Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Kinder Milch Schnitte

Prajitura Kinder (felie de lapte ii spun ai mei, pentru ca asa e la televizor :)) ) este o prajitura ce se face foarte usor si este absolut minunata. Copiii o vor adora, va asigur! šŸ˜‰

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri gris macinat
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 300 g lapte condensat indulcit
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • 4 foi de gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
loading...

Mod de preparare Prajitura Kinder Milch Schnitte:

Blat:

Se separa ouale. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si griul macinat si se adauga la crema de galbenusuri, amestecandu-se usor. Se adauga laptele, apoi uleiul si mierea. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, ca pentru bezea si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri.

Se coc doua foi in tava (42/30cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu,Ā  pentru 12 minute, aproximativ. Lasam blaturile sa se raceasca si mai apoi desprindem hartia.

Crema:

Daca nu aveti lapte condensat indulcit, se poate prepara foarte usor si rapid acasa. Reteta o gasiti aici.

Gelatina se hidrateaza in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte. In restul de lapte incalzit se dizolva gelatina hidratata, apoi se adauga in laptele condensat, mixand usor.

Smantana pentru frisca se bate cu zaharul vanilat pana devine pufoasa, apoi se adauga amestecului de lapte si gelatina. Se lasa la frigider si cand se intareste putin, se pune pe primul blat si se acopera cu al doilea.

Se lasa la frigider 2-3 ore, apoi se taie cu multa usurinta.

Gabriela copilasii mei iti sunt recunoscatori pentru reteta…;)

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

53 Comentarii

  1. Bravooooooo…..Domnul Sa Va Intareasca Sora Draga , Si sa Dati Si Reteta Sarmalelor! šŸ™‚ Ca Sunt gustoase Dar Nu stiu Reteta …

    Multumesc Hristos a Inviat!…

  2. Multumesc domnule Cazacu!

    Voi reveni si cu reteta de sarmale! :))

    Adevarat a Inviat!

  3. Foarte mistoooo

  4. Multumesc Gusti! šŸ˜‰

    E si fffff buna…

  5. Hristos a inviat!!!

    Doamne, cat de frumos ti-a iesit Milch-schnitte-le, Mihaaaa!!! :))
    Si eu am zis ca-l incerc dar n-am mai apucat…
    In weekendul asta, totusi cred ca nu mai scapa! šŸ˜€

    Te pup si felicitari pentru toate minunatiile de retete pe care le-ai postat de la ultima mea vizita šŸ™‚

  6. Adevarat a inviat,Laura draga!

    Te pup si multumesc de cuvintele frumoase!

    Te astept mai des in vizita! šŸ˜‰

  7. spuneti mi va rog la crema.eu am pus laptele condensat peste frisca batuta si nu mi a iesit.a ramas foarte moale.am aruncat o.multumesc frumos.

  8. Manuela, ce fel de lapte condensat ai folosit?

  9. am folosit la cutiute din alea de cafea ca nu am gasit altul.dar am facut o a doua oara si mi a iesit.va multumesc frumos.sunteti foarte priceputa.va felicit!

  10. Manuela, in reteta aceasta se foloseste lapte condensat indulcit. Este gros ca o crema, foarte bun la gust šŸ™‚ si foarte dulce. Se foloseste in principal la prajituri, dar nu numai.
    De asta n-a iesit prima data, ai pus din cel pt cafea si a fost prea lichid totul. Dar daca ai mai facut o data si a iesit e bine. A fost bun? šŸ™‚
    Multumesc de aprecieri si te mai astept pe la mine.

  11. Tocmai am gustat, e belea!!! Abia astept sa aflu si parerea copiilor diseara!

  12. cristina says:

    Spunemi te rog cand adaug frisca la continutul acela de lapte crema aceea trebuie sa fie rece?
    Iar in legatura cu blatul..poy face unul intreg si apoi sa il tai
    Scz ptr atatea intrebari.Ms de rabdare.

  13. Cristina, crema este rece. Nu se incalzeste deloc. Doar gelatina foarte putin cat sa se lichefieze. O poti pune si la microunde cateva secunde.
    Blatul nu cred ca-l poti face intreg, este un blat foarte fraged si nu cred ca se preteaza la a fi taiat in 2.
    Nici o problema pentru intrebari, raspund oricand cu placere.

  14. cristina says:

    Ms frumos pentru raspunsuri, esti foarte dragutza.
    O zi buna.

  15. cristina says:

    Am o intrebare, conteaza din ce este mierea ( salcam, tei, poliflora). Eu am una,da are un gust foarte puternic, adica se simte foarte tare. Sa pun mai putin?

  16. Cristina, crede-ma ca nu stiu de care este mierea pe care o am. Inclin sa cred ca e poliflora.
    Daca gustul e prea pregnant si…deranjant, poti pune mai putin, desigur.

  17. cristina says:

    Am si eu la frigider aceasta minunatie, astept cele 3 ore sa treaca, a iesit ok pina acum… sa vedem ce gust are, o sa te anunt!!Am pus mai putina miere ptr. ca imi era frica sa nu strice gustul., Si o intrebare, blaturile nu se insiropeaza?.. Ms de rabdare.
    Te pup.

  18. Cristina, nu se insiropeaza blaturile. Fiind subtiri nu e nevoie. Se inmoaie exact cat trebuie de la crema.
    Te astept cu impresiile finale. šŸ˜‰ Pup!

  19. cristina says:

    Asnoapte am avut un musafir la frigider care a mancat jumatate de prajitura ( sotul meu), de dimineata eram socata!!Am savurat singura o felie ( am facut-o sub forma de tort ptr ca am doar forma rodunda cu fund detasabil) este divina, crema este f pufoasa la fel si blaturile, nu imi imaginam ca poate fi asa de buna. Multumim pentru aceasta bunatate.
    Te pup.

  20. Cristina, ce haios e sotul tau. :)) Mai ceva ca un copil se furiseaza la frigider, nu? :)))
    Ma bucur tare mult ca v-a placut.

    Pupici si o zi buna.

  21. cristina says:

    Si daca ma gandesc il invidiez!!! are un metabolism foarte accelerat si poate manca orice si oricat si nu se ingrasa, iar eu putin daca depasesc limita iau proportii!!In consecinta tot timpul el mananca jumatate de tava , mai ales daca este cu ceva ciocolata.

  22. Atunci inseamna ca el e din gasca mea. :)))

  23. Alina says:

    Buna Miha! Vreau sa incerc si eu prajitura asta minunata dar nu am inteles cum e cu cele 2 foi. Din 4 oua fac o foaie sau numai din 2 oua (adik injumatatesc ingredientele date de tine)? Te intreb pt ca am incercat cu jumatate din ingrediente pt o foaie (in tava de 30/34)si a iesit f subtire.
    Mersi.

  24. Alina, cantitatile sunt pentru 2 foi, foi care ies subtiri, de cca 0,5 cm grosime. Eu cred ca ti-a iesit tocmai cum trebuia sa iasa. šŸ™‚

  25. Am facu si eu prajitura; delicioasa šŸ™‚

  26. Mirela, am vazut cand ai postat pe bucataras.ro Foarte foarte frumoasa. Bravo. Felicitari si pentru blog, bun venit in blogosfera. :*

  27. Faina reteta si chiar mi-am luat si eu un bax de lapte condensat care am avut surpriza neplacuta ca expira in iunie .. asa ca ma apuc de prajiturit la greu :))

    Sper sa fac prajiturica ta in weekendul acesta šŸ˜‰

  28. Ari, cred ca toata lumea a cumparat lapte condensat! :)))

    Daca te hotarasti sa faci prajitura, poti pune toata cutia de lapte si mai maresti nitel cantitatile celelalte.

    Si…laptele condensat se poate folosi si putin peste perioada de expirare.

  29. Se putea sa nu ma ucizi tu si azi ?!?
    Wk calduros , linistit si fara troiene .

  30. Am venit sa te anunt ca te asteapta un premiu la mine pe blog..daca lipsec patratele de pe farfurie n-am fost eu!!pup o zi frumoasa!!

  31. XsteXfanX says:

    Felicitari pentru reteta ! A iesit mai buna decat cea de la Kinder. Nu am gasit niciunde lapte condensat indulcit , am cautat la Kaufland ,Billa , Lidl … asa ca l-am facut eu . Pentru data viitoare cand voi face imi ziceti si mie unde pot sa gasesc , cred ca este mai ieftin sa il cumperi decat sa il faci :)) . Mersi

  32. Impecabila !!!!!!!!!!!!!!!

  33. O minunatie de prajitura! šŸ™‚

  34. Arata superb!!!
    Am salvat si eu reteta!
    Pupici!

  35. f bun dar cat cantaresc foile de gelatina?

  36. Dana, foile de gelatina se pun la numar. Daca ai gelatina granule 1 pachetel de 10 g este suficient.

  37. Miha diseara fac minunatia aceasta de prajitura! Abia astept sa infulec cateva bucati…. nu feliute ca sigur nu ma satur. Te pup. Revin maine cu noutati.

  38. Sa te gandesti si la mine.. :)))

  39. Miha e la rece…. Cum sa nu ma gandesc, doar de la tine am reteta! Data viitoare am sa folosesc o tava putin mai mica. Mi se pare blatul subtirel si din cauza asta usor de manevrat! Dar tot 10+ ii dau si tie si ei! Te pup.

  40. Madalici says:

    Buna Miha, te ,,urmaresc din umbra,, de mult timp dar nu am indraznit sa iti scriu.Sunt si cititoare si concurenta a revistei Practic unde am vazut si retele tale.Multe retete pe care le-am preluat de la tine au devenit preferatele mele si ale baietilor mei.Ultima reteta pe care am preparat-o este PRAJI KINDER, acum 2 zile.Rezultatul?Succes total…ca de obicei.Am recomandat blogul tau si mamei mele, moldoveanca si gospodina desavarsita ce locuieste in Spania de 7 ani.Te pup si te felicit pentru acest blog, este preferatul meu…Madalici

  41. Madalici, multumesc frumos de cuvintele frumoase. Ma bucur tare mult ca ai indraznit sa-mi scrii, te rog sa o mai faci si cu alte ocazii.

    Pupici cu drag! :*

  42. Anonymous says:

    Multumim pentru reteta, am facut-o acum de rusalii este perfecta ,nici mie foile nu mi-au iesit doar din 4 oua am facut din 8 o foaie di 4 si cealalte din 4,nu mi-au iesit groase deloc seamana perfect cu ce ai tu in poza,la crema am mai adaugat niste miere si a iesit delicioasa.Felicitari si la placinte inainte sau prajituri:)

  43. Pingback: Tort Senzational

  44. Am realizat-o si eu. Nu e nimic deosebit dar e destul de buna…

  45. cipriana says:

    Salutare, Fac si eu minunata ta prajitura pentru ziua fetitei mele. Intrebarea mea este: ai copt 2 foi in tava de 42/30cm sau una si ai taiat-o in jumatate pe vertical?
    Eu am facut o foaie intr-o tava de 34/30 si nu este impresionant de inalta sa o pot taia pt a obtine 2 foi de 34/30 si daca mai coc una ma gandesc ca nu o sa am destula crema sa le umplu..

  46. Dana says:

    spune-mi te rog, ce fel de lapte condesnsat ai folosit? e bun cel de la firma maresi de la kaufland?
    nu am mai facut prajituri cu lapte condensat pana acum si nu stiu ce textura trebuie sa aiba laptele condensat!
    multumesc anticipat!

  47. Cristian Monica says:

    Minunata!Azi am facut-o pt prima data si a iesit delicioasa:)Mersi pt reteta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]