Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura turnata cu mere calite

Fie ca e cu mere, fie ca e cu branza sau cu orice alta umplutura va place, prajitura turnata este una dintre cele mai bune. Pe langa asta nu e costisitoare si se prepara foarte usor.

Voi ati facut pana acum prajitura turnata cu mere?

Prajitura turnata simpla

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar (pudra)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • ~1 kg de mere
  • zahar dupa gust (in functie de cat de dulci sunt merele)
  • scortisoara macinata
  • 2-3 linguri ulei
loading...

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere calite:

Pentru umplutura:

Merele se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun apoi intr-o cratita in care am pus ulei si le calim la foc mediu. Indulcim dupa gust si aromam cu scortisoara macinata.

  • daca nu va place scortisoara o puteti omite si aromati cu vanilie

Pentru blat:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta, dar nu se rumeneste.

Dupa acest interval de timp se scoate tava, se repartizeaza uniform merele calite si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

Cum se face prajitura turnata

preprarare prajitura turnata cu mere

Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute.

Se portioneaza dupa ce se raceste.

Pofta buna! ?

Prajitura de casa cu mere

 

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Foarte bine explicată rețeta! Și ce bine arată poza de final. O voi încerca chiar în seara acesta. De mult îmi doream să găsesc o prăjitură cu mere care să nu fie prea complicată de făcut. În plus, prăjitura ta îmi amintește foarte mult de bunica. Ține-o tot așa. Ai câștigat și un cititor fidel!

  2. Cred ca va avea succes la Piciunet:)!

  3. Beatrice says:

    Gustoasa si foarte rapida ? Chiar acum o pregatesc pt piticii mei…?

  4. foarte foarte buna, bravo

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]