Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema de ciocolata

Eu cred ca rulada face parte din categoria acelor retete de prajituri mult dorite, dar de care multa lume se cam teme. Si asta pentru ca se intampla uneori sa nu iasa. Da, mi s-a intamplat si mie. Ori l-am copt prea mult si s-a uscat prea tare, ori n-am batut ouale cum trebuie si blatul a refuzat cu indarjire :)) sa iasa pufos… Aceasta reteta am facut-o de cateva ori si a iesit bine. Nu stiu daca o fi reteta de rulada perfecta, dar eu cred ca sunt pe drumul cel bun… :)))

Rulada cu ciocolata si dulce de leche

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa clocotita
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 125 g dulce de leche
  • 100 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Rulada cu crema de ciocolata:

Blat:

Blatul este asemanator cu cel de la prajitura cu visine.

Galbenusurile le mixam cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si o incorporam in crema de oua.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozite, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute, pana cand blatul se aureste usor deasupra, iar marginile incep sa se rumeneasca.

Pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar rasturnam blatul si cat e inca fierbinte il rulam incet sa nu se rupa, cu tot cu hartie. Lasam asa rulat pana se racoreste, apoi il derulam si-l lasam sa se raceasca.

Crema:

Ciocolata, peste care am turnat smantana lichida pentru frisca, o topim la foc mic sau pe baie de aburi. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte de pe foc si omogenizam. Incorporam apoi si dulce de leche si lasam la racit.

Blatul racit il ungem cu crema de ciocolata, rulam cu atentie, punem rulada pe un platou si dam la frigider pentru minim 1 ora.

Se orneaza cu frisca si se portioneaza.

Rulada cu ciocolata si frisca

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. O lingurita eu, una tu, una Amira si una Robert si gata 😀 .
    :))))
    po’ sa elimini pe care vrei, numa’ pe mine nu !:)))

  2. Que rico con la nata alrededor.

    Saludos

  3. Eu zic ca este tare reusita , si are crema de cioco, care imi place la nebunie! Pupici!

  4. super arata….poate fac si eu intr-una din ziel..cine stie….ca asa..nu mai am chef de cucinat 🙁

  5. Arata super!!! Chiar ma gandeam sa fac zilele acestea dar pana atunci, am sa ma servesc cu o felie de la tine…Pupici!

  6. Woooow, cum arataaaa… Vreau si eu macar o bucatica…Iti dadeam tortul meu cu ciocolata in schimbul ruladei asteia. Ador frisca… 🙂

  7. Arata foarte bine prajitura, felicitari!

  8. Gabi, da’ prajitura nu vrei? Numa lingurita? :))

  9. Jose Manuel, gracias. 🙂

  10. Adela, pupici. Multumesc mult de aprecieri. :*

  11. Alina, cum asa? O fata harnicuta ca o albinta sa nu mai aiba chef? Nu poooot sa cred… :)))

    Te pup si sa stii ca te inteleg. Mi se intampla si mie si nu numai o data. :)))

  12. Multumesc Licuta. Te poftesc, cu drag! :*

  13. Ana Maria, eu nu spun nu la trocul tau. :))) Pup!

  14. Retete de prajituri, multumesc! 🙂

  15. Anca says:

    Cu ce as putea inlocui dulcele de leche ?

  16. Anca, poti renunta la dulce de leche daca nu ai si pui mai multa smantana pentru frisca. Adica 150 ml.

  17. ce fainuta e rulada! nu ca esti pe drumul cel bun, ci cred ca deja ai ajuns la destinatie! 🙂

  18. Am sa incerc blatul data viitoare :-*

  19. Pingback: Rulada de cacao cu frisca

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]