Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura perlata cu mere si bezea

O prajitura cu mere foarte buna. Este foarte usor de facut, iar perlele ce apar pe toata suprafata prajiturii sunt adorabile 🙂

Prajitura cu mere si bezea

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 g si 5 linguri zahar
  • 180 ml ulei
  • 125ml apa clocotita
  • drojdie cat o nuca
  • 10g praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde, sa iasa o compozitie ca de chec
  • 1.5-2 kg de mere (calite cu zahar dupa gust,un pic de unt si scortisoara)
loading...

Mod de preparare Prajitura perlata cu mere si bezea:

Galbenusurile se freaca cu 250g zahar pana se albesc. Apoi se adauga uleiul, cate putin, ca la maioneza. Urmeaza apa clocotita si mixam la viteza mare. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam drojdia si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga si faina, cat e necesar sa iasa un aluat ca de chec.

Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra adaugam merele calite.

Se coace la foc mediu si inainte de a fi gata, cand s-a rumenit un pic scoatem tava din cuptor si punem deasupra bezeaua facuta din cele 5 albusuri si cele 5 linguri de zahar.

Punem din nou la cuptor pana se aureste bezeaua.

Cand se raceste incep sa iasa prin bezea perlute de sirop de mar.

Prajitura cu mere si bezea

Puteti vedea mai multe poze din timpul prepararii aici, la reteta refacuta 😉 http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-mere-si-bezea/

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. simona says:

    pot sa pun drojdie uscata?

  2. Pt aluat se poate preciza mai exact cantitatea de faina? Felul cum se adauga in compozitie, de asememea mi se pare foarte important de inserat in reteta. Prajitura arata extraordinar si solicit precizari pt ca neaparat vreau sa o pregatesc alor mei.
    Va multumesc”

    • Vivi, prajitura e facuta cu multa vreme in urma si nu mai stiu sa spun EXACT cantitatea de faina, dar cred ca 250-300 g sunt suficiente. Aluatul trebuie sa fie ca o smantana mai groasa, moale, dar care curge greu de pe paletele mixerului. Daca ai mai facut chec cu siguranta te vei descurca 😉 Promit ca atunci cand voi mai face aceasta reteta voi reveni cu precizari
      Zi frumoasa >:D<

  3. Maria says:

    As avea o intrebare: Merele calite se pun pe aluat imediat, sau coacem aluatul pe jumatate si apoi pune merele? Ma gandescu cum asezam merele pe toata suprafata tavii intr-un aluat moale ca la chec ?

  4. Maria says:

    Pt. Simona: Exact obsevatia pe care am facut-o eu, merele calite peste aluatul moale , nu-l prea poti intinde pe suprafata tavii , merele se duc la fund fiind grele si automat aluatul va ramane crud . Solutia : coacem aluatul pe jumatate si apoi , merele mai punem in cuptor un pic si apoi albusul , iar la cuptor cu usa intredeschisa, doar pentru a se intari albusul , Eu cred ca Miha nu este suficient de experimentata 🙁 Ca sfat, va spun sa nu incercati retete care vi se par dubioase, mai intai cercetati cu atentie reteta . Va doresc sanatate si succes in bucatarie 🙂

    • Daca merele sunt bine calite si nu au zeama, aluatul nu va ramane crud.
      Daca pui merele din loc in loc se vor intinde apoi folosind o furculita.
      Stratul de bezea este destul de gros pentru a se usca in cateva minute la cuptor, pana se rumeneste.
      Probabil ca nu sunt prea experimentata, dar asta nu inseamna ca ceea ce public pe blog nu este bun si testat 😉

      • Daniela-Emilia says:

        Miha, pentru cele ce au spus ca nu pot intinde merele pe aluatul moale, le dau un sfat: aluatul trebuie sa fie cam de consistenta aluatului care se face pentru prajitura cu visine, adica un pic mai dens, iar merele NU trebuie”intinse” peste aluat, ci se presara pur si simplu, cu mana, pe toata suprafata aluatului. Merele rase, se pot cali sau nu, dar obligatoriu se amesteca cu zaharul si e foarte bine daca se amesteca cu zaharul cu putin timp inainte de a le pune peste compozitia de aluat, Isi vor lasa suficient suc. Genul acesta de prajitura il fac de foate multi ani, uneori cu bezea, alteori simpla, doar cu mere, peste care se pune zaharul pudra cand se raceste putin, dupa scoaterea din cuptor. Sa aveti pofta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]