Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu ciocolata si popcorn

O nebunie de prajitura, nascuta din dorinta de a impaca pofta mea pentru o prajitura cu ciocolata si cea a copiilor pentru popcorn cu caramel. :)) Nu e nimic complicat si elaborat, dar cu siguranta e de mare efect.

Inainte de a trece la reteta noastra de astazi tin sa va multumesc foarte mult pentru ca m-ati votat in concursul BlogChef, reusind astfel sa ajung in finala. Sambata voi merge la Bucuresti unde voi gati 2 retete cu iaurt in cadrul unui cooking show. Juriul va fi cu ochii pe finalisti, voi sa-mi tineti pumnii, da? :)))

prajitura negresa cu ciocolata si popcorn

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura unt
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte evaporat/condensat
  • In plus:
  • 1 punga pentru microunde de popcorn cu sare

Mod de preparare negresa cu ciocolata si popcorn:

Blat:

Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete le topim la foc mic sau la microunde. Nu infierbantam prea tare, doar atat cat sa putem omogeniza. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu mixerul.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-45 de minute. Blatul va fi ferm la atingere (ca un burete :) ) si va avea mici crapaturi la suprafata. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata la foc mic impreuna cu untul si laptele condensat. Omogenizam si lasam la racit.

Stratul de ciocolata nu va fi unul generos, eu am pus doar atat cat sa poate face “priza” popcorn-ul cu blatul. Daca doriti puteti face portie dubla, nu e absolut nicio problema, ba dimpotriva. :))

prajitura negresa cu ciocolata si popcorn

Preparam popcornul la microunde, dar la fel de bine puteti sa-l preparati si prin metoda clasica, la ceaun. Lasam sa se raceasca, apoi punem peste prajitura.

Eu am pus numai o parte din porcorn, restul am papat ca atare in asteptarea prajiturii. :D

Caramel:

Zaharul il caramelizam la foc mic pana ajunge la culoarea dorita. Atentie insa sa nu-l ardeti prea tare, altfel va deveni amarui. Turnam cu atentie smantana pentru frisca si amestecand continuu fierbem pana se topeste caramelul si compozitia se ingroasa putin. La sfarsit punem si untul. Lasam sa se raceasca.

Dupa ce caramelul s-a racit, turnam peste popcorn, cu cat mai dezordonat cu atat mai bine. :))))

Se da prajitura la frigider pentru vreo jumatate de ora, ca mai mult nu rezistati :)) apoi se portioneaza.

Pofta buna dragilor! ;)

prajitura negresa cu ciocolata si popcorn

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. interesant ;;)

  2. Hummmm….mon Dieux!!! quelle belle gourmandise, impossible lui résister!

    Bisous

  3. Felicitari! Nici nu stiu de unde-ti vin asemenea idei interesante, frumoase si gustoase.

  4. Felicitari de reusita!
    Esti foarte inventive, nu m-as fi gandit la o asemenea combinatie apetisanta! Arata spectaculos de bine!

  5. Ramo says:

    Miha asta da rasfat culinar dulceeeeeee!!Dar ce ideea ai avut sa folosesti popcornul)))

  6. Ce idee minunata!

  7. Grozava, are tot ce-i trebuie! M-a tentat ideea acum ceva timp tot din dorinta de a impaca si capra si varza, dar n-am pucat sa o pun in practica :)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu nuca si crema

Prajitura cu nuca si crema

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si […]

Prajitura cu crema de unt si ciocolata

Prajitura cu crema de unt si ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu crema de unt si ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se […]

Prajitura cu crema de branza si nuci caramelizate

Prajitura cu crema de branza si nuci caramelizate

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si nuci caramelizate: Blat: Intr-un castron cernem faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Le amestecam, dupa care facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, laptele si cele 3 oua. Incepem sa mixam la viteza […]

Prajitura din albusuri cu nuci caramelizate

Prajitura din albusuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu nuci caramelizate: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, care face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. La sfarsit incorporam usor faina amestecata […]