Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu blat pufos si crema de caise

Noi, omuletii astia de la oras, nu prea suntem obisnuiti cu fructele alea bio ­čśÇ mici, patate, pe alocuri stricate… Asa se face ca atunci cand m-am vazut pusa in fata unei sacose cu caise parfumate, dar vai de mama lor :)))) am cam ridicat din umeri. N-am dezarmat insa si-am zis ca le-ar sta tare bine intr-o prajitura cu caise ­čśë

Prajitura cu blat pufos si crema de caise a fost delicioasa, putin acrisoara si foarte aromata. Va provoc si pe voi sa o incercati, mai ales ca este o reteta simpla si usor de preparat.

Prajitura cu foi si crema de caise

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de caise:
  • 500 g caise (cantarite fara samburi)
  • 100 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar vanilat
  • fulgi de nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de caise:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de caise:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Presaram zaharul peste caisele curatate de samburi. Punem cratita pe foc mic si fierbem cateva minute, pana zaharul se topeste si fructele isi lasa zeama. Mixam cu blenderul vertical pana obtinem un piure fin de caise. Lasam putin la racorit, apoi adaugam gelatina. Amestecam bine pana gelatina este bine dizolvata. Punem la frigider pana piureul se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Smantana pentru frisca o mixam pana capata consistenta. Adaugam zaharul vanilat si mixam pana devine ferma. O incorporam apoi in piureul de caise bine racit, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Blatul racit il taiem in 3 parti, crema o impartim tot in 3. Punem crema intre blaturi, ultimul start fiind cel de crema de caise. Presaram cu fulgi de cocos si dam la rece pana se intareste crema si prajitura poate fi portionata.

Pofta buna! ­čśë

RETETA IN IMAGINI

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. olivia says:

    Foarte imbietoare!

  2. prajitura casei…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba

Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba

Mod de preparare Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

prajitura cu prune, prajitura cu prune si nuca, prajitura rapida cu prune, prajitura de casa cu prune, prajitura cu prune si aluat fraged, reteta prajitura cu prune, prajitura cu prune si aluat crocant, crumble cu prune

Prajitura cu prune si nuca

Mod de preparare Prajitura cu prune si nuca: Blat: Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt si adauga peste compozitie. Amesteca […]

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Mod de preparare Prajitura cu prune si bezea: Blat: Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt si adauga peste compozitie. Amesteca […]