Aluat dulce / Retete de prajituri

Strudel cu branza dulce

Astazi avem placinta! Strudel cu branza, cald, dulce si aromat. :))

Pentru aceasta reteta am folosit foi de placinta cumparate, inca nu am prins curaj sa le fac acasa.  Umplutura este simpla, asa cum le place mofturosilor mei, dar puteti adauga si ceva stafide. Sau poate niste visine…

strudel cu branza

Ingrediente

  • 1 pachet foi subtiri de placinta
  • ~100 ml ulei pentru uns foile
  • Pentru umplutura:
  • 300 g branza de vaci cremoasa
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Pentru sos:
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • esenta de vanilie
loading...

 

Mod de preparare Strudel cu branza dulce:

Branza se mixeaza cu ouale, zaharul si esenta de rom pana obtinem o crema fina.

  • Daca branza este prea uscata se adauga 1-2 linguri smantana.

Pentru fiecare strudel vom folosi 3-4 foi de placinta, pe care le vom unge bine cu ulei. Le suprapunem, punem 4-5 linguri din compozitia de branza de-a lungul foii (ca o fasie), apoi rulam. Punem rulourile obtinute intr-o tava unsa cu ulei, unele langa altele.

Pentru ca strudelul sa iasa moale si bun, vom prepara un sos din:

2 oua
200 g smantana
esenta de vanilie

Turnam uniform deasupra strudelelor. Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza.

Strudel cu branza dulce

In functie de preferinta si de tavile de care dispuneti, se poate prepara si sub forma de spirala. 🙂

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. vai mie si stomacului meu.astazi clar visez strudelul tau.pupicei

  2. Anonymous says:

    bun rau de tot! zi-mi te rog ce procent de grasime are branza ta, pt ca eu gasesc doar quark (e un pic acrisoara si degresata). e buna dar e un pic cam apatoasa si tre sa bag gris in compozitie. imi dai vreo idee?! un salut, mihaela!

  3. Mihaela, pentru strudelul asta am folosit branza de vaci Twarog de la Dr Oetcher. Scrie pe eticheta ca are 15% grasime. Dar de cele mai multe ori folosesc branza de la bunica, de la tara. Bio! :))

    Daca branza e prea moale, pune numai galbenusurile si „leaga” cu cateva linguri de amidon (1-2). Cu gris nu cred ca am facut vreodata.

  4. sarah, draga mea…esti departe…ca altfel te invitam la o portie. :*

  5. Chiar mi-e pofta, arata prea biiine!!!

  6. Se ve delicioso. Saludos

  7. Cu branzica nu am mai facut demult si ii e cam pofta acum ca vad frumusetea asta!

  8. Ce bun,imi place mult,arata tare bine!pupici!

  9. la asta as veni si eu!

  10. Foarte buna placinta! Minunata, chiar! Pupici!

  11. Se vede ca s-a racit la iasi!
    lumea, adica Miha, are chef de aprins cuptoarele, de intins cu sucitorul, de copt…
    aoleu…hai la mine la o cafea si ia si o bucata de strudel din asta , mai Miha, mai
    O zi faina

  12. Anonymous says:

    Bunuta tareeeeeeeeeeee , mai Miha !
    Wk , pe sufletul tau !
    Diana .

  13. Asa da! fara foi mesterite.. ca m-ai omorat ;)) bun si gustos! pupici

  14. daaaaaaaa , bunaciune de strudel …. mie cel mai mult imi place cu visine , facea bunica mea si mancam pe rupte !!!

  15. Anonymous says:

    Buna ziua

    cunoasteti cumva reteta de foi de placinta? Situl dvs e minunat. Felicitari

  16. Din pacate nu am o astfel de reteta, dar o sa caut si poate ma invrednicesc curand sa o fac. 🙂

    Multumesc!

  17. simpla si rapida reteta. azi o sa o incerc 🙂

  18. Multumesc Monica. Ma bucur ca te-a tentat! 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]