Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Reteta Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Ingrediente

  • * 2 lingurite drojdie uscata
  • * 1/2 lingurita sare
  • * 250 ml lapte rece (sau la temperatura camerei)
  • * 2 linguri de zahar
  • * 200 g margarina Rama Maestro
  • * 500-550 g faina
  • * Pentru umplutura:
  • * 1 dovleac mediu ca marime
  • * zahar (dupa gust)
  • * scortisoara
  • * 50 g margarina
loading...

Mod de preparare Placinta cu dovleac:

Aluat de placinta:

Drojdia se freaca putin cu sarea, se adauga laptele, zaharul, margarina moale si faina. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se da la rece minim 4 ore. 

  • Acest aluat se poate folosi la pateuri, placinte sau pizza. Autoarea (originala) a retetei sustine ca aluatul rezista fara probleme cateva saptamani la frigider.

Umplutura:

Dovleacul se taie, se curata de seminte, apoi se taie felii. Se da pe razatoarea cu ochiuri mari si se pune la calit impreuna cu zaharul, margarina Rama Maestro si scortisoara. Se fierbe pana scade toata zeama si dovleacul este moale. Se lasa la racit.

Aluatul se scoate de la frigider si se imparte in 2. Fiecare parte se intinde in foaie de cca 0.5 cm, sub forma de dreptunghi. Se unge uniform cu compozitia de dovleac, apoi se ruleaza cat mai strans.

Rulourile obtinute se pun in tavi de cozonac unse cu putin ulei. Se lasa putin la crescut, se ung cu galbenus de ou desfacut in putin lapte si se presara cu putin zahar brun. Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se lasa la racit apoi se portioneaza. 

  • Cred ca ar fi mers foarte bine facuta si sub forma de strudel.

O placinta cu dovleac cu adevarat magica, ce o veti gasi si in colectia zanelor de Retete Alese de pe prajituria.ro

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Que pintaza tiene esto, me lo copio.

    Saludos

  2. Exact dupa reteta asta faceam aluat de Pizza cand am lucrat la italieni, in Germania. Secretule sa freci drojdia cu ulei si sare pana iese o pasta omogena. Iar aluatul tinut la 1-4 grade, tine o saptamana. Noi framantam si treizeci de kilograme pe zi si intodeauna il lasam la rece minimum 5 ore. Acesta e alt secret.

  3. Buna Miha, n-ammai vorbit cu tine de mult.Ce mai faci?Noroc cu minunatia asta de placinta. Buna rau!

  4. Poate fi foarte bun

  5. Jose Manuel, saludos! 🙂

  6. Domnule Uica, multumim pentru secretele impartasite. Sunt foarte bune de retinut!
    O saptamana minunata!

  7. Brandusa, multumesc draga mea.
    Sunt bine, cred. :)))
    Te pupacesc!

  8. Da, Bianka, a fost bun. Multumesc! 🙂

  9. Anonymous says:

    foarte buna

  10. Buuuun, deci se pare ca in weekend nu fac numai spirale cu branza de vaci, ci si placinta cu dovleac :-)) Mai multa Rama, mai multe retete :-))

  11. Anonim, multumesc! Asa este, ai dreptate.

  12. Maria, iti doresc spor la treaba si mai apoi la papat. :))

  13. Multumesc, se pare ca mi-am definitivat planul de weekend:
    1. spirale cu branza de vaci
    2. placinta cu dovleac
    3. papat
    4. sala, ca spirale+placinta = love :-))

  14. Anonymous says:

    mie mi-a iesit aluatul maro, am folosit margarina normala ca unde stau eu n-am vazut sa fie margarina rama. oare are ceva!?plus ca a intrat mai multa faina la framantat ca iarasi nu-mi place faina din canada, e fff de proasta calitate in comparatie cu cea din romania, si deci a iesit diferit aluatul decat cel din poza si ma intreb daca sa ma risc sa fac asa saus-o las balta!?

  15. Cantitatea de faina depinde de tipul acesteia, de gradul sau de absorbtie. E posibil ca aluatul sa fi iesit maro din cauza fainii, nu cred ca margarina sa fie cauza. Pana la urma e tot margarina, nu? Chiar nu stiu ce tip de produse aveti voi acolo in Canada.
    In ce sens a iesit diferit? In afara de culoare…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]