Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema de unt si mascarpone

E prima mea incercare, primul meu tort cu pasta de zahar.

Mi se parea (si inca nu sunt pe deplin convinsa ca nu e asa! 😀 ) incredibil de greu si admiram cu sinceritate fetele pricepute si talentate ce faceau adevarate opere de arta cu pasta de zahar. Acum, ma bucur ca mi-am depasit teama de a incerca si, cine stie? poate ca voi incerca si altceva, mai ales ca se apropie ceva evenimente ce musai trebuie sarbatorite cu tort 😉

Tortul de azi este unul foarte simplu, nu numai pentru ca a fost prima mea incercare, ci pentru ca am lucrat la el impreuna cu fetita mea. Dupa ce am avut acasa revistele Magia Dulciurilor ea a fost cea care a ales formele cu care sa decupam pasta de zahar si bineinteles culoarea, care trebuia sa fie musai ceva cu roz :)))))

Pasta de zahar in stadiul in care este lipicioasa nu-mi place 😀 dar fiica-mea s-a oferit bucuroasa sa framante si, evident! sa se unga pana la coate :)))) Chiar daca pana la sfarsit bucataria arata ca dupa razboi (aici am avut si eu o contributie majora scapand niste zahar pudra pe jos 😛 ) ne-am bucurat ca a iesit ceva dragut, la care am lucrat impreuna ❤

“Disney – Magia dulciurilor este o revista ce cuprinde numerose retete cu poze foarte frumoase si cu ustensile specifice. Mickey Mouse, Winnie-the-Pooh, Minnie, Pinocchio sunt personajele ce te vor ajuta sa prepari reteta perfecta pentru copiii tai.  ❤ Revista are 14 numere si se gaseste la chioscurile de ziare sau in magazinul on-line

Tort cu crema de unt si mascarpone

Ingrediente

  • Blat Madeira:
  • 3 oua
  • 150 g unt gras
  • 125 g zahar (pudra)
  • 200 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja de portocala confiata
  • Crema de unt cu mascarpone:
  • 150 g unt
  • 250 g mascarpone
  • 125 g zahar
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • Pasta de zahar pentru decor
loading...

Mod de preparare Tort cu crema de unt si mascarpone:

Blat Madeira:

Reteta de chec Madeira o gasiti si in paginile revistei “Disney – Magia dulciurilor”

Untul moale, lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos. Spargem ouale intr-un bol si le adaugam pe rand in crema de unt, mixand bine dupa fiecare. Punem coaja de portocala, cernem peste crema faina amestecata cu praful de copt si mixam bine, pana la omogenizare.

Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade la cuptor electric cu ventilatie) pana blatul se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit, dupa care se taie in 2 parti (se poate si in 3 😉 )

Crema de unt cu mascarpone:

Untul il topim partial pe baie de aburi sau la microunde (sa ramana si bucati netopite), apoi il mixam pana devine cremos. Adaugam zaharul si mixam din nou pana se topesc toate cristalele de zahar. La sfarsit incorporam mascarponele si semintele de la pastaia de vanilie.

Aproximativ 2/3 din crema le-am pus intre cele doua blaturi, cu restul de crema am „imbracat” tortul.

  • Blaturile nu le-am insiropat, asa am citit ca se face, dar cred ca ar merge si foarte putin sirop. Asa cum spunea o buna prietena „ar aluneca mai bine pe gat” :))))

Tortul se imbraca in pasta de zahar si se decoreaza dupa preferinta.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Frumos si delicios tortul tau.Nici nu se putea altfel cu asa ajutoare.Va pup pe amandoua.

  2. Iuliana says:

    Buna Miha!
    Iti admir foarte mult site-ul si retetele 🙂
    Acum ma pregatesc sa fac si eu un tort cu pasta de zahar – ar fi al doilea intr-o saptamana, primul fiind „proba” 🙂
    Vroiam sa te intreb doua lucruri: ce pasta de zahar ai folosit? eu am cumparat o pasta de zahar alba, care numai lipicioasa nu era, ci foarte densa, a trebuit inmuiata bucatele mici in mana, nu mi-a trebuit deloc zahar.
    Iar a doua intrebare… cat a stat tortul tau dupa aplicarea pastei pe crema? S-a mentinut ferma? Tortul s-a taiat greu?

    Multumesc frumos si spor la prajitureala 🙂

    • Buna Iuliana,
      Fiind prima mea incercare am facut o pasta de zahar din marshmallow, mi s-a parut mai simplu asa.
      Tortul l-am avut doar 2 zile (azi si maine 🙂 ) si desi ma temeam ca pasta se va topi nu a fost deloc asa, s-a mentinut foarte bine si s-a taiat perfect

  3. Multumesc pt crema..super delicioasa

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]