Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Reteta de baza a acestei prajituri este cea de la prajitura Tosca. Nu stiu daca vi se intampla si voua, dar mie mi se (mai) intampla sa vreau ceva si  pana la urma sa iasa altceva. Asa a fost si cu prajitura asta, care chiar daca nu arata atat de spectaculos ca si Tosca, a fost buna si chiar perfecta pentru o dimineata de duminica, alaturi de o cafea si prieteni dragi.

O prajitura simpla, cu ingrediente simple si cu un mod de preparare la fel de simplu. Numa’ sa vedeti! 😉

Prajitura cu crema de vanilie si biscuiti

Ingrediente

  • Blat cu nuca de cocos:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • un varf lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Glazura de ciocolata:
  • 75 g ciocolata amaruie
  • lapte cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
  • In plus:
  • biscuiti obisnuiti Petit Beurre
  • 1 cana lapte
  • 4 linguri Nesquik
loading...

Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie:

Blat cu nuca de cocos:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de vanilie si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca de cocos si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Compozitia o turnam intr-o tava (22/22 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata bine cu faina. Dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor deasupra si trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Crema de vanilie:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic sau la baine marie. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Se da deoparte si se incorporeaza untul. Se lasa la racit, se pune zeama de lamaie si esenta de vanilie dupa gust si se amesteca bine.

  • Zeama de lamaie este optionala, dar va accentua aroma de vanilie si crema va avea un gust mai bun 😉

Cum se face crema de vanilie

In tava (cea in care am copt blatul) tapetata cu folie alimentara punem blatul si acoperim cu crema de vanilie in start uniform. Acoperim cu un strat de biscuiti insiropati in lapte amestecat cu Nesquik.

  • Nu insiropati biscuitii foarte tare, ei se vor mai inmuia de la crema de vanilie

Cum se face prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie o invelim bine in folie si dam la rece pana se intareste crema.

Inainte de servire se acopera cu glazura de ciocolata. Ciocolata se topeste la baine marie, apoi se adauga lapte putin cate putin pana ajunge la consistenta dorita.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu biscuiti si ciocolata

Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. olivia says:

    M-a cucerit si aceasta reteta,ca de altfel multe retete ale dumneavoastra.Ma gandesc sa calculez necesarul de ingrediente pentru o tava 20/30.

  2. Hmmmmmm. Arata fenomenal!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]