Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema mascarpone si afine

Rulada cu crema mascarpone si afine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa clocotita
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:

     

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 125 g mascarpone
  • 1 intaritor de frisca, daca este absolut necesar
  • 3-4 linguri dulceata de afine

Mod de preparare

Mod de preparare Rulada cu crema mascarpone si afine:

Blat:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devin ca o crema. Se adauga apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitie.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, dupa care se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Se toarna in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute, pana cand blatul se aureste usor deasupra, iar marginile incep sa se rumeneasca.

Pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar se rastoarna blatul fierbinte si se ruleaza cu atentie sa nu se rupa, cu tot cu hartie. Se tine rulat pana se racoreste, apoi se deruleaza si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata se topeste la foc mic cu smantana pentru frisca. Cand a ajuns la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se pune la rece, pana se raceste foarte bine. Mixam crema de ciocolata pana devine consistenta, apoi incorporam si mascarponele, mixand usor.

Intindem crema uniform peste blatul bine racit. Dulceata o punem pe una din laturile blatului, cea de unde vom incepe sa rulam blatul. Rulam cu atentie si dam la rece pentru 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Rulada cu crema mascarpone si afine

Daca dorinti sa faceti o varianta mai rapida si deloc complicata, dar la fel de delicioasa puteti incerca rulada cu gem de capsuni si frisca.

Tags: , , , ,

8 Comments

  1. Super buna!!!

  2. Mmm, ce pufosenie aromata!!!Pup!

  3. Ce fain arata! Si pozele sunt super!!! Pupici

  4. Inca o reteta excelenta! Cit de bine poate sa arate.. pufoasa si colorata

  5. Minunata,ca tot ce faci!

  6. sunt iancantata de rulada asta, am sa incerc la sf saptamanii. salutari dragi

  7. Va multumesc dragelor de aprecieri! Imbratisari cu drag! :*

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]