Dulciuri

Pasta de zahar

Va povesteam la reteta de tort cu crema de unt si mascarpone ca a fost prima mea incercare de a realiza pasta de zahar. Am ales varianta cea mai simpla si anume aceea ce se prepara din marshmallow, acele bezele moi si colorate, ce se gasesc de cumparat la orice supermarket. Din cate am inteles ar fi si albe, simple si atunci pasta va fi mai usor de colorat in ce culoare va place, eu acum am gasit doar colorate. Culoarea finala a fost frez, iar cu putin colorant rosu am obtinut un roz chiar foarte frumos. Asadar, torturile pentru fetite sunt asigurate! :))))

Pasta de zahar din marshmaloow

Ingrediente

  • 250 g marshmallow
  • ~800 g zahar pudra
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • ulei

Mod de preparare Pasta de zahar:

Zaharul pudra ce l-am folosit a fost din comert. V-am zis doar ca am preferat varianta cea mai simpla! :)))  Daca aveti o rasnita buna il puteti pregati voi acasa: rasniti zaharul foarte fin, apoi il cerneti printr-o sita fina si il amestecati cu 1-2 linguri amidon.

Punem bezelele intr-un bol bine uns cu ulei si le topim pe baine-marie sau la microunde. Adaugam zeama de lamaie si omogenizam. Incepem sa adaugam zaharul pudra, la inceput 500 g apoi pe masura ce amestecam mai adaugam putin cate putin.

Cand pasta incepe sa se lege o rasturnam pe masa pudrata cu zahar si incepem sa framantam, mainile fiind foarte bine unse cu ulei, pasta fiind foarte lipicioasa. Cand pasta devine nelipicioasa este gata.

Pasta de zahar se poate folosi imediat sau se inveleste bine in folie alimentara unsa cu putin ulei si se pastreaza la rece. Inainte de folosire se va tine la temperatura camerei cateva ore, pentru a putea fi usor de modelat.

Colorantul (de preferat, gel) se adauga putin cate putin si se framanta bine, pana pasta de zahar ajunge la culoarea dorita.

Pentru a „imbraca” un tort, pasta de zahar se intinde cu sucitorul pe masa unsa cu ulei, in foaie subtire de cca 3-4 mm grosime. Se aseaza apoi peste tortul uns bine cu crema de unt sau frisca, si presati usor cu palmele, astfel incat sa se lipeasca bine si sa eliminati eventualele bule de aer. Taiati apoi marginile de jur imprejur si ornati tortul dupa preferinta.

RETETA IN IMAGINI

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. olivia says:

    Multumesc pentru reteta,este de retinut.

  2. Bianca says:

    Ce este marshmallow? multumesc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Churros

Churros

Mod de preparare Churros: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate […]

Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Mod de preparare Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele si fulgii de cocos intr-un vas pe foc mic si aducem laptele la fierbere. Dam deoparte, acoperim si lasam sa se […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]