Pizza / Retete culinare

Pizza – it’s pizza time!

Mi-e lene! Da’ lene rau! :)) Si ce facem in aceasta situatie? Pizza, evident! :)) Se face rapid, poti folosi ca topping orice-ti trece prin cap si orice ai disponibil in frigider…si bineinteles, copiii vor fi incantati ­čśë

pizza cu blat subtire

Ingrediente

  • Blat de pizza:
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 150 ml apa
  • ~300 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru topping:
  • sunca de curcan (reteta AICI)
  • ciuperci de padure
  • ardei gras rosu
  • masline
  • cascaval
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1/2 conserva rosii in suc
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare si piper
  • oregano si busuioc
loading...

Mod de preparare Pizza:

Blat de pizza:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul in foaie subtire pe masa presarata cu faina, apoi il transferam in tava bine unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.

Preparam sosul de rosii: punem toate ingredientele in blender si mixam pana amestecul devine omogen. Turnam in strat omogen peste blatul de pizza.

Putem pastra putin pentru pus deasupra in momentul servirii.

Punem deasupra sunca de curcan taiata cubulete, ciupercile de padure, ardeiul taiat fasii si masline din loc in loc. Acoperim cu un strat de cascaval si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana blatul se rumeneste.

Se portioneaza si se serveste calda. Cateva frunze de valeriana puse deasupra in momentul servirii vor face diferenta! ­čśë

Pofta buna! ­čÖé

pizza cu blat subtire

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. 3 fac comanda acum si una pe diseara lu’ Cezar :)))

  2. O pizza si pentru mine va rog :))

  3. La foto fantástica

  4. Am sa incerc sa o gatesc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Pizza cu ton

Pizza cu ton

Mod de preparare Pizza cu ton: Tonul din conserva se pune intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama. Ceapa se taie rondele subtiri. Ceapa o puteti inlocui cu ceapa rosie Daca nu aveti mofturosi la masa puneti peste pizza si cateva boabe de porumb Sos de rosii: Rosiile se […]

Pizza cu broccoli si branzeturi

Pizza cu broccoli si branzeturi

Mod de preparare Pizza cu broccoli si branzeturi: Topping: Intr-o cratita punem apa la fiert. Cand da in clocot punem putina sare si putina nucsoara. Broccoli il desfacem in buchetele potrivite ca marime, apoi il punem in apa clocotita si-l fierbem cateva minute, pana se inmoaie usor. Rasturnam intr-o strecuratoare […]

Pizza cu ciuperci

Pizza cu ciuperci

Mod de preparare Pizza cu ciuperci: Topping: Ciupercile curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare, piper si zeama de lamaie. Cand sunt fierte se pun intr-o strecuratoare si se lasa la racit. Blat de pizza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea […]