Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu blat pufos si crema de caise

Noi, omuletii astia de la oras, nu prea suntem obisnuiti cu fructele alea bio 😀 mici, patate, pe alocuri stricate… Asa se face ca atunci cand m-am vazut pusa in fata unei sacose cu caise parfumate, dar vai de mama lor :)))) am cam ridicat din umeri. N-am dezarmat insa si-am zis ca le-ar sta tare bine intr-o prajitura cu caise 😉

Prajitura cu blat pufos si crema de caise a fost delicioasa, putin acrisoara si foarte aromata. Va provoc si pe voi sa o incercati, mai ales ca este o reteta simpla si usor de preparat.

Prajitura cu foi si crema de caise

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de caise:
  • 500 g caise (cantarite fara samburi)
  • 100 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar vanilat
  • fulgi de nuca de cocos pentru ornat
loading...

Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de caise:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de caise:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Presaram zaharul peste caisele curatate de samburi. Punem cratita pe foc mic si fierbem cateva minute, pana zaharul se topeste si fructele isi lasa zeama. Mixam cu blenderul vertical pana obtinem un piure fin de caise. Lasam putin la racorit, apoi adaugam gelatina. Amestecam bine pana gelatina este bine dizolvata. Punem la frigider pana piureul se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Smantana pentru frisca o mixam pana capata consistenta. Adaugam zaharul vanilat si mixam pana devine ferma. O incorporam apoi in piureul de caise bine racit, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Blatul racit il taiem in 3 parti, crema o impartim tot in 3. Punem crema intre blaturi, ultimul start fiind cel de crema de caise. Presaram cu fulgi de cocos si dam la rece pana se intareste crema si prajitura poate fi portionata.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. olivia says:

    Foarte imbietoare!

  2. prajitura casei…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]