Dulciuri

Panna cotta cu ciocolata (fara zahar)

Panna cotta cu ciocolata si sos de capsuni

In ceea ce ma priveste, dupa cum imi e si numele Dulciuri fel de fel 😀 nu am absolut nicio problema cu zaharul. Ne place sa mancam ceva bun dupa masa si nu in loc de masa, ne place sa avem ceva bun in casa cand ne vin musafiri, dar niciodata nu am facut excese incat sa spun ca zaharul mi-a facut rau.

Dar, din nefericire, am prieteni care in anumite momente ale vietii lor au fost nevoiti sa renunte sau sa reduca drastic cantitatea de zahar. Si imi place ca atunci cand stiu ca vor veni in vizita sa pregatesc ceva mai putin dulce sau „fara zahar”.

In acest sens Green Sugar, un produs 100% natural, cu 0 calorii şi 0 indice glicemic, obtinut din doar doua ingrediente: extractul de Stevia rebaudiana (obtinut prin oparire) si eritritol (obtinut din porumb, prin fermentaţie cu drojdia Moniella pollinis), imi este de mare ajutor 😉

Green Sugar

Astazi este musai sa scriu reteta de Panna Cotta cu ciocolata, sa faca si prietena mea copiilor ei… Eu am facut cam putin pentru cat ar fi vrut cei mici, cat si cei mari 😀

Panna cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Ingrediente

  • 150 g ciocolata neagra belgiana fara zahar (puteti folosi orice fel de ciocolata cu procent mare de cacao)
  • 2 linguri Green Sugar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 ml lapte
  • 10 g gelatina
  • Pentru sos:
  • 250 g capsuni (congelate)
  • 1 lingura Green Gugar

Mod de preparare Panna cotta cu ciocolata (fara zahar):

Smantana pentru frisca se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si ciocolata.

ciocolata fara zahar si green sugar

Se pune pe aragaz, la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam cele 2 linguri de Green Sugar si fierbem timp de 1 minut, amestecand continuu, pana ciocolata se topeste si avem o compozitie omogena. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece.

Lasam sa se racoreasca si turnam in forme de silicon daca dorim sa servim desertul pe farfuriuta sau in pahare. Dam la rece pana panna cotta cu ciocolata se intareste.

Intre timp preparam si sosul de capsuni:

Amestecam capsunile decongelate cu Green Sugar si punem vasul pe foc mic. Fierbem cateva minute, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si pasam cu blenderul vertical. Lasam la racit pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Panna cotta cu sos de capsuni

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Tania says:

    Wow. Trebuie s ao incerc si eu. Va recomand si eu un desert bun si foarte simplu de facut. Tot fara zahar. Sper sa va placa: suntladieta.blogspot.ro/2016/04/reteta-de-bomboane-de-ciocolata-cu-ulei. html

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]