Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu ciocolata si popcorn

O nebunie de prajitura, nascuta din dorinta de a impaca pofta mea pentru o prajitura cu ciocolata si cea a copiilor pentru popcorn cu caramel. :)) Nu e nimic complicat si elaborat, dar cu siguranta e de mare efect.

Inainte de a trece la reteta noastra de astazi tin sa va multumesc foarte mult pentru ca m-ati votat in concursul BlogChef, reusind astfel sa ajung in finala. Sambata voi merge la Bucuresti unde voi gati 2 retete cu iaurt in cadrul unui cooking show. Juriul va fi cu ochii pe finalisti, voi sa-mi tineti pumnii, da? :)))

prajitura negresa cu ciocolata si popcorn

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura unt
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte evaporat/condensat
  • In plus:
  • 1 punga pentru microunde de popcorn cu sare
loading...

Mod de preparare negresa cu ciocolata si popcorn:

Blat:

Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete le topim la foc mic sau la microunde. Nu infierbantam prea tare, doar atat cat sa putem omogeniza. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu mixerul.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-45 de minute. Blatul va fi ferm la atingere (ca un burete 🙂 ) si va avea mici crapaturi la suprafata. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata la foc mic impreuna cu untul si laptele condensat. Omogenizam si lasam la racit.

Stratul de ciocolata nu va fi unul generos, eu am pus doar atat cat sa poate face „priza” popcorn-ul cu blatul. Daca doriti puteti face portie dubla, nu e absolut nicio problema, ba dimpotriva. :))

prajitura negresa cu ciocolata si popcorn

Preparam popcornul la microunde, dar la fel de bine puteti sa-l preparati si prin metoda clasica, la ceaun. Lasam sa se raceasca, apoi punem peste prajitura.

Eu am pus numai o parte din porcorn, restul am papat ca atare in asteptarea prajiturii. 😀

Caramel:

Zaharul il caramelizam la foc mic pana ajunge la culoarea dorita. Atentie insa sa nu-l ardeti prea tare, altfel va deveni amarui. Turnam cu atentie smantana pentru frisca si amestecand continuu fierbem pana se topeste caramelul si compozitia se ingroasa putin. La sfarsit punem si untul. Lasam sa se raceasca.

Dupa ce caramelul s-a racit, turnam peste popcorn, cu cat mai dezordonat cu atat mai bine. :))))

Se da prajitura la frigider pentru vreo jumatate de ora, ca mai mult nu rezistati :)) apoi se portioneaza.

Pofta buna dragilor! 😉

prajitura negresa cu ciocolata si popcorn

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. interesant ;;)

  2. Hummmm….mon Dieux!!! quelle belle gourmandise, impossible lui résister!

    Bisous

  3. Felicitari! Nici nu stiu de unde-ti vin asemenea idei interesante, frumoase si gustoase.

  4. Felicitari de reusita!
    Esti foarte inventive, nu m-as fi gandit la o asemenea combinatie apetisanta! Arata spectaculos de bine!

  5. Ramo says:

    Miha asta da rasfat culinar dulceeeeeee!!Dar ce ideea ai avut sa folosesti popcornul)))

  6. Faina combinatie 😉

  7. Ce idee minunata!

  8. Grozava, are tot ce-i trebuie! M-a tentat ideea acum ceva timp tot din dorinta de a impaca si capra si varza, dar n-am pucat sa o pun in practica 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Anul 2018 nu l-am inceput in cea mai buna forma, ceva probleme de sanatate tinandu-ma departe de ceea ce-mi place mie cel mai mult, sa fac torturi si prajituri de casa. Am mai facut cate ceva pe ici pe colo pentru cei dragi, dar nimic elaborat. Asa ca, atunci cand […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]