Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Prajitura cu mascarpone fara coacere

Iata ca Gala BLOGourmet la care m-am inscris la inceputul acestei luni s-a incheiat. Prin bunavointa voastra, a celor care m-ati votat si prin decizia juriului, blogul Dulciuri fel de fel a iesit pe locul 2 la categoria “Cel mai bun blog retetar”.

Din pacate, din motive personale, n-am putut fi prezenta la decernarea premiilor, dar draga mea prietena  Maria Mihalache a fost de acord sa ma reprezinte la gala si tin sa-i multumesc inca o data pe aceasta cale.

Multumesc! Multumesc din suflet tuturor! Si felicitari tuturor celor ce au participat si celor ce au castigat.

Pentru a sarbatori aceasta victorie, astazi va invit la o felie de prajitura cu mascarpone. O prajitura foarte usor de facut, ce nu necesita coacere.


Pentru blat:

100 g biscuiti
50 g unt

Biscuitii se macina in robot pana se obtine un pesmet fin. Turnam untul topit si amestecam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Punem intr-o tava detasabila (18 cm diametru)  si tasam bine cu fundul unui pahar. Dam la frigider pana pregatim crema.

Pentru crema:

250 g mascarpone
100 g lapte condensat indulcit
100 g dulce de leche
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita gelatina
1 plic zahar vanilat

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.

Smantana pentru frisca o mixam la viteza mica pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam zaharul vanilat si mixam pana devine pufoasa.

Mascarponele il mixam intr-un castron impreuna cu laptele condensat si dulce de leche. Apoi adaugam frisca batuta, amestecand usor.

Gelatina o topim la baine-marie. Atentie, nu se infierbanta. Punem peste gelatina cateva linguri din compozitia de mascarpone (pentru a aduce cele 2 compozitii la aceeasi temperatura) si omogenizam. Amestecam apoi cele 2 compozitii si omogenizam, amestecand usor.

Turnam compozitia peste blatul de biscuiti si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste.

Scoatem prajitura din tava, o “machiem” cu putina ciocolata topita si portionam dupa dorinta.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

60 Comentarii

  1. Felicitari!!..
    Cat despre prajitura, arata minunat!!

  2. Felicitări Miha!
    Mă bucur că, şi de data aceasta, aşa cum meriţi, ţi-a fost recunoscut talentul şi îndemânarea de a ne îndulcii cu “dulciuri fel de fel”!
    Te pup.

  3. Felicitari Miha pt premiu si bineinteles pt prajitura!

  4. Felicitări,Miha! Merita din plin acest premiu!!! Cât despre tarta,ce sa-ți spun?! Fantastica!!! Si cum ar putea fi altfel daca e cu mascarpone?!….te pup!

  5. Felicitari si la cat mai multe (si premii si prajituri) :)!!!
    Duminica frumoasa!

  6. Ce nebunie dulce! Arata fantastic Miha! Felicitari si aici! Ai toata admiratia mea!

  7. Felicitari pentru premiu!
    Iar prajitura este excelenta, sunt mare iubitoare de mascarpone, asa ca sigur am sa o incerc si eu!
    Pupici! :*

  8. Felicitari pentru premiu si multumesc pentru inspiratie.

  9. Trebuie sa fie foarte, foarte buna.Felicitari pentru premiu.

  10. Felicitari pentru premiu !!!

  11. Wooow, cat de bine arata!
    Felicitari inca o data pentru premiu!
    Duminica placuta, pup!

  12. Felicitari Miha!!!!!

  13. Anonymous says:

    Felicitari pt premiu si prajitura arata fbine ,o sa o am in vedere!Eu deabia am pus la frigider rulada turceasca cu reteta de la tine,pt care iti multumesc.Am facut-o de multe ori si are mult succes.Sanatate si putere de munca iti doreste Viorica Petrovici

  14. Unde se gaseste laptele condensat si cam cat costa? multumesc.

  15. Eln, ultima oara am cumparat de pe delatte.ro Vezi ca au o oferta foarte faina, grabeste-te! :)

  16. Felicitari scumpa mea Miha si la mai mare!
    Prajitura e pe gustul meu ca de altfel majoritatea bunatatilor pe care le imparti cu noi!Te pup!

  17. Viorica, multumesc frumos de aprecieri si felicitari. Ma bucur tare mult atunci cand retetele de pe blog sunt incercate si mai ales, apreciate.

    Imbratisari cu drag.

  18. Multumesc Mykyduta draga! :*

  19. Felicitari Miha !
    Bravo Miha !
    Interesanta si de aceasta data , praji tau

  20. Multumesc frumos Angela! :* Duminica frumoasa si tie.

  21. Multumesc cuscra! Pup cu drag! :*

  22. Multumesc Micule! :*

    Prajitura este foarte buna, noua ne-a placut. E fina, moale si catifelata. :)

  23. Multumesc Ghiocel. Sa speram ca o voi putea face si in continuare. :*

  24. Multumesc Diana draga! :* Si multumesc ca esti alaturi de mine si de fiecare data ai cate o vorba frumoasa!

  25. Te pup Flory! Multumesc! :*

  26. Pupici Andra! :*

    Ma bucur tare mult ca-ti place, cu atat mai mult cu cat o vei incerca…Sper din suflet sa-ti placa.

  27. Multumesc Alina! :*

  28. Multumesc Ruxy! :*

  29. Felicitari!Retetele tale sunt extraordinare si usoare si la indemana si foarte gustoase.

  30. Duminica frumoasa si tie Anca! Multumesc! :*

  31. Claudia, multumesc frumos! :*

  32. Multumesc frumos Iana. :* Daca e asa, ma bucur foarte tare.

  33. Multumesc Mihaela D! :*

  34. Multumesc Nana, esti atat de draguta! Te pup!

  35. Multumesc Felis! :*

  36. Felicitari si la cat mai multe premii pe care le meriti din plin!!!

  37. Super frumos arata.Trebuie neaparat sa fac dulce de leche.

  38. Pe langa felicitari si pupicuri, servesc si o felie de prajitura, ca tare bine arata!

  39. Pe langa felicitari si pupicuri, servesc si o felie de prajitura, ca tare bine arata!

  40. Inca o data felicitari ptr premiu !!! …. de praji nu mai zic ca arata bine , se vede asta !!! :) … aaaaaa, era sa uit , imi place noua infatisare a blogului !!! ;)

  41. Felicitari Miha pentru premiu, iar prajitura e dementiala! Pupic!

  42. Felicitari pentru premiu Miha! Retetele tale sunt o incantare pentru noi in fiecare zi! Multumim pentru prajitura, e delicioasa! Pupici

  43. Felicitari Miha pentru premiu si pentru tot ceea ce faci! >:D<

  44. Diploma , vrem sa vedem si diplomaaa ; pe-a Sarei am vz de dimi :d

  45. Multumesc Aziz-ule drag! Te pup!

  46. Multumesc Haplea!
    Neaparat sa faci, ca nici nu stii cand te loveste pofta! :))

  47. Multumesc Sara! :*
    Sincere felicitari si voua!

  48. Multumesc Ela! :*

  49. Multumesc Magda! Te pup!

  50. Pupici Adela! Multumesc! :*

  51. Multumesc Mirela! :*

  52. Multumesc Poliana! Ma bucura aprecierile tale. :*

  53. Multumesc Mena, draga mea! :*

  54. Diana, probabil ca joi o sa o afisez, dupa ce intru in posesia ei. :)

    Te pup!

  55. Anonymous says:

    arata foarte bine, dar as avea o intrebare creme de leche si lapte condensat undulcit unde se gaseste?

  56. Laptele condensat indulcit l-am comandat pe site-ul celor de la delatte.ro

    Dulce de leche se poate prepara dupa reteta asta: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/05/dulce-de-leche.html

  57. Miha, arata intr-un mare fel prajitura asta! E super supe cremoasa! abea astept sa fac! Pupici!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Tort cu ananas caramelizat

Tort cu ananas caramelizat

Mod de preparare Tort cu ananas caramelizat: Blat de tort: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va […]

Tort Joffre

Tort Joffre

Mod de preparare Tort Joffre: Se amesteca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, cacaoa si apa. Se pune vasul la baine marie pana compozitia se infierbanta foarte bine si nu se mai simt cristale de zahar. Dam deoparte si lasam la racit. Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza […]

Chec cu banane si cacao

Chec cu banane si cacao

Mod de preparare Chec cu banane si ciocolata: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul, pana devine ca o crema si zaharul se topeste. Bananele se paseaza cu furculita, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga peste crema de unt. Se mixeaza usor. Adaugam un […]

Chec din albusuri cu cacao

Chec din albusuri cu cacao

Mod de preparare Chec din albusuri cu cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Separat amestecam iaurtul cu uleiul si esenta de vanilie, apoi incorporam usor in […]