Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema mascarpone si afine

Imi place sa fac rulada. Si s-o mananc, evident! :)) Imi place ca se poate umple cu orice-ti trece prin cap si nu e foarte pretentioasa la aspect, daca vrei o ornezi si ii dai un aer festiv, daca nu, poate ramane asa cum e si e numai buna la o cafea intre prieteni.

Reteta Rulada cu crema mascarpone si afine

Rulada cu crema si afine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa clocotita
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:

     

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 125 g mascarpone
  • 1 intaritor de frisca, daca este absolut necesar
  • 3-4 linguri dulceata de afine
loading...

Mod de preparare Rulada cu crema mascarpone si afine:

Blat:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devin ca o crema. Se adauga apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitie.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, dupa care se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Se toarna in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute, pana cand blatul se aureste usor deasupra, iar marginile incep sa se rumeneasca.

Pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar se rastoarna blatul fierbinte si se ruleaza cu atentie sa nu se rupa, cu tot cu hartie. Se tine rulat pana se racoreste, apoi se deruleaza si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata se topeste la foc mic cu smantana pentru frisca. Cand a ajuns la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se pune la rece, pana se raceste foarte bine. Mixam crema de ciocolata pana devine consistenta, apoi incorporam si mascarponele, mixand usor.

Intindem crema uniform peste blatul bine racit. Dulceata o punem pe una din laturile blatului, cea de unde vom incepe sa rulam blatul. Rulam cu atentie si dam la rece pentru 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Rulada cu crema mascarpone si afine

Daca dorinti sa faceti o varianta mai rapida si deloc complicata, dar la fel de delicioasa puteti incerca rulada cu gem de capsuni si frisca.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Super buna!!!

  2. Mmm, ce pufosenie aromata!!!Pup!

  3. Ce fain arata! Si pozele sunt super!!! Pupici

  4. Inca o reteta excelenta! Cit de bine poate sa arate.. pufoasa si colorata

  5. Minunata,ca tot ce faci!

  6. sunt iancantata de rulada asta, am sa incerc la sf saptamanii. salutari dragi

  7. Va multumesc dragelor de aprecieri! Imbratisari cu drag! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]