Prajitura cu ciocolata si caramel

Daca iti place ciocolata, daca iti place caramelul si cauti o prajitura de casa care sa le reuneasca ai ajuns la locul potrivit 🙂

Astazi vom vorbi despre o prajitura cu ciocolata umpluta cu Dulce de Leche, o minunatie de prajitura cu gust bogat si perfect echilibrat. Prajitura este foarte simplu de facut, veti vedea de-ndata. De la mine prajitura asta primeste un mare DA. Ce ziceti? Incercati si voi?

prajitura cu ciocolata si dulce de leche

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 60 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g unt
  • 200 g ciocolata 54% cacao
  • 4 oua mari
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 cutie 400 g Caramello (il puteti cumpara de AICI)
  • 50 g unt
loading...

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel:

Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare.

Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza mai mult de 5 minute.

Topeste ciocolata si untul la microunde, pe aragaz la foc mic sau pe baie de aburi. Cum doresti si cum iti este mai usor. Amesteca bine pana se omogenizeaza si lasa sa se racoreasca. Crema de ciocolata calduta se incorporeaza in crema de oua. Adauga apoi amestecul de faina si mixeaza usor, la viteza cea mai mica a mixerului.

Toarna compozitia uniform in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15 minute. Fa testul cu scobitoarea.

Blatul este foarte fraged, deci trebuie un pic de atentie la manevrare. Scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si-l lasi sa se raceasca foarte bine. Abia dupa ce se raceste desprinzi usor hartia de copt si-l tai in 3 fasii egale ca marime.

Intre timp pune laptele Caramelo si untul intr-un vas si incalzeste pe foc mic sau pe baie de aburi, pana crema devine omogena. Da deoparte si lasa la racit.

Pentru asamblare imparte crema caramel in doua parti egale (pot fi si 3 daca vrei sa ai crema si deasupra) si repartizeaza uniform intre cele 3 blaturi. Da prajitura la frigider pentru minim o ora (desi este mai buna a doua zi), apoi taie in bucati potrivite ca marime.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...

Comentarii prin Facebook

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *