Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema de unt si mascarpone

E prima mea incercare, primul meu tort cu pasta de zahar.

Mi se parea (si inca nu sunt pe deplin convinsa ca nu e asa! 😀 ) incredibil de greu si admiram cu sinceritate fetele pricepute si talentate ce faceau adevarate opere de arta cu pasta de zahar. Acum, ma bucur ca mi-am depasit teama de a incerca si, cine stie? poate ca voi incerca si altceva, mai ales ca se apropie ceva evenimente ce musai trebuie sarbatorite cu tort 😉

Tortul de azi este unul foarte simplu, nu numai pentru ca a fost prima mea incercare, ci pentru ca am lucrat la el impreuna cu fetita mea. Dupa ce am avut acasa revistele Magia Dulciurilor ea a fost cea care a ales formele cu care sa decupam pasta de zahar si bineinteles culoarea, care trebuia sa fie musai ceva cu roz :)))))

Pasta de zahar in stadiul in care este lipicioasa nu-mi place 😀 dar fiica-mea s-a oferit bucuroasa sa framante si, evident! sa se unga pana la coate :)))) Chiar daca pana la sfarsit bucataria arata ca dupa razboi (aici am avut si eu o contributie majora scapand niste zahar pudra pe jos 😛 ) ne-am bucurat ca a iesit ceva dragut, la care am lucrat impreuna ❤

“Disney – Magia dulciurilor este o revista ce cuprinde numerose retete cu poze foarte frumoase si cu ustensile specifice. Mickey Mouse, Winnie-the-Pooh, Minnie, Pinocchio sunt personajele ce te vor ajuta sa prepari reteta perfecta pentru copiii tai.  ❤ Revista are 14 numere si se gaseste la chioscurile de ziare sau in magazinul on-line

Tort cu crema de unt si mascarpone

Ingrediente

  • Blat Madeira:
  • 3 oua
  • 150 g unt gras
  • 125 g zahar (pudra)
  • 200 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja de portocala confiata
  • Crema de unt cu mascarpone:
  • 150 g unt
  • 250 g mascarpone
  • 125 g zahar
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • Pasta de zahar pentru decor

Mod de preparare Tort cu crema de unt si mascarpone:

Blat Madeira:

Reteta de chec Madeira o gasiti si in paginile revistei “Disney – Magia dulciurilor”

Untul moale, lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos. Spargem ouale intr-un bol si le adaugam pe rand in crema de unt, mixand bine dupa fiecare. Punem coaja de portocala, cernem peste crema faina amestecata cu praful de copt si mixam bine, pana la omogenizare.

Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade la cuptor electric cu ventilatie) pana blatul se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit, dupa care se taie in 2 parti (se poate si in 3 😉 )

Crema de unt cu mascarpone:

Untul il topim partial pe baie de aburi sau la microunde (sa ramana si bucati netopite), apoi il mixam pana devine cremos. Adaugam zaharul si mixam din nou pana se topesc toate cristalele de zahar. La sfarsit incorporam mascarponele si semintele de la pastaia de vanilie.

Aproximativ 2/3 din crema le-am pus intre cele doua blaturi, cu restul de crema am „imbracat” tortul.

  • Blaturile nu le-am insiropat, asa am citit ca se face, dar cred ca ar merge si foarte putin sirop. Asa cum spunea o buna prietena „ar aluneca mai bine pe gat” :))))

Tortul se imbraca in pasta de zahar si se decoreaza dupa preferinta.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Frumos si delicios tortul tau.Nici nu se putea altfel cu asa ajutoare.Va pup pe amandoua.

  2. Iuliana says:

    Buna Miha!
    Iti admir foarte mult site-ul si retetele 🙂
    Acum ma pregatesc sa fac si eu un tort cu pasta de zahar – ar fi al doilea intr-o saptamana, primul fiind „proba” 🙂
    Vroiam sa te intreb doua lucruri: ce pasta de zahar ai folosit? eu am cumparat o pasta de zahar alba, care numai lipicioasa nu era, ci foarte densa, a trebuit inmuiata bucatele mici in mana, nu mi-a trebuit deloc zahar.
    Iar a doua intrebare… cat a stat tortul tau dupa aplicarea pastei pe crema? S-a mentinut ferma? Tortul s-a taiat greu?

    Multumesc frumos si spor la prajitureala 🙂

    • Buna Iuliana,
      Fiind prima mea incercare am facut o pasta de zahar din marshmallow, mi s-a parut mai simplu asa.
      Tortul l-am avut doar 2 zile (azi si maine 🙂 ) si desi ma temeam ca pasta se va topi nu a fost deloc asa, s-a mentinut foarte bine si s-a taiat perfect

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba

Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba

Mod de preparare Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

prajitura cu prune, prajitura cu prune si nuca, prajitura rapida cu prune, prajitura de casa cu prune, prajitura cu prune si aluat fraged, reteta prajitura cu prune, prajitura cu prune si aluat crocant, crumble cu prune

Prajitura cu prune si nuca

Mod de preparare Prajitura cu prune si nuca: Blat: Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt si adauga peste compozitie. Amesteca […]

Tort cu crema mascarpone si Dulce de Leche

Tort cu crema mascarpone si Dulce de Leche

Mod de preparare Tort cu crema mascarpone si Dulce de Leche: Blat: Amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Dupa ce le-am amestecat bine le cernem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul, esenta de rom si cele 3 […]