Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza este o prajitura de casa ce-o fac destul de des, fiind apreciata de copii. Ideea de a adauga cacao in unul dintre blaturi este a unei prietene, care a vrut sa-i aduca ceva in plus pentru a-i atrage de pe ai sai copii. Am imbratisat ideea cu entuziasm si iata ca am mai adaugat ceva la lista cu retete de prajituri de facut in fiecare sapatamana ­čÖé

Prajitura cu branza si cacao

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar (pudra)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura cacao neagra
  • Pentru crema de branza:
  • 500 ÔÇô 600 g branza de vaci
  • zahar dupa gust
  • 2 oua
  • coaja de portocale confiata
loading...

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao:

Pentru blat:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.

In jumatatea de compozitie ramasa se adauga cacao si se amesteca bine, pana la omogenizare. Daca este necesar, daca se ingroasa prea tare, se adauga o lingura cu lapte.

Intre timp se prepara crema de branza, amestecand bine toate ingredientele.

  • pentru a avea o crema de branza fina si delicioasa puteti folosi blenderul vertical
  • crema de branza se poate aroma cu orice aroma aveti si va place
  • in functie de cat este de uscata branza de vaci, mai puteti adauga un ou sau o lingura de smantana

Se scoate tava, se repartizeaza uniform crema de branza si se acopera cu aluat cu cacao. Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu branza se rumeneste usor deasupra.

prajitura de casa cu branza si cacao

Pofta buna! ­čśë

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Am incercat reteta si pot spune ca e super usor de facut si foarte gustoasa. Multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Mod de preparare Prajitura cu branza si sos de capsuni: Intr-un castron incapator punem branza, zaharul, smantana si smantana pentru frisca, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina […]