Prajitura cu gem si bezea

Prajitura cu gem si bezea este o improvizatie de moment, nu m-am gandit nicio clipa ca pornind de la cateva albusuri ramase de la o inghetata de casa va iesi o bunatate de prajitura. Drept pentru care v-o arat si voua, poate va faceti si voi 😉

Prajitura cu nuca si gem

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri pesmet de biscuiti (biscuiti macinati)
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 125 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • In plus:
  • 3-4 linguri gem de caise
loading...

Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de migdale se pun peste bezea si se amesteca usor. Urmeaza apoi pesmetul de biscuiti, nuca macinata si faina. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150-160 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute, pana blatul se rumeneste usor.

Intre timp preparam si bezeaua. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc bine de tot. Adaugam zaharul si mixam pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Punem si zeama de lamaie si mixam.

Peste blatul copt intindem un strat de gem de caise, apoi acoperim cu un strat de bezea

  • puteti folosi orice gem va place, eu pe cel de caise l-am considerat cel mai potrivit
  • stratul de bezea poate fi pus si cu lingura, nu neaparat spritat peste prajitura

Dam din nou tava la cuptor pentru cateva minute, pana bezeaua se rumeneste usor.

Prajitura se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *