Dulciuri

Crema de zahar ars (2)

Crema de zahar ars este un desert care-mi place foarte mult. Se prepara usor, este foarte bun si dupa ce sta cateva ore la frigider este si racoritor. :)) Se poate prepara si in forme individuale… Se pot schimba si proportiile de oua, lapte, zahar…in functie de preferinta fiecaruia.

Crema de zahar ars

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 6 oua mari
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri zahar pentru caramel
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Crema de zahar ars:

Se bat ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele si esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand continuu.

Cele 6 linguri de zahar se caramelizeaza intr-o cratita mai inalta, ce poate fi bagata apoi la cuptor. Caramelul se intinde uniform pe fundul si peretii cratitei, apoi se lasa la racit. Se toarna compozitia de lapte si se da la cuptor, pana se incheaga si se rumeneste usor deasupra.

  • In cuptor vom pune o tava cu apa, pentru a crea efectul de sauna.

Se lasa la racit cateva ore la frigider, apoi se rastoarna pe platou.

Crema de zahar ars

  • Ar fi de preferat un platou cu marginile ridicate, pentru a nu pierde siropul caramel format in timpul prepararii.
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

32 Comentarii

  1. Una din preferatele mele!Te pup!

  2. Minunata! E si la mine in lista de preferate! 🙂

  3. Wow, cum ai reusit sa tai o felie atit de perfecta?

  4. Moama cum arata ultima imagine!! Zici c-o am in fata ochilor!! Bravos, m-ai facut sa inghit in sec !;) Te pup

  5. Anto, multumesc! Te pup si eu! :*

  6. Nati, nu e chiar perfecta. Daca te uiti cu atentie ai sa vezi ca e putin ciobita! :)))

  7. Multumesc Andra! Pup!

  8. Pupici Flory! Multumesc!

  9. super arata..vreau si eu!! o programez pentru weekend!felicitari pt blog!ai retete fel de fel 🙂

  10. Super arata!o programez pentru weekend.trebuie sa fac si eu o crema de zahar ars buna ca aceasta!
    felicitari pentru blog si pentru pozele minunate de aici!

  11. Arata super yummmi!!!! Ce pofta am acum…si ce lene:)) Pup!

  12. Mmmmm…tare mult imi place si mie crema de zahar ars!!Pupici si o portie mica mititica sa mi trimiti si mie….

  13. Minunata! E preferata mea!

  14. tii,da’ce frumoasa e!

  15. Foarte buna si arata tare bine!!!Pup!

  16. Arata perfect !!! 🙂

  17. Foarte buna! Buna rau!

  18. yammy!!!O portie si pt mine se poate?Deja inghit in sec:*

  19. Anonymous says:

    Buna, poti sa spui si la ce temperatura ai copt-o? Si cat timp? Multumesc!

  20. Buna.

    Temperatura de coacere si timpul depind de cuptorul fiecaruia. Fiecare isi cunoaste cuptorul si stie ce si cat poate.
    Al meu e nou si inca nu ne-am obisnuit unul cu altul. :)) Desi in carte scrie ca 180 grade (foc mediu) is pe treapta 3, eu trebuie sa-l pun pe 2 altfel se arde.

    In mod normal se coace la foc mediu (180-190 grade) si n-ar trebui sa dureze mai mult de-o ora.

  21. Tare bine mai arata!
    Pupici Miha!!!

  22. MMM arata minunat!! O sa fac neaparat si eu 🙂

  23. ah, si mie imi plac, si o si fac de fiecare data cand am nevoie de un dulce „rapid” arata f. fain, super poze !!!

  24. Si mie imi place crema de zahar ars.Superbe poze.

  25. Multumesc frumos tuturor de aprecieri! Va pup cu drag!

  26. alina says:

    Incearca si tort cu crema de zahar ars, dupa ce e gata crema toarna deasupra un blat simplu de tort si mai da la cuptor pana se coace si acesta. lasa putin la racit, rastoarna-l si pune frisca deasupra. E usor, rapid, bun si racoros. pofta buna fetelor1

  27. Buna Alina.

    Daaa…e bun si cu blat! Am facut si asa, dar n-am facut poze. Am mai facut cu blat si cu mere, super bun! 🙂

  28. Multumesc Ghiocel! :*

  29. anca boghean says:

    Acum am pus-o in cuptor! Revin cu detalii!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]