Dulciuri

Panna cotta cu ciocolata (fara zahar)

In ceea ce ma priveste, dupa cum imi e si numele Dulciuri fel de fel ­čśÇ nu am absolut nicio problema cu zaharul. Ne place sa mancam ceva bun dupa masa si nu in loc de masa, ne place sa avem ceva bun in casa cand ne vin musafiri, dar niciodata nu am facut excese incat sa spun ca zaharul mi-a facut rau.

Dar, din nefericire, am prieteni care in anumite momente ale vietii lor au fost nevoiti sa renunte sau sa reduca drastic cantitatea de zahar. Si imi place ca atunci cand stiu ca vor veni in vizita sa pregatesc ceva mai putin dulce sau „fara zahar”.

In acest sens Green Sugar, un produs 100% natural, cu 0 calorii ┼či 0 indice glicemic, obtinut din doar doua ingrediente: extractul de Stevia rebaudiana┬á(obtinut prin oparire) si eritritol (obtinut din porumb, prin fermenta┼úie cu drojdia Moniella pollinis), imi este de mare ajutor ­čśë

Green Sugar

Astazi este musai sa scriu reteta de Panna Cotta cu ciocolata, sa faca si prietena mea copiilor ei… Eu am facut cam putin pentru cat ar fi vrut cei mici, cat si cei mari ­čśÇ

Panna cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Ingrediente

  • 150 g ciocolata neagra belgiana fara zahar (puteti folosi orice fel de ciocolata cu procent mare de cacao)
  • 2 linguri Green Sugar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 ml lapte
  • 10 g gelatina
  • Pentru sos:
  • 250 g capsuni (congelate)
  • 1 lingura Green Gugar
loading...

Mod de preparare Panna cotta cu ciocolata (fara zahar):

Smantana pentru frisca se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si ciocolata.

ciocolata fara zahar si green sugar

Se pune pe aragaz, la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam cele 2 linguri de Green Sugar si fierbem timp de 1 minut, amestecand continuu, pana ciocolata se topeste si avem o compozitie omogena. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece.

Lasam sa se racoreasca si turnam in forme de silicon daca dorim sa servim desertul pe farfuriuta sau in pahare. Dam la rece pana panna cotta cu ciocolata se intareste.

Intre timp preparam si sosul de capsuni:

Amestecam capsunile decongelate cu Green Sugar si punem vasul pe foc mic. Fierbem cateva minute, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si pasam cu blenderul vertical. Lasam la racit pana in momentul servirii.

Pofta buna! ­čśë

Panna cotta cu sos de capsuni

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Tania says:

    Wow. Trebuie s ao incerc si eu. Va recomand si eu un desert bun si foarte simplu de facut. Tot fara zahar. Sper sa va placa: suntladieta.blogspot.ro/2016/04/reteta-de-bomboane-de-ciocolata-cu-ulei. html

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]