Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Prajitura cu mascarpone fara coacere

Iata ca Gala BLOGourmet la care m-am inscris la inceputul acestei luni s-a incheiat. Prin bunavointa voastra, a celor care m-ati votat si prin decizia juriului, blogul Dulciuri fel de fel a iesit pe locul 2 la categoria „Cel mai bun blog retetar”.

Din pacate, din motive personale, n-am putut fi prezenta la decernarea premiilor, dar draga mea prietena  Maria Mihalache a fost de acord sa ma reprezinte la gala si tin sa-i multumesc inca o data pe aceasta cale.

Multumesc! Multumesc din suflet tuturor! Si felicitari tuturor celor ce au participat si celor ce au castigat.

Pentru a sarbatori aceasta victorie, astazi va invit la o felie de prajitura cu mascarpone. O prajitura foarte usor de facut, ce nu necesita coacere.

Prajitura fara coacere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g biscuiti
  • 50 g unt
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g lapte condensat indulcit
  • 100 g dulce de leche (daca nu gasiti de cumparat il puteti prepara dupa reteta de aici: http://www.dulciurifeldefel.ro/dulce-de-leche/ )
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare Prajitura cu mascarpone fara coacere:

Blat:

Biscuitii se macina in robot pana se obtine un pesmet fin. Turnam untul topit si amestecam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Punem intr-o tava detasabila (18 cm diametru)  si tasam bine cu fundul unui pahar. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.

Smantana pentru frisca o mixam la viteza mica pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam zaharul vanilat si mixam pana devine pufoasa.

Mascarponele il mixam intr-un castron impreuna cu laptele condensat si dulce de leche. Apoi adaugam frisca batuta, amestecand usor.

Gelatina o topim la baine-marie. Atentie, nu se infierbanta. Punem peste gelatina cateva linguri din compozitia de mascarpone (pentru a aduce cele 2 compozitii la aceeasi temperatura) si omogenizam. Amestecam apoi cele 2 compozitii si omogenizam, amestecand usor.

Turnam compozitia peste blatul de biscuiti si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste.

Scoatem prajitura din tava, o „machiem” cu putina ciocolata topita si portionam dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura fara coacere cu mascarpone

Prajitura cu mascarpone

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

60 Comentarii

  1. Felicitari!!..
    Cat despre prajitura, arata minunat!!

  2. Felicitări Miha!
    Mă bucur că, şi de data aceasta, aşa cum meriţi, ţi-a fost recunoscut talentul şi îndemânarea de a ne îndulcii cu „dulciuri fel de fel”!
    Te pup.

  3. Felicitari Miha pt premiu si bineinteles pt prajitura!

  4. Felicitări,Miha! Merita din plin acest premiu!!! Cât despre tarta,ce sa-ți spun?! Fantastica!!! Si cum ar putea fi altfel daca e cu mascarpone?!….te pup!

  5. Felicitari si la cat mai multe (si premii si prajituri) :)!!!
    Duminica frumoasa!

  6. Ce nebunie dulce! Arata fantastic Miha! Felicitari si aici! Ai toata admiratia mea!

  7. Felicitari pentru premiu!
    Iar prajitura este excelenta, sunt mare iubitoare de mascarpone, asa ca sigur am sa o incerc si eu!
    Pupici! :*

  8. Felicitari pentru premiu si multumesc pentru inspiratie.

  9. Trebuie sa fie foarte, foarte buna.Felicitari pentru premiu.

  10. Felicitari pentru premiu !!!

  11. Wooow, cat de bine arata!
    Felicitari inca o data pentru premiu!
    Duminica placuta, pup!

  12. Felicitari Miha!!!!!

  13. Anonymous says:

    Felicitari pt premiu si prajitura arata fbine ,o sa o am in vedere!Eu deabia am pus la frigider rulada turceasca cu reteta de la tine,pt care iti multumesc.Am facut-o de multe ori si are mult succes.Sanatate si putere de munca iti doreste Viorica Petrovici

  14. Unde se gaseste laptele condensat si cam cat costa? multumesc.

  15. Eln, ultima oara am cumparat de pe delatte.ro Vezi ca au o oferta foarte faina, grabeste-te! 🙂

  16. Felicitari scumpa mea Miha si la mai mare!
    Prajitura e pe gustul meu ca de altfel majoritatea bunatatilor pe care le imparti cu noi!Te pup!

  17. Viorica, multumesc frumos de aprecieri si felicitari. Ma bucur tare mult atunci cand retetele de pe blog sunt incercate si mai ales, apreciate.

    Imbratisari cu drag.

  18. Multumesc Mykyduta draga! :*

  19. Felicitari Miha !
    Bravo Miha !
    Interesanta si de aceasta data , praji tau

  20. Multumesc frumos Angela! :* Duminica frumoasa si tie.

  21. Multumesc cuscra! Pup cu drag! :*

  22. Multumesc Micule! :*

    Prajitura este foarte buna, noua ne-a placut. E fina, moale si catifelata. 🙂

  23. Multumesc Ghiocel. Sa speram ca o voi putea face si in continuare. :*

  24. Multumesc Diana draga! :* Si multumesc ca esti alaturi de mine si de fiecare data ai cate o vorba frumoasa!

  25. Te pup Flory! Multumesc! :*

  26. Pupici Andra! :*

    Ma bucur tare mult ca-ti place, cu atat mai mult cu cat o vei incerca…Sper din suflet sa-ti placa.

  27. Multumesc Alina! :*

  28. Multumesc Ruxy! :*

  29. Felicitari!Retetele tale sunt extraordinare si usoare si la indemana si foarte gustoase.

  30. Duminica frumoasa si tie Anca! Multumesc! :*

  31. Claudia, multumesc frumos! :*

  32. Multumesc frumos Iana. :* Daca e asa, ma bucur foarte tare.

  33. Multumesc Mihaela D! :*

  34. Multumesc Nana, esti atat de draguta! Te pup!

  35. Multumesc Felis! :*

  36. Felicitari si la cat mai multe premii pe care le meriti din plin!!!

  37. Super frumos arata.Trebuie neaparat sa fac dulce de leche.

  38. Pe langa felicitari si pupicuri, servesc si o felie de prajitura, ca tare bine arata!

  39. Pe langa felicitari si pupicuri, servesc si o felie de prajitura, ca tare bine arata!

  40. Inca o data felicitari ptr premiu !!! …. de praji nu mai zic ca arata bine , se vede asta !!! 🙂 … aaaaaa, era sa uit , imi place noua infatisare a blogului !!! 😉

  41. Felicitari Miha pentru premiu, iar prajitura e dementiala! Pupic!

  42. Felicitari !!! 🙂

  43. Felicitari pentru premiu Miha! Retetele tale sunt o incantare pentru noi in fiecare zi! Multumim pentru prajitura, e delicioasa! Pupici

  44. Felicitari Miha pentru premiu si pentru tot ceea ce faci! >:D<

  45. Diploma , vrem sa vedem si diplomaaa ; pe-a Sarei am vz de dimi :d

  46. Multumesc Aziz-ule drag! Te pup!

  47. Multumesc Haplea!
    Neaparat sa faci, ca nici nu stii cand te loveste pofta! :))

  48. Multumesc Sara! :*
    Sincere felicitari si voua!

  49. Multumesc Ela! :*

  50. Multumesc Magda! Te pup!

  51. Pupici Adela! Multumesc! :*

  52. Multumesc Mirela! :*

  53. Multumesc Poliana! Ma bucura aprecierile tale. :*

  54. Multumesc Mena, draga mea! :*

  55. Diana, probabil ca joi o sa o afisez, dupa ce intru in posesia ei. 🙂

    Te pup!

  56. Anonymous says:

    arata foarte bine, dar as avea o intrebare creme de leche si lapte condensat undulcit unde se gaseste?

  57. Laptele condensat indulcit l-am comandat pe site-ul celor de la delatte.ro

    Dulce de leche se poate prepara dupa reteta asta: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/05/dulce-de-leche.html

  58. Miha, arata intr-un mare fel prajitura asta! E super supe cremoasa! abea astept sa fac! Pupici!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]

Tort cu blat de ciocolata si crema mascarpone

Tort cu blat de ciocolata si crema mascarpone

Mod de preparare Tort cu blat de ciocolata si crema mascarpone: Blat: Punem intr-un vas ciocolata rupta bucatele, untul, uleiul si smantana pentru frisca. Punem vasul pe foc mic (sau la baine marie) si amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si lasam la racit. In crema de […]

Tort anti-gravitatie (Tort de ciocolata)

Tort anti-gravitatie (Tort de ciocolata)

Mod de preparare Tort anti-gravitatie (Tort de ciocolata): Blat: Amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Dupa ce le-am amestecat bine le cernem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, smantana, esenta de vanilie si cele 3 […]