Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi facuti in casa? Da! Sunt solutia perfecta pentru atunci cand iti ramane un rest de piure de cartofi , sau pentru atunci cand ai doar cativa cartofi si trebuie sa-i inmultesti cumva pentru a satura cateva guri, sau pentru atunci cand nu tii post dar macar ai vointa de a manca o mancare fara carne, sau pur si simplu pentru atunci cand vrei ceva bun bun de tot pentru una din mese 😉 Ce ziceti? Sunt de-ajuns aceste motive? 😀

Gnocchi de cartofi cu sos de branza

Ingrediente

  • Pentru gnocchi:
  • 4 cartofi medii
  • 1 ou
  • 2-3 linguri faina
  • 1 lingura gris
  • sare si piper
  • Pentru sosul de branza:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • ~300 ml lapte
  • 50 g cascaval
  • 50 g branza de capra cu trufe
  • sare si piper
  • parmezan
loading...

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza:

Gnocchi din cartofi:

Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un aluat omogen, usor lipicios.

Din acest aluat se formeaza rulouri subtiri, pe masa bine infainata. Se taie in bucati mici de cca 2-3 cm. Apasam si rulam cu o furculita pe fiecare bucatica de aluat, astfel incat sa capete aspect de gnocchi.

Mai multe poze cu modul de preparare sunt AICI

Ii lasam pe masa, sa se usuce putin, pana pregatim sosul de branza. Intre timp punem si o cratita cu apa cu sare la fiert.

Topim untul la foc mic, apoi adaugam toata faina deodata si amestecam energic, sa nu formeze cocoloase. Turnam laptele, putin cate putin si amestecam pana incepe sa se ingroase. Daca se ingroasa prea tare mai adaugam lapte, trebuie sa avem un sos consistent, dar subtire (care curge). Adaugam cascavalul ras si branza de capra. Condimentam dupa gust cu sare si piper.

sos de branza

Cand fierbe apa punem gnocchi la fiert, in cateva reprize. Cand se ridica la suprafata ii scoatem din apa cu o paleta sau spumiera si ii punem peste sosul de branza.

Preparare gnocchi de casa cu sos de branza

Amestecam usor, asftel incat sa-i acoperim bine cu sos, presaram cu putin parmezan ras si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Se servesc calzi!

Pofta buna! 😉

Gnocchi de cartofi

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Pana acum n-am mancat gnocchi.. cred ca de la oroarea mea de galusti si tot ce-i inrudit cu ele 🙂 Dar la cum ai prezentat tu acest preparat, zau ca nu as refuza o portie!!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *