Prajituri / Retete de prajituri

Sandwich cu ciocolata

Mai aveam un rest de crema de ciocolata care ma tot tragea de maneca de fiecare data cand deschideam frigiderul, astfel ca am decis sa-i vin de hac :))

Initial am vrut sa fac o rulada. Am facut blatul, l-am copt si pana sa-l scot din cuptor am decis ca de fapt va fi un fel de sandwich :)) Asa e cand esti in viteza… cauti calea cea mai usoara si mai rapida 😉

Si cu aceasta postare vreau sa urez „La multi ani” tatalui meu, cu ocazia Sf Dumitru. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si viata lunga.  Aceleasi urari si prietenului nostru Dima, din toata inima si tuturor celor ce-si aniverseaza astazi ziua numelui. Va imbratisez cu drag!

Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 225 g lapte condensat indulcit
  • 50 g unt
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • ~ 250 g crema de ciocolata
loading...

Mod de preparare Sandwich cu ciocolata:

Ouale se bat cu un praf de sare si zaharul vanilat pana devin ca o crema si aproape ca isi tripleaza volumul. Se adauga untul topit si racit, apoi laptele condensat, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt se amesteca in compozitie, omogenizand usor

Compozitia se toarna in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra, in jur de 15-20 de minute.

Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

  • Nu stiu exact ce gramaj are borcanul in care am avut crema de ciocolata, dar se poate folosi mai multa sau mai putina, in functie de preferinta fiecaruia.

Crema de ciocolata se intinde uniform peste blatul racit, apoi blatul se taie in 2 parti, de la jumatate. Punem cele 2 bucati una peste alta, pe partea cu crema, lipindu-le ca pe sandwich. Se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura sandwich cu ciocolata

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

36 Comentarii

  1. Da, deci vreau sa traiesc numai cu sandwich-uri din astea ! :)))))) Pot, pooot , pooottt ??? :)))

  2. La multi ani tataului tau! Iar sandwich-urile sunt de milioane!

  3. Doamne, ce maiestrie!!! Dar cum le-ai putut taia asa perfect? Si eu as putea trai numai cu ele, cum zice Ana-Maria :)))))Bravo!

  4. La multi ani” tatalui tau.O zi buna.

  5. wowwwww , ce frumos ti-au iesit !!!!! … La multi ani tatalui tau si multa, multa sanatate !!!

  6. minunata!eu am vrut sa fac tarta cu blat pandispan si pana la urma a iesit rulada,la tine rulada s-a transformat in sandwich:)
    pupicei
    PS:La multi ani cu sanatate tataului tau

  7. o gramada minunatii faci tu. Arata foarte bine !

  8. La multi ani tatalui tau, sa fie sanatos si norocos!
    Si multumesc de dedicatie, bine ar fi sa faci pachet sa trimiti prajitura la Bucuresti :))
    O mica sugestie: aluatul cu lapte condensat se ruleaza mai usor daca nu pui unt un compozitie.

  9. Din nou perfectiune intruchipata. Parca le-ai taiat cu laserul!

  10. Si eu? Eu nimic? 🙁

  11. Uau, ce frumoase si super delicioase sunt!!!Pupici si la multi ani tatalui tau!

  12. La multi ani tatalui tau!

  13. la multi ani, multa sanatate!
    super sandwish-urile!

  14. delicios sandwich! La multi ani sarbatoritilor :*

  15. La multi multi ani tatalui tau!! As musca din ecran daca as putea!! ti-ai schimbat aparatul??? arata dementiaaaalll!!!

  16. La multi ani cu sanatate, tata-lui tau ! Sandwis-urile astea sant de vis …

  17. Wow Miha, arata intr-un mare fel sandwichurile tale. Cum ai reusit sa le tai asa fain, fara sa intinzi crema de ciocolata pe blat? La multi ani tatalui tau!!

  18. Multumesc. Multumesc din suflet tuturor pentru urari si aprecieri! Va pup cu drag!

  19. Ana Maria parca as incerca si eu sa traiesc numai cu ele… :)))) Oare putem? :))

  20. Vasi, am folosit un cutit bine ascutit. Atat! 🙂

    Multumesc!

  21. Natalia, multumesc de pont. Voi tine cont! 😉

  22. Gabi, cum nimic? :)) Tie cel mai mult! :)) :*

  23. Antonina, aparatul l-am schimbat din februarie. De atunci tot cu asta fac poze. 🙂

  24. Emilia, prajitura era abia scoasa de la frigider si crema intarita foarte bine. 😉

  25. O minunatie! Sa-ti traiasca taticul drag! Arata perfect prajitura!

  26. wow…………..cu intarziere spun si eu tatalui tau………….la multi ani cu sanatate si numai bucurii!

  27. Multumesc frumos Ruxy draga! :* Si mii de scuze ca raspund cu intarziere. :*

  28. Multumesc frumos draga mea Maria. La fel va uram si voua. Pupici!

  29. Asta e genul meu de sandwich :)) can i have? miaauu

  30. Anonymous says:

    nu a iesit ,am folosit cofeta ca si lapte condensat ,nu e specificat de care lapte condensat iar zaharul lipseste

  31. Laptele condensat indulcit este acea crema de lapte groasa ca o smantana, cu gust intens de lapte si foarte dulce. Din acest motiv lipseste zaharul, laptele fiind foarte dulce nu mai este necesar zahar suplimentar.

    Am specificat la ingrediente ca este lapte condensat indulcit, ceea ce este cu totul altceva decat Coffeta. Imi pare rau daca n-ai stiut de acest lapte condensat, am sa ma stradui pe viitor sa scriu mai multe detalii. Dar pana una alta de preferat ar fi de preferat ca acest formular de comentarii sa fie folosit si pentru solutionarea eventualelor nelamuriri. Intotdeauna voi raspunde (prompt si rapid, zic eu) la intrebari.

    Cu drag, o zi buna iti dorec.

  32. Carmen says:

    Eu am în frigider o cutie cu lapte condensat neîndulcit.O pot folosi la această rețetă și dacă da , cam cât zahăr să adaug?Mulțumesc!

    • Laptele condensat indulcit are o alta textura si consistenta decat cel neindulcit. Cred ca il poti folosi, dar va fi… altceva. Va trebui sa adaugi zahar (100-150 grame) dar cred ca si ceva faina, laptele condensat neindulcit fiind mai lichid decat cel indulcit.
      Uite, am facut de curand un chec cu lapte condensat. Poti incerca reteta asta si coci in tava de aragaz nu in cea de chec 😉 Zic si eu! 🙂

      http://www.dulciurifeldefel.ro/chec-simplu-cu-lapte-condensat-2/

  33. Carmen says:

    Asa am facut si chiar acum checul este in cuptor. Multumesc mult.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]