Dulciuri

Crema de zahar ars cu portocale

Va povesteam ca am avut multe portocale carora a trebuit sa le gasesc intrebuintare. Si chiar au fost multe, daca tot mi-au ramas dupa ce-am facut 2 portii de clatite cu suc de portocale 😀 Crema de zahar ars este un alt desert preferat de noi, astfel ca am incercat si varianta asta. Crema are o textura usor diferita fata de varianta clasica, dar e buna si asa. „Buna di tat!” :)))

crema de zahar ars cu portocale

crema de zahar ars cu portocale

Ingrediente

  • 700 ml lapte
  • ~300 ml suc de portocale
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri zahar pentru caramel
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare crema de zahar ars cu portocale:

Ouale si zaharul se bat pana se albesc si devin ca o crema. Se toarna usor laptele, sucul de portocale si esenta de vanilie, amestecand continuu.

Cele 6 linguri de zahar se caramelizeaza intr-o cratita. Rasturnati caramelul intr-un vas termorezistent. Caramelul se intinde uniform pe fundul si peretii vasului, apoi se lasa la racit. Se toarna compozitia cu lapte si suc de portocale si se da vasul la cuptor, pana se incheaga compozitia si se rumeneste usor deasupra.

Vasul il vom pune intr-o tava in care am pus apa care sa ajunga pana la jumatate din inaltimea vasului.

Se lasa la racit cateva ore la frigider, apoi se poate servi.

crema de zahar ars cu portocale

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Arata foarte bine si cred ca si combinatia este foarte reusita, am s-o incerc:)

  2. Superba, ma gandesc ce gust bun o avut:)

  3. Hummmm….j’adore les crème et celui ci a un aspect très appétissant, bravo!

    Bisous

  4. Mmmm ce bine arata!O primavara minunata iti doresc!

  5. Super poze, super reteta!
    Pupici

  6. Recunosc ca nu sunt fan crema de zahar ars, dar cred ca mi-ar placea varianta asta cu portocala.

  7. Trebuie sa fie delicioasa crema asta cu portocale. Imi place mult crema de zahar ars, iar portocalele sunt fructele mele preferate. Sa ai o primavara minunata, Miha!

  8. Juji says:

    Va multumesc pentru retetele dumneavoastra deoarece sunt extraordinare de bune si accesibile fiecarui buzunar.Sa ne incantati in continuare multi,multi ani de aici inainte.Vreau sa va felicit pentru premiul primit chiar ca l-ati meritat pe drept,ma bucur pentru dumneavoastra.Totodata va multumesc pentru retetele trimise fiind abonata la retetele dumneavoastra minunate.

  9. Ramo says:

    Fcaem schimb de produse eu iti dau tort de biscuiti cu dulceata de caise si budinca iar tu imi trimiti o felie din preparatul tau insotit de tacamuri care vor ramane la mine))))))))))Ce zici??)))

  10. Prima poza este atat de frumoasa, incat nici nu mai citit reteta…

  11. Miha Ela says:

    Hmmm,ce bine miroase! Vreau si eu putin ;;)

  12. O alta reteta din copilarie. Imi aduc aminte ca temperatura cuptorului nu trebuie sa fie mare, altfel se branzeste inauntru si nu mei este omogena. Aceste retete prezentate sunt chiar delicioase.razvana1221.blogspot.com

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]