Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu ciocolata si popcorn

O nebunie de prajitura, nascuta din dorinta de a impaca pofta mea pentru o prajitura cu ciocolata si cea a copiilor pentru popcorn cu caramel. :)) Nu e nimic complicat si elaborat, dar cu siguranta e de mare efect.

Inainte de a trece la reteta noastra de astazi tin sa va multumesc foarte mult pentru ca m-ati votat in concursul BlogChef, reusind astfel sa ajung in finala. Sambata voi merge la Bucuresti unde voi gati 2 retete cu iaurt in cadrul unui cooking show. Juriul va fi cu ochii pe finalisti, voi sa-mi tineti pumnii, da? :)))

prajitura negresa cu ciocolata si popcorn

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura unt
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte evaporat/condensat
  • In plus:
  • 1 punga pentru microunde de popcorn cu sare

Mod de preparare negresa cu ciocolata si popcorn:

Blat:

Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete le topim la foc mic sau la microunde. Nu infierbantam prea tare, doar atat cat sa putem omogeniza. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu mixerul.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-45 de minute. Blatul va fi ferm la atingere (ca un burete :) ) si va avea mici crapaturi la suprafata. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata la foc mic impreuna cu untul si laptele condensat. Omogenizam si lasam la racit.

Stratul de ciocolata nu va fi unul generos, eu am pus doar atat cat sa poate face “priza” popcorn-ul cu blatul. Daca doriti puteti face portie dubla, nu e absolut nicio problema, ba dimpotriva. :))

prajitura negresa cu ciocolata si popcorn

Preparam popcornul la microunde, dar la fel de bine puteti sa-l preparati si prin metoda clasica, la ceaun. Lasam sa se raceasca, apoi punem peste prajitura.

Eu am pus numai o parte din porcorn, restul am papat ca atare in asteptarea prajiturii. :D

Caramel:

Zaharul il caramelizam la foc mic pana ajunge la culoarea dorita. Atentie insa sa nu-l ardeti prea tare, altfel va deveni amarui. Turnam cu atentie smantana pentru frisca si amestecand continuu fierbem pana se topeste caramelul si compozitia se ingroasa putin. La sfarsit punem si untul. Lasam sa se raceasca.

Dupa ce caramelul s-a racit, turnam peste popcorn, cu cat mai dezordonat cu atat mai bine. :))))

Se da prajitura la frigider pentru vreo jumatate de ora, ca mai mult nu rezistati :)) apoi se portioneaza.

Pofta buna dragilor! ;)

prajitura negresa cu ciocolata si popcorn

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. interesant ;;)

  2. Hummmm….mon Dieux!!! quelle belle gourmandise, impossible lui résister!

    Bisous

  3. Felicitari! Nici nu stiu de unde-ti vin asemenea idei interesante, frumoase si gustoase.

  4. Felicitari de reusita!
    Esti foarte inventive, nu m-as fi gandit la o asemenea combinatie apetisanta! Arata spectaculos de bine!

  5. Ramo says:

    Miha asta da rasfat culinar dulceeeeeee!!Dar ce ideea ai avut sa folosesti popcornul)))

  6. Ce idee minunata!

  7. Grozava, are tot ce-i trebuie! M-a tentat ideea acum ceva timp tot din dorinta de a impaca si capra si varza, dar n-am pucat sa o pun in practica :)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura simpla cu visine

Prajitura simpla cu visine

Mod de preparare Prajitura simpla cu visine: Scoatem samburii visinelor si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie se adauga […]

Prajitura cu banane caramelizate

Prajitura cu banane caramelizate

Mod de preparare Prajitura cu banane caramelizate: Intr-o tigaie punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid adaugam smantana pentru frisca si fierbem la foc mic pana se topeste caramelul. Adaugam bananele taiate pe lungime si le acoperim bine cu caramel. Rasturnam cu atentie intr-un vas termorezistent. Mixam ouale cu […]

Prajitura cu visine si crema de vanilie

Prajitura cu visine si crema de vanilie

Mod de preparare Prajitura cu visine si crema de vanilie: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, […]

Negresa cu mascarpone si scortisoara

Negresa cu mascarpone si scortisoara

Mod de preparare Negresa cu mascarpone si scortisoara: Blat: Punem intr-un vas ciocolata, untul si cappucino dizolvat intr-o lingura cu apa fierbinte. Punem la foc mic pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand energic dupa fiecare, pana […]