Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu crema de vanilie si ananas

Tarta cu ananas si caramel

Tarta cu ananas si caramel

Tarta cu crema de vanilie si ananas – o tarta cu crema de vanilie facuta in casa, cu blat fraged si ananas scaldat in caramel.

Ingrediente

  • Pentru blatul de tarta:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1-2 linguri lapte rece
  • Crema de vanilie:
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
  • putina zeama de lamaie
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura unt
  • In plus:
  • 1 conserva compot de ananas (Sun Food am folosit eu)
loading...

Tarta cu crema de vanilie si ananas, o surpriza dulce si foarte placuta pentru prieteni si familie ­čÖé

Mod de preparare Tarta cu crema de vanilie si ananas:

Blat pentru tarta cu crema de vanilie si ananas:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si incepem sa framantam repede, cu varful degetelor pana obtinem firimituri. Adaugam galbenusurile si 1-2 linguri lapte rece (atat cat e necesar sa se lege aluatul) si framantam un aluat elastic, nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru cca 30 de minute.

Pe masa pe care am presarat putina faina intindem aluatul cu sucitorul in foaie subtire. Asezam foaia in tava unsa cu putin unt si presarata cu faina. Taiem surplusul de aluat de pe margini. Peste aluatul din tava punem o bucata de hartie de copt si umplem cu orez sau fasole boabe. Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pentru cca 20 minute. Scoatem foaia de copt cu boabe si mai lasam la cuptor cateva minute, pana blatul se rumeneste usor. Lasam sa se raceasca in tava, apoi punem pe platou.

Crema de vanilie:

Ananasul il punem la scurs intr-o sita.

Intr-o cratita se amesteca amidonul si zaharul. Se toarna apoi laptele in fir subtire, amestecand bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa.

Lasam sa se racoreasca, apoi acoperim crema cu folie alimentara (o lipim pe suprafata cremei) si dam la rece pana crema se raceste foarte bine. In crema racita incorporam smantana pentru frisca batuta pana a devenit pufoasa. Punem zeama de lamaie si esenta de vanilie dupa gust.

Crema o turnam peste blatul de tarta si acoperim cu felii de ananas. Dam la rece pana pregatim caramelul.

  • recomand sa taiati ananasul in bucatele mici pentru ca tarta sa poata si mai usor de portionat

Topim zaharul intr-o craticioara. Cand a devenit lichid turnam smantana pentru frisca, punem si untul si amestecand continuu tinem pe foc mic pana se topeste tot zaharul si caramelul ajunge la consistenta dorita. Dam deoparte si lasam la racit. Caramelul rece se toarna peste tarta cu crema de vanilie si ananas.

Pofta buna! ­čśë

Tarta cu crema de vanilie si ananas

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si Tarta cu mousse de ciocolata alba (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Foarte foarte bun!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Pe 8 noiembrie, de Sf. Mihail si Gavril, am dat startul celui mai mare maraton al torturilor pe care l-am parcurs vreodata ­čÖé L-am incheiat cu brio pe 7 ianuarie, de Sf Ioan. Pentru fiecare am muncit cu drag si am pus un strop de dragoste pentru fiecare, pentru ca […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile ­čÖé Pana la urma, […]

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]