc si iti urez din suflet Craciun fericit!

  17. Anonymous says:

    o bunatate de crema merge si pentru umplerea prajiturilor sau rulade?o zi buna.

  18. Buna dimineata!

    Da, merge pentru o rulada. Chiar am facut si eu una, dar n-am mai apucat sa fac poze.

    Sau…mai poti folosi in compozitia prajiturilor, asa cum am facut la aceste briose http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/11/briose-cu-crema-de-ciocolata-raffaello.html Compozitia se poate coace si in forma de chec. 🙂

  19. Pingback: Crema de ciocolata Raffaello | ACD News

  20. flori says:

    in comert am vazut ca se gasesc sticle cu lapte condensat de 250ml.se poate folosi aceasta cantitate cu restul ingredientelor, sau se modifica si gramajul acestora?

    • Acela este lapte condensat pentru cafea, nu este bun pentru aceasta reteta. Laptele condensat indulcit se gaseste in cutii de metal (conserva) si este foarte gros si foarte dulce. Gasesti de cumparat in Auchan

  21. flori says:

    din pacate in oras nu avem auchan.am vazut doar la sticla in kaufland si carrefour.

    • In Kaufland era candva la tub (ca cel de la pasta de dinti) Nu stiu acum, ca n-am mai trecut demult pe acolo. Cel la sticla este bun de folosit la retetele care cer „lapte evaporat” 😉

  22. flori says:

    avea culoarea inchisa,maronie.ce-i drept, ca nu m-am uitat pe eticheta…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]