Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu crema de vanilie si ananas

Tarta cu ananas si caramel

Tarta cu crema de vanilie si ananas – o tarta cu crema de vanilie facuta in casa, cu blat fraged si ananas scaldat in caramel.

Ingrediente

  • Pentru blatul de tarta:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1-2 linguri lapte rece
  • Crema de vanilie:
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
  • putina zeama de lamaie
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura unt
  • In plus:
  • 1 conserva compot de ananas (Sun Food am folosit eu)
loading...

Tarta cu crema de vanilie si ananas, o surpriza dulce si foarte placuta pentru prieteni si familie ­čÖé

Mod de preparare Tarta cu crema de vanilie si ananas:

Blat pentru tarta cu crema de vanilie si ananas:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si incepem sa framantam repede, cu varful degetelor pana obtinem firimituri. Adaugam galbenusurile si 1-2 linguri lapte rece (atat cat e necesar sa se lege aluatul) si framantam un aluat elastic, nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru cca 30 de minute.

Pe masa pe care am presarat putina faina intindem aluatul cu sucitorul in foaie subtire. Asezam foaia in tava unsa cu putin unt si presarata cu faina. Taiem surplusul de aluat de pe margini. Peste aluatul din tava punem o bucata de hartie de copt si umplem cu orez sau fasole boabe. Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pentru cca 20 minute. Scoatem foaia de copt cu boabe si mai lasam la cuptor cateva minute, pana blatul se rumeneste usor. Lasam sa se raceasca in tava, apoi punem pe platou.

Crema de vanilie:

Ananasul il punem la scurs intr-o sita.

Intr-o cratita se amesteca amidonul si zaharul. Se toarna apoi laptele in fir subtire, amestecand bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa.

Lasam sa se racoreasca, apoi acoperim crema cu folie alimentara (o lipim pe suprafata cremei) si dam la rece pana crema se raceste foarte bine. In crema racita incorporam smantana pentru frisca batuta pana a devenit pufoasa. Punem zeama de lamaie si esenta de vanilie dupa gust.

Crema o turnam peste blatul de tarta si acoperim cu felii de ananas. Dam la rece pana pregatim caramelul.

  • recomand sa taiati ananasul in bucatele mici pentru ca tarta sa poata si mai usor de portionat

Topim zaharul intr-o craticioara. Cand a devenit lichid turnam smantana pentru frisca, punem si untul si amestecand continuu tinem pe foc mic pana se topeste tot zaharul si caramelul ajunge la consistenta dorita. Dam deoparte si lasam la racit. Caramelul rece se toarna peste tarta cu crema de vanilie si ananas.

Pofta buna! ­čśë

Tarta cu crema de vanilie si ananas

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si Tarta cu mousse de ciocolata alba (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Foarte foarte bun!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia ­čśë O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]