Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu gem si bezea

Prajitura cu gem si bezea este o improvizatie de moment, nu m-am gandit nicio clipa ca pornind de la cateva albusuri ramase de la o inghetata de casa va iesi o bunatate de prajitura. Drept pentru care v-o arat si voua, poate va faceti si voi 😉

Prajitura cu nuca si gem

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri pesmet de biscuiti (biscuiti macinati)
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 125 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • In plus:
  • 3-4 linguri gem de caise

Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de migdale se pun peste bezea si se amesteca usor. Urmeaza apoi pesmetul de biscuiti, nuca macinata si faina. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150-160 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute, pana blatul se rumeneste usor.

Intre timp preparam si bezeaua. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc bine de tot. Adaugam zaharul si mixam pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Punem si zeama de lamaie si mixam.

Peste blatul copt intindem un strat de gem de caise, apoi acoperim cu un strat de bezea

  • puteti folosi orice gem va place, eu pe cel de caise l-am considerat cel mai potrivit
  • stratul de bezea poate fi pus si cu lingura, nu neaparat spritat peste prajitura

Dam din nou tava la cuptor pentru cateva minute, pana bezeaua se rumeneste usor.

Prajitura se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Surdu alexia gabriela says:

    Eu sper că colegilor mei!

  2. Ami place prajitura ta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Mod de preparare Prajitura Krantz: Blat: Vom imparti ingredientele pentru blat in 2 parti si vom coace separat 2 foi in tava mare de aragaz (40/30 cm) Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]

Prajitura rasturnata cu prune si nectarine

Prajitura rasturnata cu prune si nectarine

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu prune si nectarine: Caramel: Intr-o craticioara caramelizam zaharul la foc mic, avand grija sa nu se arda. Adaugam untul si omogenizam. Dam deoprate si lasam sa se racoreasca. Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la […]

Prajitura cu piersici si mascarpone

Prajitura cu piersici si mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu piersici si mascarpone: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu fulgii […]