Mancaruri cu legume / Retete culinare

Sufleu de dovlecei

Familia mea nu e prea mare amatoare de dovlecei, dar eu nu ma dau batuta si insist sa-l ofer la masa, de cele mai multe ori sub forme in care sa nu-si dea seama 😀 Na, atata timp cat eu is „la butoane” imi permit sa fac asta, mai ales ca o fac cu un scop nobil :)) cand vor intra ei in bucatarie n-au decat sa ma pacaleasca ei pe mine :)))

Dupa ce le-am facut de vreo 2 ori piure de cartofi si dovlecei aromat cu usturoi si cascaval am zis sa mai schimb meniul si sa fac acest sufleu de dovlecei. Am copt in forme mici individuale, dar se poate coace si in forma mai mare, rezultatul va fi acelasi: delicios! 😉

Sufleu de dovlecei

Ingrediente

  • Pentru 3 forme mici:
  • 150 g dovlecei
  • 50 g cascaval
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • cativa catei de usturoi
  • sare si piper
  • cimbru verde
  • busuioc verde
  • ulei si putin pesmet pentru uns formele
  • putin parmezan pentru presarat deasupra sufleului
loading...

Mod de preparare Sufleu de dovlecei:

Dovleceii se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara cu putina sare si se lasa deoparte vreo 10 minute, timp in care isi vor lasa zeama. Stoarcem bine de zeama presand razatura de dovlecei intre palme.

Punem intr-un castron, apoi adaugam cascavalul ras, galbenusul de ou, cele 2 linguri de pesmet, piper, usturoiul pisat si ierburile aromatice tocate. Amestecam bine compozitia pana devine omogena.

Compozitie pentru sufleu de dovlecei

Albusul il mixam cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Incorporam in compozitia de dovlecei amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Formele le ungem bine cu ulei si le tapetam cu pesmet. Le umplem cu compozitia de dovlecei, presaram cu putin parmezan

Sufleu de dovleceiDam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Se serveste cald cu sos de usturoi sau cu sos tzatziki.

Sufleu de dovlecei

Pofta buna! 😉

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Diana says:

    Nici eu nu ma ,,omor” dupa bostaneii astia , dar trebuie incercata reteta , ca-mi excita papilele :))

  2. Bunatate de pacalitura ai facut :))

  3. Gradina mea e plina de dovlecei 😛 Daca alte chestii nu s-au facut, dovleceii sunt multi si mari, asa ca multumesc de reteta!

  4. Daca nu vor copilasii tai sa manance trimite-l la mine 🙂

  5. Mara says:

    Testat!Foarte, foarte bun rezultatul!

  6. Pingback: Sufleu de dovlecei | scn Cuisine

  7. rodica verghini says:

    Acum am pus la cuptor !!!! CRED CA VA FI EXCELENT! MULTZAM PENTRU RETETA.O intrebare: in loc de pesmet am pus gris…se poate?

  8. Dana HARRIS says:

    Pentru mine si familia mea ,a fost un deliciu,si ceva nou ca mancare gustoasa si finuta.Reteta de dovlecel excelenta!!!!!! Sa ne mai trimite-ti si alte retete!!!!!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]