Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Reteta de baza a acestei prajituri este cea de la prajitura Tosca. Nu stiu daca vi se intampla si voua, dar mie mi se (mai) intampla sa vreau ceva si  pana la urma sa iasa altceva. Asa a fost si cu prajitura asta, care chiar daca nu arata atat de spectaculos ca si Tosca, a fost buna si chiar perfecta pentru o dimineata de duminica, alaturi de o cafea si prieteni dragi.

O prajitura simpla, cu ingrediente simple si cu un mod de preparare la fel de simplu. Numa’ sa vedeti! 😉

Prajitura cu crema de vanilie si biscuiti

Ingrediente

  • Blat cu nuca de cocos:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • un varf lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Glazura de ciocolata:
  • 75 g ciocolata amaruie
  • lapte cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
  • In plus:
  • biscuiti obisnuiti Petit Beurre
  • 1 cana lapte
  • 4 linguri Nesquik
loading...

Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie:

Blat cu nuca de cocos:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de vanilie si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca de cocos si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Compozitia o turnam intr-o tava (22/22 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata bine cu faina. Dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor deasupra si trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Crema de vanilie:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic sau la baine marie. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Se da deoparte si se incorporeaza untul. Se lasa la racit, se pune zeama de lamaie si esenta de vanilie dupa gust si se amesteca bine.

  • Zeama de lamaie este optionala, dar va accentua aroma de vanilie si crema va avea un gust mai bun 😉

Cum se face crema de vanilie

In tava (cea in care am copt blatul) tapetata cu folie alimentara punem blatul si acoperim cu crema de vanilie in start uniform. Acoperim cu un strat de biscuiti insiropati in lapte amestecat cu Nesquik.

  • Nu insiropati biscuitii foarte tare, ei se vor mai inmuia de la crema de vanilie

Cum se face prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie o invelim bine in folie si dam la rece pana se intareste crema.

Inainte de servire se acopera cu glazura de ciocolata. Ciocolata se topeste la baine marie, apoi se adauga lapte putin cate putin pana ajunge la consistenta dorita.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu biscuiti si ciocolata

Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. olivia says:

    M-a cucerit si aceasta reteta,ca de altfel multe retete ale dumneavoastra.Ma gandesc sa calculez necesarul de ingrediente pentru o tava 20/30.

  2. Hmmmmmm. Arata fenomenal!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]