Dulciuri

Pasta de zahar

Pasta de zahar din marshmaloow

Va povesteam la reteta de tort cu crema de unt si mascarpone ca a fost prima mea incercare de a realiza pasta de zahar. Am ales varianta cea mai simpla si anume aceea ce se prepara din marshmallow, acele bezele moi si colorate, ce se gasesc de cumparat la orice supermarket. Din cate am inteles ar fi si albe, simple si atunci pasta va fi mai usor de colorat in ce culoare va place, eu acum am gasit doar colorate. Culoarea finala a fost frez, iar cu putin colorant rosu am obtinut un roz chiar foarte frumos. Asadar, torturile pentru fetite sunt asigurate! :))))

Pasta de zahar din marshmaloow

Ingrediente

  • 250 g marshmallow
  • ~800 g zahar pudra
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • ulei
loading...

Mod de preparare Pasta de zahar:

Zaharul pudra ce l-am folosit a fost din comert. V-am zis doar ca am preferat varianta cea mai simpla! :)))  Daca aveti o rasnita buna il puteti pregati voi acasa: rasniti zaharul foarte fin, apoi il cerneti printr-o sita fina si il amestecati cu 1-2 linguri amidon.

Punem bezelele intr-un bol bine uns cu ulei si le topim pe baine-marie sau la microunde. Adaugam zeama de lamaie si omogenizam. Incepem sa adaugam zaharul pudra, la inceput 500 g apoi pe masura ce amestecam mai adaugam putin cate putin.

Cand pasta incepe sa se lege o rasturnam pe masa pudrata cu zahar si incepem sa framantam, mainile fiind foarte bine unse cu ulei, pasta fiind foarte lipicioasa. Cand pasta devine nelipicioasa este gata.

Pasta de zahar se poate folosi imediat sau se inveleste bine in folie alimentara unsa cu putin ulei si se pastreaza la rece. Inainte de folosire se va tine la temperatura camerei cateva ore, pentru a putea fi usor de modelat.

Colorantul (de preferat, gel) se adauga putin cate putin si se framanta bine, pana pasta de zahar ajunge la culoarea dorita.

Pentru a „imbraca” un tort, pasta de zahar se intinde cu sucitorul pe masa unsa cu ulei, in foaie subtire de cca 3-4 mm grosime. Se aseaza apoi peste tortul uns bine cu crema de unt sau frisca, si presati usor cu palmele, astfel incat sa se lipeasca bine si sa eliminati eventualele bule de aer. Taiati apoi marginile de jur imprejur si ornati tortul dupa preferinta.

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. olivia says:

    Multumesc pentru reteta,este de retinut.

  2. Bianca says:

    Ce este marshmallow? multumesc

  3. Îmi place felicitari

  4. Arata super bine, felicitari

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]