Practic in bucatarie

Cum facem zaharul vanilat acasa

Pentru astazi nu am o reteta, ci doar o sugestie de cum puteti folosi pastaile de vanilie pentru a face zahar vanilat acasa.

zahar aromat cu vanilie

loading...

Cum facem zahar vanilat acasa:

Voi sari peste istoria pastaii de vanilie, considerata a fi al doilea cel mai scump condiment din lume, caci asta se vede si la pretul acesteia si cred ca fiecare dintre noi a citit macar o data despre asta. Dar… avand in vedere faptul ca putem aroma ~1 kilogram de zahar cu o singura pastaie de vanilie, zic eu ca merita investitia.

In supermarket pretul e destul de mare, dar exista ceva magazine on-line, printre care si pastaidevanilie.ro ce au o oferta destul de variata si la preturi accesibile.

Eu am avut 2 pastai, semintele uneia dintre ele le-am folosit la tarta cu mere in caramel si crema de vanilie. In prima faza am pus cele 2 pastai despicate in cutia de ~ 1 kg, in care pastrez zaharul. Dupa cateva zile am avut zahar usor vanilat, numai bun de folosit la diverse prajituri de casa. Pana am terminat de folosit acest zahar numai bine pastaile s-au uscat foarte bine.

Apoi, le-am pus in rasnita de cafea si le-am mixat impreuna cu ~ 1 kg de zahar. Nu stiu daca a fost chiar 1 kg, am rasnit pana a inceput rasnita sa se incinga. :)) Coaja pastailor nu va deveni foarte fina si daca va deranjeaza acest aspect, zaharul se poate cerne in momentul folosirii. Parerea mea, ca nu deranjeaza acele bucatele, dar fiecare dupa cum doreste.

Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic.

zahar vanilat facut acasa

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. De pus in zahar mi-a dat prin cap,dar sa il rasnesc nu mi-a mai dat:).E super ideea.Pupici.

  2. Si eu fac si zahar vanilat si extract de vanilie.Dar puneam in zahar maduva + pastaile dar de rasnit nu m-am gandit,o idee buna!Pupici!

  3. Hi, hi… eu il cumpar, ca rezolv mai repede problema… Dar e bine de stiut ca se poate face si in casa…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Pudra de portocale

Pudra de portocale

Mod de preparare Pudra de portocale: Portocalele se spala foarte bine cu apa calda, apoi se curata de coaja cu ajutorul curatitorului de legume. Vom curata coaja foarte fin, fara partea alba. Intindem cojile intr-o tava, pe o bucata de hartie si se lasa la uscat pentru cateva zile. Cand […]

Unitati de masura in bucatarie

Un „tabel” practic in bucatarie pentru atunci cand nu aveti un cantar la indemana… Echivalent lingurita/grame (prescurtat: lgt): 1 lgt de apa, vin, lapte = 4-5g 1 lgt de faina cu varf = 8-9 g 1 lgt de zahar tos = 12g 2 lingurite = 10 ml Echivalent lingura/grame (lg): […]