Dulciuri

Panna cotta cu ciocolata (fara zahar)

In ceea ce ma priveste, dupa cum imi e si numele Dulciuri fel de fel 😀 nu am absolut nicio problema cu zaharul. Ne place sa mancam ceva bun dupa masa si nu in loc de masa, ne place sa avem ceva bun in casa cand ne vin musafiri, dar niciodata nu am facut excese incat sa spun ca zaharul mi-a facut rau.

Dar, din nefericire, am prieteni care in anumite momente ale vietii lor au fost nevoiti sa renunte sau sa reduca drastic cantitatea de zahar. Si imi place ca atunci cand stiu ca vor veni in vizita sa pregatesc ceva mai putin dulce sau „fara zahar”.

In acest sens Green Sugar, un produs 100% natural, cu 0 calorii şi 0 indice glicemic, obtinut din doar doua ingrediente: extractul de Stevia rebaudiana (obtinut prin oparire) si eritritol (obtinut din porumb, prin fermentaţie cu drojdia Moniella pollinis), imi este de mare ajutor 😉

Green Sugar

Astazi este musai sa scriu reteta de Panna Cotta cu ciocolata, sa faca si prietena mea copiilor ei… Eu am facut cam putin pentru cat ar fi vrut cei mici, cat si cei mari 😀

Panna cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Ingrediente

  • 150 g ciocolata neagra belgiana fara zahar (puteti folosi orice fel de ciocolata cu procent mare de cacao)
  • 2 linguri Green Sugar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 ml lapte
  • 10 g gelatina
  • Pentru sos:
  • 250 g capsuni (congelate)
  • 1 lingura Green Gugar

Mod de preparare Panna cotta cu ciocolata (fara zahar):

Smantana pentru frisca se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si ciocolata.

ciocolata fara zahar si green sugar

Se pune pe aragaz, la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam cele 2 linguri de Green Sugar si fierbem timp de 1 minut, amestecand continuu, pana ciocolata se topeste si avem o compozitie omogena. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece.

Lasam sa se racoreasca si turnam in forme de silicon daca dorim sa servim desertul pe farfuriuta sau in pahare. Dam la rece pana panna cotta cu ciocolata se intareste.

Intre timp preparam si sosul de capsuni:

Amestecam capsunile decongelate cu Green Sugar si punem vasul pe foc mic. Fierbem cateva minute, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si pasam cu blenderul vertical. Lasam la racit pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Panna cotta cu sos de capsuni

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Tania says:

    Wow. Trebuie s ao incerc si eu. Va recomand si eu un desert bun si foarte simplu de facut. Tot fara zahar. Sper sa va placa: suntladieta.blogspot.ro/2016/04/reteta-de-bomboane-de-ciocolata-cu-ulei. html

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Churros

Churros

Mod de preparare Churros: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate […]

Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Mod de preparare Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele si fulgii de cocos intr-un vas pe foc mic si aducem laptele la fierbere. Dam deoparte, acoperim si lasam sa se […]

Pasta de zahar

Pasta de zahar

Mod de preparare Pasta de zahar: Zaharul pudra ce l-am folosit a fost din comert. V-am zis doar ca am preferat varianta cea mai simpla! :)))  Daca aveti o rasnita buna il puteti pregati voi acasa: rasniti zaharul foarte fin, apoi il cerneti printr-o sita fina si il amestecati cu […]